Το χρυσό διαζύγιο της πριγκίπισσας Χάγια για μια πολυτελή ζωή πέρα από κάθε φαντασία

Το χρυσό διαζύγιο της πριγκίπισσας Χάγια για μια πολυτελή ζωή πέρα από κάθε φαντασία

2,5 εκατομμύρια ευρώ μόνο για τις φράουλες των καλοκαιρινών διακοπών τους - Τρία υπερπολυτελή σπορ αυτοκίνητα για τον 9χρονο υιό - Ολα τα εξωφρενικά έξοδα που ενέκρινε το δικαστήριο

ΗΑΥΑ_2
Η 47χρονη πριγκίπισσα Χάγια, πρώην σύζυγος του σεϊχη του Ντουμπάι, μπορεί να εγκατέλειψε τη συζυγική στέγη για τα μάτια του σωματοφύλακά της, αλλά το βρετανικό δικαστήριο φρόντισε να μην χάσει  ούτε ένα μικρό κομμάτι λάμψης  από την πολυτελή ζωή που ζούσε στο πλάι του Σεϊχη.

Πάνω από μισό δισεκατομμύριο λίρες (554 εκατομμύρια λίρες, περίπου 640 εκατομμύρια ευρώ) καλείται να καταβάλει ο δισεκατομμυριούχος ηγεμόνας του Ντουμπάι, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, στην εν διαστάσει σύζυγό του, πριγκίπισσα Χάγια Μπιντ Αλ-Χουσεΐν.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ότι ο Σεϊχης θα πρέπει να πληρώνει διατροφή 83 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας για τα έξοδα του νοικοκυριού,  συν άλλα 9 εκατομμύρια λίρες για τα έκτακτα έξοδα που μπορεί να προκύψουν...
000_BX0CC
Ο Σεϊχης του Ντουμπάι, με την πρώην σύζυγό του πριγκίπισσα Χάγια, τον πρίγκιπα Έντουαρντ και την Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας στις ιπποδρομίες του Άσκοτ

Για το κάθε παιδί, την Τζαλίλα 14 ετών και τον Σαϊέντ 9 ετών, ο Σεϊχης θα πρέπει να πληρώνει 10 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο καθώς και το δικαίωμα να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους όλον τον στόλο των αεροπλάνων και των ελικοπτέρων του Σεϊχη, συμπεριλαμβανομένου ενός Boeing 747 και ενός γιοτ αξίας 400 εκατομμύριων λιρών. Επίσης έχουν το ελευθέρας να ζουν σε όλα τα ακίνητα του Σεϊχη σε όλον τον κόσμο, αξίας εκατοντάδων εκατομμύριων λιρών.

Κλείσιμο
Η πριγκίπισσα Χάγια και τα παιδιά της θα έχουν στις υπηρεσίες τους μόνιμο προσωπικό 800 ατόμων, το οποίο και αυτό θα πληρώνει ο Σεϊχης.
1280px-RussianEmbassyChancery05__London_
To σπίτι της πριγκίπισσας Χάγια στο Λονδίνο, στο Κένσιγκτον

Μέσα στο Δικαστήριο ακούστηκε, επίσης, ότι ο Σεϊχης με την πριγκίπισσα Χάγια ξόδεψαν 2 εκατομμύρια λίρες για φράουλες μέσα σε ένα καλοκαίρι και αυτό προσμέτρησε πολύ σοβαρά για τα έξοδα που εγκρίθηκαν και την ποιότητα ζωής που θα πρέπει να έχει η πριγκίπισσα από εδώ και περά.

Η πριγκίπισσα ζήτησε να της επιστραφούν κοσμήματα αξίας 20 εκατομμυρίων λιρών και ρούχα αξίας 63 εκατομμυρίων λιρών, καθώς όταν έφυγε νύχτα από το παλάτι πήρε μαζί της κσσμήματα αξίας μόλις 20.000 λιρών. Οι δικηγόροι του Σεϊχη αρνήθηκαν να τα επιστρέψουν και το διαστήριο έδωσε εντολή στο Σεϊχη να πληρώσει άλλα 13,7 εκατομμύρια για κοσμήματα και μόλις... 1 εκατομμύριο για ρούχα. Το δικαστήριο της εκδίκασε, επίσης, άλλα 5 εκατομμύρια λίρες στην πριιγκίπισσα Χάγια για να αγοράσει «έναν λογικό αριθμό αλόγων κούρσας» καθώς αυτό ήταν το κοινό τους χόμπι με τον Σεϊχη.
066_DPPI_21116028_096
Ο Σεϊχης του Ντουμπάι μαζί με την πριγκίπισσα Χάγια σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές στις ιπποδρομίες του Άσκοτ

Το Δικαστήριο δεν σταμάτησε όμως εκεί. Ενέκρινε άλλα 5 εκατομμύρια για τα έξοδα των διακοπών της. Συνολικά η πριγκίπισσα δικαιούται διακοπές 9 εβδομάδες στο εξωτερικό, 2 εβδομάδων στη Βρετανία, τρία μακρά Σαββατοκύριακα στην Ιορδανία και τρία εκτός Βρετανίας που θα πρέπει και αυτά να τα πληρώνει ο Σείχης.

Ακόμα... 1 εκατομμύριο τον χρόνο για τα χόμπι της, 277.000 λίρες ετησίως για τα έξοδα των τριών πόνι που έχουν τα παιδιά της και 100.000 λίρες τον χρόνο για μαθήματα ιππασίας. Επίσης, ο Σεϊχης θα πρέπει να πληρώσει όλα τα έξοδα που έκανε από την στιγμή που το έσκασε από το παλάτι μέχρι σήμερα, που κυμαίνονται γύρω στα 100 εκατομμύρια.

Ομως, το δικαστήριο, δεν ενέκρινε τα έξοδα αγοράς τριών σπορ υπερπολυτελών αυτοκινήτων που αγόρασε ο 9χρονος Σαϊέντ...



Ειδήσεις σήμερα:

Κατατέθηκε η τροπολογία για τη νομική προστασία του υγειονομικού προσωπικού από αρνητές

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν αποσύρεται από την F1: Θα συνεχίσει στο τιμόνι της #44 Mercedes και το 2022

Κιάνου Ριβς: Το αξέχαστο δώρο του στην Ντρού Μπάριμορ για τα 16α γενέθλιά της - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης