Στέλα Φυρογένη: Η εξαιρετική ηθοποιός πίσω από τη Χάιδω της «Γης της Ελιάς»

Στέλα Φυρογένη: Η εξαιρετική ηθοποιός πίσω από τη Χάιδω της «Γης της Ελιάς»

Ανάμεσα στους συναρπαστικούς χαρακτήρες της επιτυχημένης σειράς του MEGA, η Χάιδω Στεφανέα ξεχωρίζει για την εκρηκτική προσωπικότητά της

KAPL4236
Δεν είναι τυχαίο που οι αντιδράσεις και κάθε ατάκα της Χάιδως ξεσηκώνουν τα πιο έντονα και φορτισμένα σχόλια στα social media, κι ας μην τα παρακολουθεί live η ηθοποιός που την υποδύεται, γιατί απέχει συνειδητά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την Χάιδω ενσαρκώνει με μοναδικό τρόπο η Στέλα Φυρογένη, μία έμπειρη και βραβευμένη θεατρική ηθοποιός, η οποία αποφάσισε να κάνει την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση στη δημοφιλέστατη σειρά του Αντρέα Γεωργίου.

Στο θεατρικό σανίδι η Στέλα Φυρογένη μετράει 30 χρόνια παρουσίας και περίπου 100 παραστάσεις ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Αριστούχος απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, έχει μία γόνιμη συνεργασία από το 1995 με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου σε περισσότερες από 60 παραγωγές, καθώς και με το Εθνικό Θέατρο και τις θεατρικές ομάδες Persona και Open Arts. Έχει βραβευτεί τρεις φορές στα Θεατρικά Βραβείο Κύπρου για την ερμηνεία της στις παραστάσεις «Ορλάντο», «Ινκόγκνιτο» (σε δική της σκηνοθεσία) και «Το Γλυκό Πουλί της Νιότης». Στην Επίδαυρο έχει πρωταγωνιστήσει το 2013 στην αναβίωση της «Σαμίας» του Μενάνδρου, μίας από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις του ΘΟΚ.

KAPL4236


Πολύ αξιόλογη είναι η παρουσία της Στέλας Φυρογένη και στον κινηματογράφο. Το 2018 έκανε αίσθηση στην «Παύση» της Τώνιας Μισιαλή. Για τη συγκλονιστική ερμηνεία της στο ρόλο μίας μεσήλικης γυναίκας που αναζητά διαφυγή από τη μίζερη ζωή της, ήταν υποψήφια σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ και για βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Κέρδισε τελικά βραβείο ερμηνείας στο South East European Film Festival του Παρισιού. Βραβεία έχει αποσπάσει, επίσης, για την ερμηνεία της στις μικρού μήκους ταινίες «Ο Εντομοσυλλέκτης» και «Φάρμακον».

Κλείσιμο
Από την πολυδιάστατη καλλιτεχνική της δραστηριότητα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η μουσική. Είναι συνιδρύτρια και βασική ερμηνεύτρια της μπάντα Stelafi, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά σχήματα της εναλλακτικής σύγχρονης κυπριακής σκηνής. Την προσωπική της ζωή η Στέλα Φυρογένη την περνάει σε ένα χωριό, περιτριγυρισμένη από ζώα και μποστάνια που φυτεύει η ίδια. Έτσι, ικανοποιεί μία ανάγκη που είχε πάντα και ένα όνειρο ζωής, όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη.

Ειδήσεις σήμερα:

«Φωτιά» οι τιμές για το πετρέλαιο θέρμανσης με τις προβλέψεις να μιλούν για βαρύ χειμώνα

Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη της Μέρκελ στην Κωνσταντινούπολη - Σήμερα η συνάντηση με τον Ερντογάν

Βρετανία: Η αστυνομία θεωρεί «τρομοκρατική ενέργεια» τον φόνο του βουλευτή Ντέιβιντ Άμες - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης