Η Φώφη ήταν γενναιόδωρη ακόμη και στις συνεντεύξεις της

Η Φώφη ήταν γενναιόδωρη ακόμη και στις συνεντεύξεις της

Μεγάλη απώλεια - Μία σπουδαία γυναίκα, μία μεγάλη πολιτικός, μία σπάνια σύντροφος και μία εξαιρετική μητέρα έχασε την μάχη

TV_gennimata
Ηταν γενναιόδωρη ακόμη και στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις της. Εκεί που ποτέ δεν κρύφτηκε και δεν υποκρίθηκε. Κρατώ δύο από τις πιο χαρακτηριστικές. Αυτή στον Αρη Καβατζίκη στο «Πρωινό» και αυτή στην Ελεονώρα Μελέτη. Εκεί μίλησε για τις δύο μεγάλες μάχες της. Για να γίνει μητέρα και για να νικήσει τον καρκίνο. Η Φώφη δεν δάκρυσε και δεν έκλαψε όσο αφηγούταν την προσωπική ιστορία της. Ηταν συνειδητά μαχήτρια και δεν είχε ανάγκη να προκαλέσει το συναίσθημα με δραματικές αφηγήσεις. Μήνυμα αισιοδοξίας περνούσε και το περνούσε με σθένος. Και με ανθρωπιά. Θέλει κότσια να μιλήσεις για τις αγωνίες σου, να πεις πως φοβάσαι μήπως χάσεις την μάχη και αφήσεις τα παιδιά σου, που με τόση δυσκολία απέκτησες, μόνα τους. Ηταν υποδειγματική συνομιλήτρια, ήταν ευγενής και καλλιεργημένη πολιτικός, ήταν φωτεινό πρόσωπο.

Η Φώφη σήμερα γέμισε τις σύγχρονες αρένες μίσους, τα κοινωνικά δίκτυα, με λόγια αγάπης. Κι αυτό κατόρθωμα και μία ακόμη νίκη της είναι.

Ειλικρινά αναρωτιέμαι κάποιες φορές αν η τηλεόραση είναι ένας χώρος όπου πολλά χάνονται. Το μέτρο, το συναίσθημα, οι καλές προθέσεις. Ποιος άνθρωπος, δεν με νοιάζει αν είναι πανελίστας, παρουσιαστής, παραγωγός, καναλάρχης, σούπερ ήρωας, τεχνικός, θα σκεφτόταν να ρωτήσει έναν άλλο άνθρωπο αν «νιώθει δικαίωση» για τα νούμερα μιας εκπομπής, επειδή δεν την παρουσιάζει. Ποιος άνθρωπος θα σκεφτόταν ότι ένας άλλος άνθρωπος θα απαντούσε για την δουλειά των συναδέλφων του, που δουλεύουν για το ψωμί τους, θα έλεγε «ναι» ότι νιώθει δικαιωμένος από τι; Από την αποτυχία ή την επιτυχία, τα καλά ή τα κακά νούμερα; Ποιος άνθρωπος περιμένει να ακούσει ότι κάποιος θα χαρεί από την πορεία ενός άλλου αγνώστου σε μία αρένα, όπου όλοι δίνουμε μάχη και προσπαθούμε αν μη τι άλλο να κρατήσουμε το αίσθημα δικαιοσύνης ανέπαφο από την κιτρινίλα του χώρου και την αξιοπρέπειά μας; «Νιώθετε δικαιωμένος»; Δημοσιογραφική ερώτηση; Όχι, λυπάμαι. Θλιβερό. Τουλάχιστον. Και να το πεις, και να το δεις και να το παίξεις στον «αέρα».

Επειδή λοιπόν όλοι μετράμε πληγές σε όλα τα κανάλια, επειδή αυτό που μένει δεν είναι τα νούμερα αλλά το αποτύπωμα μας ως συμπεριφορά, σε κανέναν δεν αξίζει αυτό για την τηλεθέαση. Ούτε στο «Dancing with the Stars», ούτε στο «Όλα Γκουντ», ούτε στο «Game of Chefs», ούτε στο «Top Chef», ούτε στο «Πρωινό» και στο «Breakfast@Star» ούτε σε άλλη εκπομπή. Ναι, κάποιοι πάνε καλύτερα και κάποιοι χειρότερα. Ναι, φυσικά και θα μιλήσουμε με επιχειρήματα για λάθη, για διαφωνίες, για σκαλέτες, για περιεχόμενο, για συμπεριφορές, για θέματα, για συνεντεύξεις. Αλλά ως εκεί.

Κλείνοντας, ένα κουίζ. Οι δύο συνεργάτες της κρίνονται ανεπαρκείς. Από την ίδια. Και δυστυχώς η αντικατάστασή τους είναι αναπόφευκτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης