Η απάντηση των Nirvana στη μήνυση από το... γυμνό μωρό του «Nevermind»: Μα, το έχεις κάνει τατουάζ στο στήθος σου!

Η απάντηση των Nirvana στη μήνυση από το... γυμνό μωρό του «Nevermind»: Μα, το έχεις κάνει τατουάζ στο στήθος σου!

Ο 30χρονος, πλέον, Σπένσερ Έλντεν, τους κατηγορεί για παιδική πορνογραφία - Οι δικηγόροι των μελών του θρυλικού συγκροτήματος απαντούν ότι η μήνυσή του θα είχε νομική βάση, εάν είχε κατατεθεί μέσα σε δέκα χρόνια, από την στιγμή που έμαθε για την χρήση της φωτογραφίας του στο εξώφυλλο του άλμπουμ

nevermind-arthro
Οι δικηγόροι που εργάζονται για λογαριασμό των Nirvana επιδιώκουν να απορρίψουν την αγωγή εναντίον των καλλιτεχνών από τον Σπένσερ Έλντεν, ο οποίος εμφανιζόταν μωρό να κολυμπά γυμνό στο εξώφυλλο του θρυλικού άλμπουμ τους «Nevermind».

211223-nevermind-album-cover-se-249p-907ffe


Στη μήνυση που κατέθεσε τον Αύγουστο 2021 εναντίον των μελών του διάσημου συγκροτήματος, ο 30χρονος σήμερα Σπένσερ Έλντεν, ζωγράφος στο επάγγελμα, ισχυρίστηκε ότι ήταν θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και ότι το επίμαχο εξώφυλλο αποτελεί εικόνα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η εν λόγω εικόνα τον έχει στιγματίσει. «Οι κατηγορούμενοι εν γνώσει τους παρήγαγαν, κατείχαν και διαφήμιζαν προϊόν παιδικής πορνογραφίας, το οποίο απεικονίζει τον Σπένσερ» σημειωνόταν στη μήνυση.

Σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας «Τhe Guardian», το οποίο δημοσιεύτηκε την Παραμονή των Χριστουγέννων 2021, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, ο 52χρονος ντράμερ-κιθαρίστας Ντέιβ Γκρολ, ο 56χρονος μπασίστας Κριστ Νοβοσέλιτς, η Κόρτνεϊ Λαβ -σύζυγος και κληρονόμος του αείμνηστου αρχηγού των Nirvana Κερτ Κομπέιν- και ο φωτογράφος του εξώφυλλου Κιρκ Γουέντλ προσπαθούν να απορρίψουν τους ισχυρισμούς του Σπένσερ Έλντεν, προκειμένου να «γλιτώσουν» την αποζημίωση ύψους 150.000 δολαρίων που αυτός ζητά.

Έχοντας καθοδήγηση από τους δικηγόρους τους, διατείνονται πως η μήνυση του 30χρονου θα έστεκε νομικά μόνο αν είχε κατατεθεί μέσα στα δέκα πρώτα χρόνια απ' όταν ο Σπένσερ Έλντεν έμαθε για τη χρήση της φωτογραφίας του. Όπως αναφέρουν, η μήνυση «δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη», καθώς κατατέθηκε πολύ αργά.

Κλείσιμο
Ο ισχυρισμός του Έλντεν ότι το εξώφυλλο του «Nevermind» αποτελεί προϊόν σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών χαρακτηρίζεται από τους δικηγόρους των Nirvana «μη σοβαρός».

Στην επίσημη απάντηση των Nirvana για την πολύκροτη υπόθεση της μήνυσης του Σπένσερ Έλντεν, σημειώνεται: «Ο Έλντεν εδώ και τρεις δεκαετίες εισπράττει κέρδη ως το "Nirvana Baby"». Επιπροσθέτως, αναφέρεται ότι ο 30χρονος ζωγράφος έχει τατουάζ το εξώφυλλο του «Nevermind» στο στήθος του. Mάλιστα, ο Ντέιβ Γκρολ, με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε ο Σπένσερ Έλντεν πριν τέσσερις μήνες, δήλωσε τον Οκτώβριο: «Ο Σπένσερ έχει ένα τατουάζ "Nevermind". Οπότε δεν μπορώ να πιστέψω όσα ισχυρίζεται για τη φωτογραφία του μουσικού άλμπουμ».

Nirvana


Στην αγωγή του, ο Έλντεν δήλωσε ότι η απεικόνισή του στο εξώφυλλο του «Nevermind» του προκάλεσε «έντονη και μόνιμη συναισθηματική δυσφορία με σωματικά συμπτώματα». Ακόμη, ανέφερε πως δυσκολευόταν να βρει δουλειά και δεν μπορούσε να απολαύσει τη ζωή.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκκωφαντική σιωπή από τους υπευθύνους στο ορφανοτροφείο- κολαστήριο: Ποιους και γιατί κατηγορεί η νηπιαγωγός

Μάσκα παντού από σήμερα - Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ και εκδηλώσεις

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Χριστούγεννα στο κρατητήριο, αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για κακούργημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης