Τα τηλεοπτικά λαϊκά δικαστήρια και οι «αμαρτίες» της Ηλιάδη

Τα τηλεοπτικά λαϊκά δικαστήρια και οι «αμαρτίες» της Ηλιάδη

Ψυχραιμία, παιδιά... Από αλλού μας έρχεται, όχι από την τηλεόραση... Ξυπνήστε...

iliadi34534
Φαιδρή τηλεοπτική πραγματικότητα. Στην οποία όσοι κολυμπούν νιώθουν σπουδαίοι. Φαιδρά πρόσωπα που για την τηλεθέαση κάνουν τα πάντα. Πράγματα τα οποία στην κανονική ζωή δεν χωράνε. Τουλάχιστον υπό λογικές συνθήκες. Η πληθώρα των εκπομπών οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια καθώς ο ανταγωνισμός είναι έντονος και φυσικά το μερίδιο μικρό… Οι συμπεριφορές των παικτών ριάλιτι με στόχο το έπαθλο εντοπίζονται πλέον και σε συντελεστές εκπομπών με στόχο την τηλεθέαση και τον εφήμερο εντυπωσιασμό. Αυτά γενικά για όλα όσα βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες.

Πάμε στο σήμερα. Δύο είναι τα τηλεοπτικά γεγονότα που συζητιούνται έντονα. Η συνέντευξη Τάσου Χαλκιά – Ιωάννας Μαλέσκου και ο καβγάς Χαϊκάλη με τους παρουσιαστές του «Πρωινού».

xalkias_male


Για το πρώτο, ως ομοκάναλη της παρουσιάστριας, δεν θα μιλήσω καθώς οι λόγοι είναι ηθικοί και δεοντολογικοί. Θα μπορούσα να πω πολλά αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή και δεν εννοώ την Ιωάννα αλλά και τον κύριο Χαλκιά και φυσικά την θυελλώδη σχέση των ηθοποιών με τις εκπομπές.

Για το δεύτερο, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Κι αυτό διότι προσπαθώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να με νοιάζει πόσοι πήγαν στο θέατρο που παίζει ο Χαϊκάλης ή να πληροφορηθώ τα κίνητρα των θεατών που αποφάσισαν να πάνε. Επίσης αυτά τα επιχειρήματα αλληλοστήριξης ηθοποιών – παρουσιαστών που ακούστηκαν δεν αφορούν και δεν πρέπει να αφορούν κανέναν.

Ο Γιώργος και η Φαίη είναι από τους εμπειρότερους στην ζώνη εδώ και χρόνια. Ξέρουμε καλά και οι εντός και οι εκτός τηλεόρασης πώς έρχονται τα νούμερα. Και το συγκεκριμένο θέμα λογικά «πουλάει». Αλλιώς γιατί να παίζει τόσο πολύ και τόσο συχνά. Ποιον στ’ αλήθεια ενδιαφέρει. Όταν συμβαίνουν όλα όσα συμβαίνουν ποιον ενδιαφέρει πόσοι πήγαν να δουν στην Κύπρο μία επιθεώρηση με τον Φλωρινιώτη και τον Χαικάλη. Μέσα στην δίνη της ασχήμιας αυτό που χρειάζεσαι είναι άλλο, όχι αυτό. Και όσα ακούστηκαν στον αέρα ήταν «άκομψα».

Κλείσιμο
xaikalis


Όπως και η φράση του Χαϊκάλη στην Φαίη Σκορδά. Κανένας σεβασμός σε μία γυναίκα, η οποία προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες… Ντροπή να μιλάει έτσι ένας πρωταγωνιστής για μία γυναίκα και να αφήνει αιχμές και υπονοούμενα, για μία μητέρα η οποία ακόμη και δεχόμενη επίθεση στέκεται αξιοπρεπής.

Ο Παύλος Χαϊκάλης θα κριθεί για τα λάθη του, τα οποία και ο ίδιος έχει παραδεχθεί, ως «αρσενικό παλαιάς κοπής»_ πόσο θλιβερό ακόμη και που ακούγεται. Αν πρέπει και από όποιον πρέπει. Το αν θα πάει κάποιος να τον παρακολουθήσει είναι προσωπική επιλογή. Η τηλεόραση δεν έχει ούτε ρόλο κατηγόρου ούτε εισαγγελέα. Αναδεικνύει, δίνει βήμα, φωτίζει, ενθαρρύνει εξομολογήσεις αλλά μετά η διαδρομή είναι άλλη. Η ετυμηγορία θα βγει από αλλού.

Ηταν αμήχανο, άκομψο και άβολο αυτό που συνέβη το πρωί. Για πολλούς λόγους. Δεν θα πάρω το μέρος κανενός, δεν με αφορά. Στο τέλος όλου αυτού, ας αναζητήσουμε την ουσία. Ποια είναι και αν την αντιληφθήκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Και όσοι παρήγαγαν το θέμα και όσοι το παρακολούθησαν. Αυτό που μένει στο τέλος είναι ο λογαριασμός.

Και κάτι τελευταίο. Την Αγγελική Ηλιάδη δεν την γνωρίζω. Όμως θα υπερασπίζομαι πάντα το δικαίωμα μιας γυναίκας, για την ακρίβεια κάθε ανθρώπου, να κάνει ό,τι θέλει και να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του. Και δεν με αφορά η άποψη καμίας συμπεθέρας, πεθεράς, κουνιάδας, γειτόνισσας ή συνυφάδας. Τελεία και παύλα.

Κουίζ γι απόψε… Ποιος παρουσιαστής θέλει διακαώς να επιστρέψει στο κανάλι από το οποίο έφυγε το καλοκαίρι αλλά δεν σηκώνουν το τηλέφωνο;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης