Η αντεπίθεση της Καινούργιου και ο «καλπασμός» του Mega

Ανατροπές και συνεχείς ανακατατάξεις, αγωνία και λαχτάρα για τα νούμερα και προχωράμε με το βλέμμα στο περιεχόμενο

kainourgiou3
Εχθές ήταν τρίτη στην κατάταξη, σήμερα είναι πρώτη. Αύριο, θα δούμε. Η Κατερίνα Καινούργιου είναι απλώς η περίπτωση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Όλα φέτος είναι ρευστά. Ο πρώτος μπορεί ξαφνικά να βρεθεί τελευταίος και τούμπαλιν. Όμως έχει τόσο μεγάλη σημασία η τηλεθέαση ή το περιεχόμενο;

Φέτος για παράδειγμα, η υψηλή τηλεθέαση είναι σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένη με την σκαλέτα των ζωντανών εκπομπών, με την ποιότητα των προσώπων και με έναν καλό συνδυασμό σεναρίου και καστ. Οι ψυχαγωγικές εκπομπές έχουν εντάξει θέματα περισσότερο ενημερωτικά, όχι πολιτικής φύσης, αλλά κοινωνικού ενδιαφέροντος, έτσι ώστε να διατηρήσουν την τηλεοπτική εγρήγορση και φυσικά να ξεφύγουν από το αναμάσημα των ειδήσεων του συρρικνωμένου και απαξιωμένου lifestyle.

Τα σίριαλ έχουν επενδύσει σε δυνατά σενάρια, τα οποία τα εμπιστεύθηκαν σε ηθοποιούς έμπειρους με μακρά θεατρική διαδρομή. Και φυσικά η σύνθεση των ζωντανών εκπομπών στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε πρόσωπα, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν σοβαρά θέματα, να κάνουν ισορροπημένο χιούμορ, να παράγουν ειδήσεις. Οι απόφοιτοι των ριάλιτι παραγκωνίστηκαν και λογικό. Δεν μπορείς να στηριχθείς σε πυροτεχνήματα για να φωτίσεις ένα πλατό.

Ο Αρης Καβατζίκης για παράδειγμα, εξαιρώ την προσωπική μας σχέση, είναι ένας ιδανικός συνεργάτης, ένας καλλιεργημένος συμπαρουσιαστής, που διαθέτει πολλά χαρίσματα. Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, η Φωτεινή Πετρογιάννη, ο Κώστας Τσουρός, η Ναταλία Αργυράκη, η Τίνα Μεσσαροπούλου, η Ελενα Πολυκάρπου, και πολλοί άλλοι, φυσικά δεν χωράνε όλοι εδώ, έχω λίγο χώρο, παιδιά. Συνάδελφοι καλοί, που μπορούν να σταθούν στο ύψος των τηλεοπτικών περιστάσεων.

καβατζικης


Κλείσιμο
Ας μην αρχίσω να απαριθμώ ηθοποιούς, θα μας βρει Σαββατοκύριακο. Αλλά και παρουσιαστές.

Φυσικά υπάρχουν και τα μελανά σημεία. Αυτά που δεν βλέπουν οι τηλεθεατές, αυτά που προκαλούν τα ψυχοσωματικά μας, οι βαριές κουβέντες στους διαδρόμους, το ψυχολογικό μπούλινγκ, η μεθοδική απαξίωση από παραγωγούς και διάφορους καλοθελητές. Πόσοι από εμάς δεν έμειναν με το στόμα ανοιχτό αυτό το καλοκαίρι, όταν είδαν ανθρώπους που κουβαλούσαν ακόμη και την ευθύνη μιας αποτυχίας, να επιβραβεύονται με μεταγραφές και αναβαθμίσεις. Σε πόσα κανάλια κι εκπομπές δε συνέβησαν τέτοια και χειρότερα. Είναι νωρίς να μιλήσουμε γι αυτά…

Το Mega καλπάζει. Χτίζει στέρεες ζώνες, εκπομπές και καλλιεργεί την συνήθεια. Εχει φιλοσοφία προγράμματος. Γι αυτό και φιγουράρει ψηλά. Πάει για πρωτάθλημα μέχρι στιγμής, θα δούμε.

i_gi_tis_elias


Η ΕΡΤ προσπαθεί και μπράβο. Σήμερα έκανε παρουσίαση της μυθοπλασίας της και ήταν ωραίο να βλέπεις την δημόσια τηλεόραση να φορά το ένδυμα της σύγχρονης τηλεόρασης δίχως να χρειάζεται ντεκολτέ και τρέσες. Κάνει μία μικρή αντεπίθεση το βράδυ του Σαββάτου, όπου ο ανταγωνισμός βρίσκεται στο ρελαντί και από τις 19.00 σερβίρει σίριαλ. Και καλά κάνει. Ειδικά το «Καρτ ποστάλ» και την δουλειά του Μανούσου Μανουσάκη -μαέστρο μου τι ενέργεια ήταν αυτή!- τις περιμένουμε με ενδιαφέρον.

kart_postal


Οσο πάει το «Στούντιο 4», Νάνσυ και Θανάση, γίνεται ένα τηλεοπτικό μενού λαχταριστό. Keep walking

Δίχως κουίζ δεν αποχαιρετώ. Γι αυτό θα ήθελα να αναρωτηθείτε ποια παρουσιάστρια δεν θα κάνει Πρωτοχρονιά στο κανάλι που βρίσκεται.



Ειδήσεις σήμερα

Ποιοι θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου - Το σχέδιο της επιτροπής

iPhone 13: Ελκυστικό ναι, επαναστατικό όχι

ΗΠΑ-Κίνα: «Άκυρο» στον Μπάιντεν από τον Σι Τζινπίνγκ για δια ζώσης σύνοδο κορυφής - Διαψεύδει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης