Τζένη Καρέζη: 90 χρόνια από τη γέννησή της - Δείτε το βίντεο της Finos Film

Τζένη Καρέζη: 90 χρόνια από τη γέννησή της - Δείτε το βίντεο της Finos Film

Αξέχαστες στιγμές της σπουδαίας ηθοποιού

tzeni-karezi-1
Σαν σήμερα πριν από 90 χρόνια γεννήθηκε η Τζένη Καρέζη, τα πιο όμορφα μάτια του ελληνικού σινεμά! Η Finos Film θυμάται την επιτυχημένη καλλιτέχνιδα και μέσω ενός υπέροχου, σύντομου βίντεο παρουσιάζει μερικές από τις πιο τρυφερές της στιγμές με τον σύζυγό της, Κώστα Καζάκο, σε επιτυχημένες ταινίες στις οποίες συμπρωταγωνίστησαν.

Πριν από 30 χρόνια, στις 27 Ιουλίου 1992, έφυγε από τη ζωή η αείμνηστη Τζένη Καρέζη. Αναμφίβολα, η δημοφιλής ηθοποιός άφησε το δικό της ανεξίτηλο στίγμα, σημειώνοντας σημαντική αντιδικτατορική δράση και χαρίζοντας αξέχαστες στιγμές στο κοινό.

Το βίντεο της Finos Film, το οποίο αναρτήθηκε στα social media, συνοδεύεται από τη λεζάντα: «Αντιφατική, εκρηκτική και ασυμβίβαστη, με σπάνια ομορφιά και δυναμική ψυχή, η Τζένη Καρέζη δεν ήταν το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1934 και τη θυμόμαστε μέσα από τρυφερές της στιγμές με τον Κώστα Καζάκο στην Φίνος Φιλμ».


Λίγα Λόγια για την Τζένη Καρέζη

Κλείσιμο
Η Τζένη Καρέζη (Ευγενία Καρπούζη) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου 1934 και απεβίωσε στις 26 Ιουλίου 1992.

Τον Οκτώβριο του 1954, συμμετέχει για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση, στο έργο «Ωραία Ελένη», δίπλα στη Μελίνα Μερκούρη και τον Βασίλη Διαμαντόπουλο. Την ίδια χρονιά, παίζει πλάι στην Κατίνα Παξινού στο έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα».

Το 1955 πρωτοεμφανίζεται στο σινεμά, πρωταγωνιστώντας στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο». Αυτή η ταινία ήταν μόνο η αρχή, αφού στα χρόνια που ακολούθησαν συμμετέχει σε περισσότερες από 30 ταινίες: «Το Κοροϊδάκι της Δεσποινίδος» (1960), «Η Νύφη το 'Σκασε» (1962), «Τα Κόκκινα Φανάρια» (1963), «Δεσποινίς Διευθυντής» (1964), «Μια Τρελή Τρελή Οικογένεια» (1965), «Τζένη - Τζένη» (1966), «Ένας Ιππότης για τη Βασούλα» (1968), «Μια Γυναίκα στην Αντίσταση» (1970).

Στο Εθνικό Θέατρο έμεινε μέχρι το 1959. Από το 1960 «αγκάλιασε» το ελεύθερο θέατρο, οργανώνοντας θιάσους με όλα σχεδόν τα διάσημα ονόματα του ελληνικού θεάτρου.

Ειδήσεις σήμερα:

«Ο Τζόκοβιτς είναι ψεύτης, ύπουλος και μ@@κας» - Αυστραλοί παρουσιαστές «θάβουν» τον τενίστα με ανοιχτά μικρόφωνα

Οικονόμου: Η λογική «με το έτσι θέλω», της βίας και της ανομίας δεν χωράει πλέον στα ελληνικά πανεπιστήμια

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Σαρώνει την Βόρεια Εύβοια -Έκλεισε η εθνική οδός Χαλκίδας - Αιδηψού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης