Αυτό το «Αντίο μαμά» έσκισε ψυχές και έκοψε ανάσες σαν πέρασε στον αέρα

Αυτό το «Αντίο μαμά» έσκισε ψυχές και έκοψε ανάσες σαν πέρασε στον αέρα

Ως όφειλε, το σύνολο της τηλεόρασης, ο κόσμος των καναλιών, οι δημοσιογράφοι, οι παρουσιαστές υποκλίθηκαν στο μεγαλείο της Φώφης Γεννηματά

fofi-grammeli
Σήμερα δεν υπάρχει κάτι άλλο, δεν υπάρχει θέση για κάτι άλλο. Δεν αξίζει κάτι να κλέψει τον χώρο, δεν μπορεί να θεωρηθεί κάτι σημαντικότερο αλλά και δεν μπορεί να σταθεί κάτι δίπλα σε αυτό.

Τα μάτια των τριών παιδιών της Φώφης, ο λόγος και τα συναισθήματά τους, η αξιοπρέπεια και η θλίψη τους ήταν η πιο δυνατή εικόνα το τελευταίο διάστημα. Η αγκαλιά του συζύγου της στο φέρετρο, η σιωπηλή αναμονή του πλήθους, η ενότητα του πολιτικού κόσμου, τα δάκρυα όλων.

Το πένθος. Ένα πένθος που πέρασε το γυαλί, μπήκε στα σπίτια και στις ψυχές μας. Σαν να είμαστε εκεί. Ολοι μαζί. Γύρω της και πλάι της. Γύρω από την εικόνα της με το μαύρο φόρεμα και το χαμόγελο που ξεκινούσε και δεν τελείωνε πουθενά. Εβγαινε έξω από το πρόσωπο, περνούσε μέσα από τα μάτια και έφευγε με ορμή απέναντι. Η Φώφη μας ένωσε, η Φώφη μας έκανε καλύτερους. Αυτό το «Αντίο μαμά» έσκισε ψυχές και έκοψε ανάσες σαν πέρασε στον αέρα.

Πόσο καιρό έχουμε να νιώσουμε πως ανάμεσά μας υπάρχει κάποιος ή κάτι που μπορεί να δώσει φως ακόμη και μέσα από την απώλεια; Πόσο περήφανα θα είναι αυτά τα υπέροχα παιδιά της γι' αυτή την μητέρα, γι αυτή την γυναίκα που μετρούσε 1,2,3 και σηκωνόταν όρθια απέναντι στον θάνατο και τον έσπρωχνε μακριά όσο μπορούσε; Γιόρτασε τα γενέθλια του παιδιού της, του Γιώργου της, λίγο πριν πέσει σε κώμα, το περασμένο Σάββατο. Πόση δύναμη είχε μέσα της η Φώφη; Πόσο πάλεψε με τον «μπαγάσα» πριν την πάρει οριστικά από εδώ;

Η τηλεόραση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Δίχως ακρότητες και δίχως αστοχίες. Ικανοί συνάδελφοι, δημοσιογράφοι που γνώριζαν και την πορεία της και την ζωή της ήταν εκεί και μετέδιδαν αυτό που έπρεπε να ακουστεί.

Το πρόγραμμα πάγωσε κάθε δραστηριότητα που φλερτάρει με την υπολανθάνουσα ψυχαγωγία και η εικόνα ήταν κοινή για όλους. Στο τελευταίο ταξίδι, στον μεγάλο αποχαιρετισμό.

Η σκέψη μας και όλη μας η αγάπη δίπλα στους ανθρώπους της. Στον άντρα της, στα παιδιά και στην αδελφή της. Σεβασμός στο πένθος τους.
Καληνύχτα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης