Βίκυ Κουλιανού: Γιατί εντυπωσίασε με την αληθινή της ομορφιά κόντρα στον «πλαστικό κόσμο» της TV

Βίκυ Κουλιανού: Γιατί εντυπωσίασε με την αληθινή της ομορφιά κόντρα στον «πλαστικό κόσμο» της TV

Το διάσημο μοντέλο των '90ς έχει συμφιλιωθεί απόλυτα με τον χρόνο, που περνάει - Άβαφη, χωρίς ίχνος ρετούς και πλαστικών επεμβάσεων εμφανίζεται στις φωτογραφίες - Η χθεσινή της εμφάνιση στο GNTM και η αποθέωση του Twitter

koylianoy-arthro_2
Και ξαφνικά ήρθε η Βίκυ Κουλιανού: Μια όμορφη γυναίκα, στα 53 της χρόνια, μια γυναίκα που δεν προσποιείται τη νεώτερη,  συμφιλιωμένη με το χρόνο και κόντρα στο ρεύμα των πλαστικών.

Έχοντας στο ενεργητικό της αμέτρητες φωτογραφίσεις για τα διασημότερα περιοδικά παγκοσμίως, καθώς και πολλά χιλιόμετρα στις μεγαλύτερες πασαρέλες, η Βίκυ Κουλιανού σίγουρα αποτελεί πρότυπο για τις νέες γυναίκες, που ονειρεύονται μία θέση στον χώρο του μόντελινγκ... και όχι μόνο. Αποτελεί πρότυπο για κάθε γυναίκα. Είναι όμορφη με τον δικό της τρόπο, αντιλαμβάνεται την μοναδικότητά της και την εκμεταλλεύεται, αντί να προσπαθεί να την αλλάξει. 

Το πέρας του χρόνου δεν την αγγίζει ούτε αυτό. Έχει αγκαλιάσει τα 53 της χρόνια με έναν αξιοθαύμαστο τρόπο, καταρρίπτονας όλα αυτά τα στερεότυπα που θέλουν την γυναίκα στην εντέλεια και χωρίς ίχνος ρυτίδας, όσο μεγαλώνει.  Κι όπως φαίνεται, αυτό λάτρεψε κι ο κόσμος στην τελευταία της εμφάνιση στο GNTM. Κουράστηκε να βλέπει συνεχώς τέλεια πρόσωπα, ρετουσαρισμένα σώματα και πλαστικές, που παγώνουν τον χρόνο. Έδειξε ότι η κοινωνία χρειάζεται απεγνωσμένα τέτοια πρότυπα, να υπενθυμίζουν ότι η αλήθεια εντυπωσιάζει περισσότερο.


Απόλυτα συμφιλιωμένη με τον χρόνο που περνάει και χωρίς ίχνος υπερβολής στην εμφάνισή της, η Βίκυ Κουλιανού αποδεικνύει περίτρανα πως «η ωριμότητα ομορφαίνει». Από πολύ μικρή ηλικία και από τα πρώτα βήματα στον χώρο της μόδας, δέχτηκε τον εαυτό της, δούλεψε με αυτόν  και δεν προσπάθησε να αλλάξει τίποτα. Αντιθέτως, αυτά που κάποιοι έβλεπαν πάνω της σαν ελαττώμματά, εκείνη όχι μόνο τα αγάπησε, αλλά τα μετέτρεψε σε προτερήματά της. 

Κλείσιμο
Πρόκειται για την εξαίρεση στον κανόνα, που θέλει τις γυναίκες -ειδικότερα στον χώρο του μόντελινγκ- να κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν εντυπωσιακές, όταν πατήσουν τα 40. Η καλλονή των '90ς στα 53 της παραμένει παντελώς φυσική, χωρίς καμία αισθητική επέμβαση να ευθύνεται για την γοητεία της. Πήγε κόντρα στο ρεύμα που θέλει τις γυναίκες χωρίς ατέλειες, πανομοιότυπες και πάντα στο πλαίσιο που ορίζει η κάθε εποχή και με την μοναδικότητά της, κατάφερε να αφήσει το αποτύπωμά της.  Μία τέτοια έμπνευση θα ήθελαν όλες οι γυναίκες, είτε νέες είτε μεγαλύτερες, για να πιστέψουν στον εαυτό τους, απορρίπτοντας τα στερεότυπα που τους επιβάλλει η κοινωνία. 

Οι ρυτίδες, οι γραμμές έκφρασεις και όλα αυτά τα στοιχεία, που ίσως ενοχλούν κάποιους, είναι για εκείνη η δύναμή της. Ακόμα και η «αρχαιοελληνική» της μύτη, η οποία ίσως να ήταν λόγος για μία γυναίκα να υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση, για εκείνη ήταν εξ' αρχής, ο τρόπος για να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα μοντέλα.  Δεν άκουσε κανέναν, που της είπε ότι δεν θα τα καταφέρει, ούτε εκείνους που της έταζαν λαμπρή καριέρα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο καθένας, πίστεψε στον εαυτό της και σε όλα αυτά που πρεσβεύει. 


Η ίδια άλλωστε, είχε δηλώσει πως η μύτη της είναι υπεύθυνη για τις πιο σημαντικές συνεργασίες που έχει στο βιογραφικό της, καθώς και για την καριέρα της στο εξωτερικό. Απέδειξε λοιπόν, πως διαθέτει την ικανότητα να μετατρέπει αυτό που κάποιοι αποκαλούν «αδυναμία» σε «ατού». Δεν πέρασε καν από το μυαλό της η ιδέα να την αλλάξει και αυτό από μόνο του σημαίνει θάρρος, αν σκεφτεί κανείς πόσο σκληρός είναι ο χώρος του μόντελινγκ.

«Δεν το έχω με το ψεύτικο, κάτι με ενοχλεί, κάτι μου κλωτσάει», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της και αν ρίξει κανείς μια ματιά στον λογαριασμό της στο Instagram, θα καταλάβει ότι το εννοεί. Οι φωτογραφίες της δεν φέρουν ίχνος ρετούς, όπως έχουμε συνηθίσει στα «καλοφτιαγμένα» προφίλ γνωστών influencers και διασημοτήτων.


Η χθεσινή της εμφάνιση στο GNTM και τα λόγια που μοιράστηκε με τα μοντέλα του διαγωνισμού, δείχνουν όλα τα παραπάνω. Μία γυναίκα με εμφάνιση, ήθος και σίγουρα, ειλικρίνεια. Για αυτό άλλωστε, και το Twitter -που ως γνωστόν, είναι ο πιο αυστηρός κριτής- την αποθέωσε.

Δεν θέλησε να επιδείξει σε κανέναν το ποια είναι η Βίκυ Κουλιανού, δεν την ενδιέφερε να φανεί, να δείξει το τοπ μόντελ που κρύβει μέσα της και να επισκιάσει κάποιον με την ομορφιά και την δεξιότητά της, ούτε έδωσε τις κλασσικές συμβουλές ομορφιάς για το σωστό πρότυπο μοντέλου.  Αντιθέτως, έδωσε την ίδια συμβουλή, που ακολούθησε κι η ίδια. Να είναι ο εαυτός τους, να τον αγαπάνε και να δουλέψουν την μοναδικότητά τους. 

Με μεγάλη υπομονή, κατανόηση και ανθρωπιά, προσπάθησε να μεταλαμπαδεύσει στα υποψήφια τοπ μόντελς όλα όσα έχει αποκομίσει από την μακροχρόνια καριέρα της, να αφανίσει τις ανασφάλειές τους και να τους βοηθήσει να φανταστούν τον εαυτό τους στην θέση της, χωρίς ίχνος κόμπλεξ, ανταγωνισμού ή έστω αδιαφορίας.

Δεν ήταν το μοντέλο που θα σου δείξει τρόπους για να καμουφλάρεις τις ατέλειές του, ούτε και αυτή που θα σου πει να γίνεις πιο σκληρός για να ανταπεξέλθεις. Αντιθέτως, είναι το πρότυπο που θα σε βοηθήσει να αγαπήσεις την εικόνα σου και να την αναδείξεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν είναι μόνο η ομορφιά της που σε κερδίζει, αλλά η σιγουριά που αποπνέει, η αυτοπεποίθησή της και η δύναμη της να στέκεται ενάντια σε έναν κόσμο, που φτιάχνει κλώνους. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf2mrojcw501-st)

«Το μόντελινγκ δεν είναι μια δουλειά πανεύκολη, που απλά σε βάφουν και είσαι ωραίος. Είναι μία δύσκολη δουλειά που απαιτεί να χτίζετε μία ισχυρή προσωπικότητα και να δουλεύετε πολύ με τον εαυτό σας. Τα μοντέλα πρέπει να είναι ταξιδευτές του σώματος, του πνεύματος, της κίνησης και του βλέμματος», ανέφερε μεταξύ άλλων στους διαγωνιζόμενους του GNTM, δίνοντάς τους την θετική ενέργεια και το boost, που χρειάζονταν. Σίγουρα, η ίδια διαθέτει όλο το πακέτο. 



Ειδήσεις σήμερα:

Ανεμβολίαστοι ο 29χρονος και η 34χρονη που πέθαναν στα Τρίκαλα– «Θα είχαν σωθεί» λέει ο διοικητής του νοσοκομείου

Cindy Kimberly: Το καυτό εξώφυλλο - Πώς έγινε διάσημη εν μία νυκτί


Μπιλ Γκέιτς: Νέα μηνύματα που τον «καίνε» - Παρενοχλούσε υπαλλήλους της Microsoft από το 2008
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης