«Υπάρχει διχασμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, γιατί κάποιοι είναι θερμοκέφαλοι» λέει η Ρένια Λουιζίδου

«Υπάρχει διχασμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, γιατί κάποιοι είναι θερμοκέφαλοι» λέει η Ρένια Λουιζίδου

«Όποιος κυκλοφορεί χωρίς μάσκα, βάζει σε κίνδυνο και τη ζωή του και τις ζωές των άλλων» τονίζει η ηθοποιός

louizidou
Η Ρένια Λουιζίδου, η οποία συμμετέχει στη σειρά της ΕΡΤ «Σε Ξένα Χέρια» εκφράζει ανοιχτά την άποψή της για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Ακόμη, σχολιάζει τον κοινωνικό διαχασμό μεταξύ εμβολιασμένων και αρνητών της μάσκας και του εμβολίου.

Κάνατε το εμβόλιο;

Φυσικά, και την τρίτη δόση. Αλλά τι σημαίνει αυτό, ότι επειδή είμαι εμβολιασμένη, μπορώ να κυκλοφορώ χωρίς μάσκα; Αυτό είναι εγκληματικό. Ο εμβολιασμένος και νοσεί και μεταδίδει τον ιό. Όποιος κυκλοφορεί χωρίς μάσκα, βάζει σε κίνδυνο και τη ζωή του και τις ζωές των άλλων. Κάνουμε τεστ στα γυρίσματα, γιατί κρούσματα υπάρχουν και στις σειρές και στο θέατρο. Δεν θα μας πάρει από κάτω η πανδημία, αλλά εγώ έχω γίνει σπαστικιά με συναδέλφους και γνωστούς, όταν τους βλέπω, λέγοντάς τους: «Μπορείτε να βάλετε τη μάσκα σας;». Έχω φοβηθεί πολύ, δεν το κρύβω, ανησυχώ, γιατί αυτός ο ιός είναι εδώ, ανάμεσά μας και δεν είναι τρίχες κατσαρές. Αυτά τα Χριστούγεννα, λοιπόν, τα έχουμε όλοι μας περισσότερη ανάγκη για να μπει στην ψυχολογία μας με λίγη προσπάθεια μία γιορτινή διάθεση.

Πώς βλέπετε την ελληνική κοινωνία διχασμένη ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους;

Μεγάλη κουβέντα πιάσαμε. Ναι, υπάρχει διχασμός. Γιατί υπάρχουν θερμοκέφαλοι και φανατισμένοι άνθρωποι, ακραίοι. Και αυτό το είδαμε και τότε με τα Μνημόνια και με το δημοψήφισμα. Αυτό χρειάζεται προφανώς μία κοινωνιολογική ανάλυση, ιστορική, πολιτική, γιατί ως λαός αντιμετωπίζουμε με αυτό τον τρόπο τις κρίσιμες καταστάσεις. Πιστεύω πως επικοινωνιακά έχει γίνει ένα λάθος από την Πολιτεία. Έπρεπε να μας πουν ώριμα και αληθινά: «Κοιτάξτε να δείτε, μία πανδημία κρατά τέσσερα χρόνια, εμείς έχουμε ένα όπλο μέχρι στιγμής στα χέρια μας, το εμβόλιο. Θα χρειαστεί μέχρι να βρει η επιστημονική κοινότητα το φάρμακο, να γίνουν και πέντε αναμνηστικές δόσεις και έξι, δεν ξέρω πόσες, γιατί τόσο είναι η ισχύς του εμβολίου που βρήκαμε και κατασκευάσαμε. Επίσης, ο Covid 19 θα κάνει συνεχώς τις μεταλλάξεις του μέχρι να γίνει εποχική γρίπη, για αυτό να πηγαίνεται στο γιαρό σας και να κάνετε το εμβόλιό σας, γιατί αυτή είναι η ασπίδα μας και η παγκόσμια ιατρική κοινότητα αυτό κατάφερε να φτιάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα» δήλωσε η δημοφιλής ηθοποιός στο περιοδικό «Enjoy».

Ειδήσεις σήμερα:

Εκκωφαντική σιωπή από τους υπευθύνους στο ορφανοτροφείο- κολαστήριο: Ποιους και γιατί κατηγορεί η νηπιαγωγός

Μάσκα παντού από σήμερα - Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ και εκδηλώσεις

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Χριστούγεννα στο κρατητήριο, αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για κακούργημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης