Θάλεια Ματίκα - Τάσος Ιορδανίδης: Γιατί κόψαμε σχέσεις με τον Πέτρο Φιλιππίδη

Θάλεια Ματίκα - Τάσος Ιορδανίδης: Γιατί κόψαμε σχέσεις με τον Πέτρο Φιλιππίδη

Το ζευγάρι των ηθοποιών μίλησε για το ελληνικό #MeToo

Matika_Iordanidis
Η Θάλεια Ματίκα και ο Τάσος Ιορδανίδης με κοινή τους συνέντευξη μίλησαν στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» με αφορμή τη θεατρική παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι», ένα έργο που έγραψε ο ηθοποιός και σκηνοθετεί η σύζυγός του.

Το ζευγάρι των ηθοποιών αναφέρθηκε τόσο στις αποκαλύψεις του ελληνικού #MeToo όσο και στο γιατί έπαψαν να έχουν επαφές με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ο Τάσος Ιορδανίδης είπε: «Τα στόματα που πρέπει να ανοίγουν, είναι αυτά που έχουν βιώσει βία. Να πάρουν θάρρος και άλλοι χώροι. Μετά τις καταγγελίες, εύχομαι άνθρωποι που αισθάνονταν αδύναμοι να έχουν πάρει δύναμη. Γνωρίζουμε και τους δύο ηθοποιούς που είναι στη φυλακή. Ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν δάσκαλός μου στο Εθνικό. Αισθανόμαστε άσχημα να αναφερόμαστε στο θέμα του Πέτρου Φιλιππίδη, γιατί πίσω από αυτούς τους ανθρώπους υπάρχουν οικογένειες. Αν ήταν το παιδί μου θύμα, θα αντιδρούσα με βία. Επομένως καλό είναι να ανοίγουν τα στόματα και να μη μένουν οι σκελετοί στη ντουλάπα να κροταλίζουν».

«Με το #MeToo έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση, που μόνο θετικά αποτελέσματα θα επιφέρει. Είναι πολύ νωπά τα γεγονότα με τις καταγγελίες. Επειδή είχα αποστασιοποιηθεί πολλά χρόνια από τον Πέτρο Φιλιππίδη, το σοκ ήταν συνολικό. Όσο πιο βαριά τα αδικήματα, τόσο πιο μεγάλο το σοκ», είπε από την πλευρά της η Θάλεια Ματίκα.

Σχετικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο Τάσος Ιορδανίδης είπε: ότι «Είχαμε μια διαπροσωπική σχέση η οποία για κάποιους λόγους έχει λήξει πριν από εννιά χρόνια. Όταν ακούς, όμως, ότι κατηγορείται για βιασμούς, δεν μπορεί να μη σε αγγίξει. Παθαίνεις ένα σοκ».

Η Θάλεια Ματίκα, απαντώντας στο γιατί διέκοψαν τις επαφές με τον Πέτρο Φιλιππίδη, με τον οποίο είναι και κουμπάροι εξήγησε: «Ο λόγος ήταν καθαρά και μόνο επαγγελματικός, και δε θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο», ενώ σχετικά με δηλώσεις της ότι έχει δεχτεί bullying στο θέατρο από γνωστό σκηνοθέτη ξεκαθάρισε ότι: «Καταλαβαίνω ότι ο συνειρμός μπορεί να παραπέμπει στο Φιλιππίδη, αλλά όχι, δεν ήταν εκείνος».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf7hv755gmld-sf)


Ειδήσεις σήμερα:

Κωνσταντίνα Τάκαλου: «Είναι συγκινητικό πόσο θέλουν οι άνθρωποι να βρεθούν μεταξύ τους σήμερα και ο τόπος είναι το Θέατρο»

Τέσσερα χρόνια χωρίς τον ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Ηράκλειο: Νεκρή ηλικιωμένη μέσα σε αποθήκη - Την πλάκωσε δοκάρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης