«Όταν ξύπνησα από το κώμα, δεν μπορούσα να μιλήσω» θυμάται η Κατερίνα Βρανά

«Όταν ξύπνησα από το κώμα, δεν μπορούσα να μιλήσω» θυμάται η Κατερίνα Βρανά

«Έλεγα λίγο ακόμα, δεν πειράζει που ήμουν κουρασμένη, δεν πειράζει που έκανα εμετό κάθε δύο μέρες» δηλώνει, μεταξύ άλλων, η δημοφιλής stand up comedian

vrana
Στο πλατό του «Dot» βρέθηκε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου η Κατερίνα Βρανά και, ανοίγοντας την ψυχή της, μίλησε για την περίπετεια της υγείας της.

«Πλέον έχω μεγαλύτερη αίσθηση πνευματικότητας. Δεν πιστεύω σε έναν συγκεκριμένο Θεό, αλλά όταν ξύπνησα από το κώμα, κατάλαβα ότι είμαι μέρος ενός μεγαλύτερου πράγματος, το οποίο είναι γεμάτο αγάπη. Είχα ήδη αυτοάνοσο στο έντερο που δεν το ήξερα, γιατί αγνόησα κάθε σημάδι. Δεν είχα πάει να το κοιτάξω. Το 2016 δεν έκατσα πάνω από δύο εβδομάδες στο ίδιο μέρος. Ήταν συνεχόμενο. Ήμουν πάρα πολύ κουρασμένη. Έλεγα λίγο ακόμα, δεν πειράζει που ήμουν κουρασμένη, δεν πειράζει που έκανα εμετό κάθε δύο μέρες» υπογράμμισε η Κατερίνα Βρανά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg1dj69n739d-st)


Εν συνεχεία, περιέγραψε την στιγμή που ξύπνησε από το κώμα. «Όταν ξύπνησα από το κώμα, η πρώτη αντίδραση της οικογένειας μου ήταν "Κατερινάκι, είσαι καλά;" και τους είπα "Μια χαρά είμαι, η φωνή μου πού είναι;". Μου λένε "Δεν μπορείς να μιλήσεις;"» δήλωσε η stand up comedian.



«Η πολιτική ορθότητα είναι ένα εργαλείο για να ανοίξει ένας διάλογος, δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα. Αν πάρουμε τη δικιά μου περίπτωση, η σωστή λέξη είναι "ανάπηρος". Επειδή, όμως, ισούται με το σακάτης δεν το λένε. Η κακιά λέξη είναι το σακάτης» εξήγησε για την εννοιολογική διαφορά των λέξεων «ανάπηρος» και «σακάτης».

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg1dlzp2vbbd-st)

Τέλος, διευκρίνισε ότι όταν κάνει η ίδια κάποιο αστείο για την αναπηρία της, είναι πολιτικά ορθό, αφού το κάνει εκείνη και μιλάει για τον εαυτό της.

Glomex Player(, )


Ειδήσεις σήμερα:

«Περιμέναμε μια νέα παραλλαγή - Ήπια τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς με Όμικρον» λένε στη Νότια Αφρική

Η Μαγκνταλένα Άντερσον επανεξελέγη πρωθυπουργός στη Σουηδία και ελπίζει ότι θα μείνει στο αξίωμα πάνω από... οκτώ ώρες

Εγκρίθηκαν οι μελέτες για Τμήμα του Πάρκου στο Ελληνικό, τις πράσινες διαδρομές σε Τοσίτσα και Ζωσιμαδών και τη Βασιλίσσης Όλγας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης