Η Κατερίνα Παναγοπούλου πουλάει τη βίλα στο Καβούρι για 150 εκατ. ευρώ

Η Κατερίνα Παναγοπούλου πουλάει τη βίλα στο Καβούρι για 150 εκατ. ευρώ

Σχεδόν τρία χρόνια μετά τον θάνατο του συζύγου της Περικλή, η Εθνική Πρέσβειρα του «Ευ Αγωνίζεσθαι» αναζητεί αγοραστή για ένα  από τα πιο εντυπωσιακά ακίνητα της Αττικής - Εχει απορρίψει ήδη πρόταση 100 εκατ. ευρώ - Η μοναχική πορεία της και οι συναντήσεις με φίλους

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
panagopoulou-main
Η εφοπλιστική παρέα που συνέτρωγε πριν από λίγες ημέρες σε κατοικία της Εκάλης συζητούσε για πολλά θέματα και όταν ένα μέλος της έφερε την κουβέντα στο real estate, δεν άργησε να βγει η είδηση. «Η Κατερίνα Παναγοπούλου πουλάει το σπίτι στο Καβούρι», είπε, και αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει μια συζήτηση για τη μυθική αυτή κατοικία και το βαρύτατο τίμημα που ζητάει για να την αποχωριστεί η χήρα του Περικλή Παναγόπουλου. Η Κατερίνα Παναγοπούλου πορεύεται τα τελευταία χρόνια ουσιαστικά μόνη της μετά τον θάνατο του ανθρώπου με τον οποίο έδεσε άρρηκτα τη ζωή της. Η απόφασή της να πουλήσει το ακίνητο στο Καβούρι, μια ανάσα κυριολεκτικά από τη θάλασσα, συζητείται πολύ, όχι τόσο για την αδιαμφισβήτητη αξία του όσο για το τίμημα που απαιτεί η ίδια.


0008_KATERINA_PANAGOPOYLOY_852017

Τίμημα που φτάνει στα 150 εκατ. ευρώ για μια κατοικία που πριν από τέσσερα χρόνια νομιμοποιήθηκε με ρύθμιση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, η οποία επανακαθόρισε την οριογραμμή του αιγιαλού μπροστά από το σπίτι της. Η ίδια, όταν δημοσιοποιήθηκε το ρεπορτάζ τον Ιούνιο του 2019, είχε δηλώσει άγνοια για τη ρύθμιση, επισημαίνοντας ότι το θέμα της κατοικίας το είχε ρυθμίσει ο εκλιπών σύζυγός της. Η τιμή πώλησης θεωρείται από πολλούς εξωφρενική, παρότι περιλαμβάνει δύο κατοικίες σε έκταση 5 στρεμμάτων στην ακριβότερη ίσως περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το Καβούρι. Ναι, η θέα είναι συγκλονιστική, ναι, η θάλασσα είναι μια ανάσα και η ιδιωτικότητα απολύτως δεδομένη, όμως τα 150 εκατ. ευρώ θεωρούνται υπερβολικό ποσό.

Κάτι όμως που δεν φαίνεται να απασχολεί την κυρία Παναγοπούλου, η οποία δεν υπαναχωρεί από την τιμή που έχει ορίσει και απέρριψε, σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορά 100 εκατ. ευρώ. Η πώληση της βίλας των 2.500 τ.μ. έχει ανατεθεί σε μεγάλα κτηματομεσιτικά γραφεία εδώ και καιρό, τα οποία έχουν ετοιμάσει, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, ειδικό book παρουσίασης.



Αυτό περιλαμβάνει λήψεις της κατοικίας στο Καβούρι με εντυπωσιακές φωτογραφίες των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων της, ώστε οι υποψήφιοι αγοραστές να είναι απολύτως κατατοπισμένοι.Μάλιστα όλοι όσοι το είδαν, ανάμεσά τους Ελληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες, συμφωνούν ότι πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα σπίτια της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Οσοι όμως ενδιαφέρθηκαν σοβαρά και άκουσαν το τελικό τίμημα ανέκρουσαν πρύμναν, αφού η τιμή των 150 εκατ. ευρώ θεωρήθηκε εξωφρενική.

Κλείσιμο
Οπως έλεγε χαρακτηριστικά εφοπλιστής σε συνδαιτυμόνες του πριν από λίγες ημέρες, «αν η Κατερίνα Παναγοπούλου θέλει 150 εκατ., τότε πόσα πρέπει να ζητήσει ο Μαρτίνος για το δικό του, που είναι λίγο πιο πέρα, μια φοβερή κατοικία μέσα σε έκταση 12 στρεμμάτων; Διακόσια;». Αυτά όμως δεν απασχολούν τη χήρα του Περικλή Παναγόπουλου, που θεωρεί ότι το τίμημα που ζητάει είναι fair για την εντυπωσιακή βίλα που είναι αναμφίβολα ένα ακίνητο-φιλέτο στο Καβούρι. Ετσι, απλώς, περιμένει να βρεθεί ο άνθρωπος που θα γοητευτεί τόσο, ώστε να καταβάλει το υπέρογκο, όπως έχει χαρακτηριστεί στον χώρο του real estate, ποσό.



Υψηλή αισθητική

Πάντως, όσοι είχαν την τύχη να φιλοξενηθούν στη συγκεκριμένη κατοικία έχουν να λένε για την αισθητική που διέπει όλους τους χώρους, τα όμορφα χρώματα και τη chic διακόσμηση. Τα έπιπλα έχουν επιλεγεί από γνωστούς οίκους της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ η πισίνα προσφέρει στιγμές χαλάρωσης σε συνδυασμό με την απρόσκοπτη θέα στο απέραντο γαλάζιο. Μια θέα που παραπέμπει σε κατοικίες στη διάσημη Γαλλική Ριβιέρα, σκαρφαλωμένες στον βράχο, οι οποίες είναι περιζήτητες στους κύκλους του διεθνούς jet set.

Ούτως ή άλλως, όπως έχει πει η κυρία Παναγοπούλου σε φίλους της, δεν έχει κάποια ιδιαίτερη ανάγκη ώστε να βιάζεται να αποχωριστεί την κατοικία που έζησε μαζί με τον Περικλή Παναγόπουλο τα πιο ευτυχισμένα χρόνια της, αλλά και τις δύο πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή της. Η πρώτη ήταν η απαγωγή του πλοιοκτήτη στις 12 Ιανουαρίου του 2009, γεγονός που συγκλόνισε την Ελλάδα για μία εβδομάδα, όταν η σύζυγός του ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις για να αφεθεί ελεύθερος. Εχοντας το κινητό της τηλέφωνο δίπλα της μέρα και νύχτα συνομιλούσε κατ’ ιδίαν με τους απαγωγείς οι οποίοι τη χαρακτήρισαν «παλικάρι» για τη στάση που κράτησε, αφού αυτή με τον οδηγό του απαχθέντος συζύγου της μετέφερε τα λύτρα στο σημείο που της υπέδειξαν.

Λίγες ώρες μετά συνάντησε τον άνδρα της στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου. Η δεύτερη ήταν οι τελευταίοι μήνες της ζωής του εφοπλιστή, για τον οποίο είχε ετοιμάσει ένα δωμάτιο πλήρως εξοπλισμένο στο σπίτι, με μόνιμο ιατρικό team να τον παρακολουθεί κάθε ώρα, ενώ η ίδια ήταν συνεχώς δίπλα του. Τον αποχαιρέτησε μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια του την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου του 2019 στις 6 τα ξημερώματα μετά από χρόνια προβλήματα υγείας. Την περασμένη Τετάρτη το βράδυ η Κατερίνα Παναγοπούλου δείπνησε με φίλες της στο εστιατόριο «Zuka», μία ημέρα πριν από την ονομαστική της εορτή, απολαμβάνοντας γεύσεις από την Ασία. Μετά την απώλεια του άνδρα που σημάδεψε τη ζωή της, εξακολουθεί να ασχολείται πολύ ενεργά με το Σωματείο «Καλλιπάτειρα», του οποίου είναι πρόεδρος. Αθόρυβα έχει βοηθήσει πολύ κόσμο που έχει βρεθεί σε δεινή οικονομική κατάσταση χωρίς ποτέ να το φωνάξει, κυρίως επειδή είναι μαθημένη στο να δίνει χωρίς να επιθυμεί καμία δημοσιοποίηση.

f2_villa1_11zon_2
To εντυπωσιακό συγκρότημα με τα δύο ακίνητα βρίσκεται μπροστά στη θάλασσα. Η Κατερίνα Παναγοπούλου αποφάσισε να το πουλήσει έναντι μυθικού τιμήματος


Εθελοντική προσφορά

Εξακολουθεί να είναι Εθνική Πρέσβειρα της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι, διαπιστευμένη από το υπουργείο Πολιτισμού το 1998, ενώ εκτελεί τα καθήκοντά της αποκλειστικά σε εθελοντική βάση.

Το καλοκαίρι έκανε διακοπές στην αγαπημένη της Μύκονο, όπου φιλοξένησε φίλους και φίλες, αποφεύγοντας τις πολλές δημόσιες εμφανίσεις. Συνήθως κατέβαινε στη Χώρα για δείπνο στον «Κουρσάρο» ή στο «Noema» μαζί με την κολλητή της Εμη Λιβανίου, με την οποία συναντιούνται σχεδόν καθημερινά και στην Αθήνα. Βλέπει όσο πιο συχνά μπορεί τον γιο της και τα εγγόνια της, τα οποία στις 20 του περασμένου Οκτωβρίου τής ευχήθηκαν χρόνια πολλά στην κατοικία στο Καβούρι.

Εκεί όπου συχνά διοργανώνει μικρά καλέσματα για να δειπνήσει μαζί με φίλους η γυναίκα που απέκτησε μια ιδιαίτερη δημοσιότητα τον Μάιο του 2018. Τότε διορίστηκε άμισθη σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Διασποράς, με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις ο εκλιπών σύζυγός της. Εναν χρόνο μετά βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα.Την άνοιξη του 2019 η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογικό πυρετό όταν δημοσιοποιούνται φωτογραφίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να χαλαρώνει σε θαλαμηγό το προηγούμενο καλοκαίρι.

f1_238663
Το ζεύγος Περικλή και Κατερίνας Παναγοπούλου. Η χήρα του εφοπλιστή πορεύεται μόνη τα τελευταία χρόνια μετά τον θάνατο του ανθρώπου με τον οποίο συνέδεσε άρρηκτα τη ζωή της


Λίγες ημέρες μετά γίνεται γνωστό ότι η θαλαμηγός ανήκει στον εκλιπόντα πια Περικλή Παναγόπουλο, που την παραχώρησε στον τότε πρωθυπουργό για ολιγοήμερες διακοπές. Ο σάλος που ξεσπάει γίνεται ακόμη πιο έντονος, όταν γίνεται γνωστό ότι ο πρωθυπουργός της «πρώτης φοράς Αριστερά» απολάμβανε στιγμές χαλάρωσης στο «Odyssey» του Περικλή Παναγόπουλου, λίγες ημέρες μετά την τραγωδία με τις πυρκαγιές στο Μάτι.

Η κυρία Παναγοπούλου θα μπορούσε να μην κάνει δηλώσεις, όμως επιλέγει να μιλήσει για το πιο καυτό θέμα των ημερών λέγοντας αρχικά: «Αυτοί που τα λένε δεν κάνουν διακοπές; Η αλήθεια είναι ότι το σκάφος ανήκε στον σύζυγο μου Περικλή Παναγόπουλο, ο οποίος δεν είχε σχέση με τη διαπλοκή».Δεν αρνιέται ότι ο εκλιπών ανήκε στην ελίτ, αλλά τονίζει ότι «ανήκε σε μια ελίτ ηθικής, ήταν πατριάρχης της ναυτιλίας και έδωσε δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους».

Αποκαλύπτει δε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε ιδιωτικά τον σύζυγό της και επισημαίνει ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από κάποιο μέλος του πληρώματος ο οποίος τις αξιοποίησε για προσωπικό του κέρδος.«Ούτε ασχολούμαι με αυτό, ούτε με ενδιαφέρει», τονίζει, για να καταλήξει: «Ο καθένας με το ήθος και την ποιότητά του».


Ειδήσεις σήμερα:

«Περιμέναμε μια νέα παραλλαγή - Ήπια τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς με Όμικρον» λένε στη Νότια Αφρική


Η Μαγκνταλένα Άντερσον επανεξελέγη πρωθυπουργός στη Σουηδία και ελπίζει ότι θα μείνει στο αξίωμα πάνω από... οκτώ ώρες


Εγκρίθηκαν οι μελέτες για Τμήμα του Πάρκου στο Ελληνικό, τις πράσινες διαδρομές σε Τοσίτσα και Ζωσιμαδών και τη Βασιλίσσης Όλγας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης