Μιχάλης Χατζηγιάννης - Ζέτα Μακρυπούλια: «Εμείς οι δυο (όχι πια) σαν ένα»

Μιχάλης Χατζηγιάννης - Ζέτα Μακρυπούλια: «Εμείς οι δυο (όχι πια) σαν ένα»

Ολα τα μυστικά ενός έρωτα που κράτησε 12 χρόνια και έγραψε «τίτλους τέλους» κάπου ανάμεσα σε λαμπερά εξώφυλλα, δικαστικές περιπέτειες, εσωστρέφεια, τρίτα πρόσωπα και ψιθύρους για «σχέση με σκοπιμότητα»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
xatzigiannis-makripoylia-arthro
Το κλισέ περί «κεραυνού εν αιθρία» μοιάζει να μην ταιριάζει καθόλου στοn χωρισμό του Μιχάλη Χατζηγιάννη και της Ζέτας Μακρυπούλια. Διότι, εφόσον πρακτικά και ουσιαστικά είχαν χωρίσει από τον περασμένο Φεβρουάριο, το τέλος της σχέσης τους επισημοποιήθηκε ήρεμα, χωρίς υπερβολικό δράμα, περίπου όπως ορίζει ένα άλλο κλισέ: οι «τίτλοι τέλους» για ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια του ελληνικού καλλιτεχνικού μικρόκοσμου έπεσαν φυσιολογικά, όπως συμβαίνει στο φινάλε κάθε ταινίας, όταν οι θεατές έχουν ήδη σηκωθεί από τις θέσεις τους και κατευθύνονται προς την έξοδο.

Κι αυτό είναι αρκετά παράδοξο, καθώς ο Μιχάλης και η Ζέτα, στη διάρκεια του 12χρονου δεσμού τους, δεν θα μπορούσαν να καταταχθούν στα τυπικά ζευγάρια διασήμων. Για το μεγαλύτερο μέρος της κοινής τους πορείας απέφευγαν συστηματικά τα φώτα της δημοσιότητας. Εδειχναν να αποζητούν την απομόνωση, σαν να είχαν τραυματιστεί από την υπερέκθεση, εξ ου και επέλεγαν επίμονα μια εσωστρεφή, σχεδόν «φωτοφοβική» στάση. Εστω κι έτσι, όμως, ο τελευταίος χρόνος ήταν γι’ αυτούς μεταβατικός.

xatzigiannis-makrypoylia__1_


Είχαν συχνή επικοινωνία, αλλά δεν έμεναν πια μαζί. Κι αυτή η νέα φάση στη ζωή τους ως ζεύγους, με έναν παράξενο τρόπο, συνόψιζε κάπως και τη σχέση τους συνολικά. Υπό την έννοια ότι από την πρώτη στιγμή η περίπτωσή τους προκαλούσε μια γενικότερη απορία για το αν δύο ωραίοι, ταλαντούχοι, διάσημοι και επιτυχημένοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν ένα εξίσου δημοφιλές ζευγάρι. Η λύση του αινίγματος ήταν ζήτημα δικής τους απόφασης, καθώς ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Ζέτα Μακρυπούλια κατέβαλλαν συνειδητή προσπάθεια να μην ταυτιστούν ως καλλιτέχνες, να μην μπερδευτούν ο ένας στις δουλειές του άλλου. Παρέμεναν αυτόφωτοι και αυτόνομοι - και πιθανώς ακριβώς γι’ αυτό να μην κάνει τρομερή εντύπωση ο χωρισμός τους.

Επισημοποιώντας τον χωρισμό, η Ζέτα δήλωσε «είμαστε αγαπημένοι με τον Μιχάλη. Μετά από 12 χρόνια νιώσαμε μια κόπωση και γι’ αυτόν τον λόγο πήραμε την απόφαση να μην είμαστε πια μαζί». Τόσο απλά, με τόση εντιμότητα, απέναντι στον εαυτό τους και στη σχέση τους. Παρ’ όλα αυτά, εκείνη λέει στους φίλους της ότι «ο Μιχάλης πάντα θα είναι στη ζωή μου. Είτε είμαστε μαζί, είτε χώρια». Φέτος, όμως, μετά από 11 χρόνια, είναι η πρώτη φορά που η Ζέτα δεν επισκέφτηκε την Πάρο και το εξοχικό του πρώην αγαπημένου της. Στις 31 Ιουλίου γιόρτασε τα γενέθλιά της παρέα με τον Νίκο Μουτσινά, στη Σαμοθράκη. Εκλεισε τα 43, κάτι που θα συμβεί και στον Μιχάλη, σε λίγους μήνες, στις 5 Νοεμβρίου.

Η τελευταία κοινή δημόσια εμφάνισή τους, μία από τις εξαιρετικά σπάνιες, ήταν πέρυσι το καλοκαίρι, όταν είχαν παρακολουθήσει το βαριετέ της «Ταράτσας του Φοίβου» στο θέατρο «Αλσος», όπου πρωταγωνιστούσε ο Θανάσης Αλευράς, ένας από τους στενούς φίλους της Ζέτας. Το φετινό καλοκαίρι εκείνη τροφοδοτεί το προφίλ της στο Instagram με χαλαρές και ανέμελες πόζες φορώντας μαγιό, σε διάφορες παραλίες ανά την Ελλάδα, με τις λεζάντες να έχουν συχνά υπονοούμενα για τις μοναχικές διακοπές της.

xatzigiannis-makrypoylia__5_
Οι διακοπές παρέα με τον στενό της φίλο Νίκο Μουτσινά στη Σαμοθράκη, όπου στις 31 Ιουλίου η Ζέτα γιόρτασε τα γενέθλιά της
Κλείσιμο
Και ενώ, όπως λένε, κάθε αλλαγή είναι λυτρωτική, πάντα υπάρχει το δύσκολο στάδιο της προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Σε αυτό το μονοπάτι βρίσκεται τώρα η Ζέτα -και δεν θέλει να λέει πολλά. Μοιράζεται μόνο όσα η ίδια κρίνει σαν απαραίτητα. Συνεχίζει την ψυχανάλυση. Παλαιότερα πήγαινε στο Λονδίνο με τον Νίκο Μουτσινά, στον «γκουρού» Αντονι Γκίμπσον, εξέχοντα κήρυκα της μεθόδου NLP (Νευρογλωσικός Προγραμματισμός), μία από τις αρχές της οποίας είναι το να αποφεύγει κανείς να χρησιμοποιεί λέξεις με αρνητική σημασία.

Ο Μιχάλης, από την άλλη, ετοιμάζει τη δική του δυναμική επιστροφή στο τραγούδι. Συνεργάζεται με τη σπουδαία ποιήτρια/στιχουργό Λίνα Νικολακοπουλου και δίνει συναυλίες με την Αλκηστη Πρωτοψάλτη αυτό το καλοκαίρι.

Η γέννηση ενός έρωτα

Λόγω της κρίσης και των επερχόμενων σαρωτικών αλλαγών σε όλα τα επίπεδα, το 2009 για την ελληνική κοινωνία και την εγχώρια showbiz ήταν μια περίεργη χρονιά - αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα. Τότε ήταν που ο Μιχάλης Χατζηγιάννης γνώρισε τη Ζέτα Μακρυπούλια. Και όλα έγιναν ξαφνικά. Εκείνη είχε μόλις αφήσει πίσω της τη σχέση με τον Αντώνη Ρέμο κι εκείνος τον δεσμό του με την τραγουδίστρια Δέσποινα Ολυμπίου.

Αρχισαν να τηλεφωνιούνται, η Ζέτα να πηγαίνει στις συναυλίες του και να ξημεροβραδιάζεται στο καμαρίνι του, βάζοντας φωτιά στο παρασκηνιακό κουτσομπολιό.

Η Ζέτα αντιπροσώπευε τότε το ιδανικό ονειρικό κορίτσι, την πολυπόθητη νύφη, τη γυναίκα που, εκτός από όμορφη, είχε αποδείξει πως διέθετε γνήσιο ταλέντο, λάμψη και χιούμορ.

Ο Μιχάλης, από την άλλη, είχε μετατραπεί σε μηχανή επιτυχιών, με γενναιόδωρους χορηγούς να τον υποστηρίζουν. Ταυτόχρονα, βέβαια, είχε χριστεί ο πιο εμπορικός καλλιτέχνης της γενιάς του. Το πρώτο τους κοινό εξώφυλλο ήρθε τον Οκτώβριο του 2010, όταν πόζαραν στον φακό του χορογράφου Κωνσταντίνου Ρήγου για τη στήλη του στην «Athens Voice», σε μια βραδινή τους έξοδο στο «Salon de Bricolage». Η φωτογραφία γίνεται εξώφυλλο, αφίσα, κορνίζα στα περιοδικά και στα sites. Ενα καυτό νέο ζευγάρι είχε γεννηθεί για τους δημοσιογράφους και τους παπαράτσι. Και το κυνηγητό άρχισε.

xatzigiannis-makrypoylia__2_


Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο ήταν λαλίστατοι στις συνεντεύξεις τους και απαντούσαν σε κάθε είδους ερώτηση. Στους καχύποπτους και κακοπροαίρετους, που υποστήριζαν ότι η σχέση ήταν ένα έξυπνο διαφημιστικό τρικ και για τους δύο, ο Μιχάλης έλεγε: «Στην ευτέλεια και την παρακμή δεν χωρά καμία απάντηση», ενώ γι’ αυτούς που υποστήριζαν ότι έστηνε δήθεν τυχαίες συναντήσεις με παπαράτσι θα πει:

«Ζω τόσο γυάλινα, ανοιχτά και διάφανα, ώστε για να με πετύχει κανείς κάπου δεν χρειάζεται να κλείσει ραντεβού».

Υπερέκθεση και εσωστρέφεια

Το ζευγάρι, μέχρι το 2014, συνεχώς τροφοδοτεί με υλικό το κοινό. Εκείνος της χαρίζει μονόπετρο, εκείνη τον γνωρίζει στους δικούς της. Αποκτούν σκάφος και το βαφτίζουν «Ζε-Μι», από τα αρχικά των μικρών τους ονομάτων.

Η Ζέτα μετακομίζει από το διαμέρισμά της στο κέντρο της Αθήνας στο σπίτι του Μιχάλη στη Γλυφάδα. Εκει δέχονταν φίλους, σε αμέτρητες συγκεντρώσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τα εξώφυλλα, με ενσταντανέ από την κοινή τους ζωή. «Μέχρι που κάποια στιγμή βαρέθηκαν την υπερέκθεση», θα μας πει φίλη τους. «Κατάλαβαν ότι τους έκανε κακό. Αλλωστε και οι δύο βρίσκονταν σε κομβικό σημείο, ήθελαν να κάνουν κάποια βήματα μακριά από τους προβολείς».

Φίλος του Μιχάλη μάς λέει για εκείνη την περίοδο: «Το 2015 ο Μιχάλης άλλαξε προτεραιότητες. Εμενε στη Γλυφάδα και σπάνια έβγαινε από το σπίτι. Επίσης ήθελε να αποσυμπιέσει τη δημόσια εικόνα του και την υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής. Ετσι απέφευγε τις κοινές εμφανίσεις με τη Ζέτα - ή μάλλον κάθε είδους εμφανίσεις». Ο ίδιος ο Χατζηγιάννης θα εξηγούσε ότι «ήταν ένας χρόνος αποστασιοποίησης, που σε γεμίζει, σου δίνει πολλά ερεθίσματα. Βλέπεις τα πράγματα λίγο πιο σφαιρικά. Τα πράγματα και οι εποχές αλλάζουν. Σε ωριμάζουν. Δεν τις κατευθύνεις εσύ. Επαναπροσδιορίζεις την καλλιτεχνική σου οντότητα σε ένα νέο τοπίο. Προσπαθούμε να πιάσουμε το νήμα από το σημείο που βρισκόμαστε».

Η Εφορία και το αύριο

Δικαστικές διαμάχες, προβλήματα με τον νόμο, ανεξέλεγκτες και υπερβολικές φήμες ήταν μόνο μερικοί από τους παράγοντες που οδήγησαν τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στην εσωστρέφεια και την «αναχώρηση». Η Ζέτα, όμως, ήταν στο πλευρό του, τον στήριζε απόλυτα. Βέβαια, ο δράκος στο δικό τους παραμύθι ήρθε με τη μορφή μιας περιπέτειας με την Εφορία για τον Μιχάλη, εξαιτίας της οποίας βρέθηκε έως και στο δικαστήριο. Κατ’ ανάγκη, όλα αναθεωρήθηκαν. Το ζευγάρι, που μέχρι τότε είχε ανοιχτές όλες τις πόρτες στη ζωή του, πέρασε στο στάδιο της μυστικοπάθειας, οριστικά από το τέλος του 2015 - και θα παρέμενε εκεί. Εκτός των άλλων, η Ζέτα έκανε πάρα πολύ καιρό να ξεπεράσει το σοκ και τον τρόμο από τη ληστεία στο σπίτι της, το 2012.

xatzigiannis-makrypoylia__4_


Από το 2016 οι εμφανίσεις τους γίνονται σπάνιες. Φίλη της Ζέτας μάς λέει: «Το ζευγάρι εκείνη την περίοδο ήταν πιο κοντά από ποτέ. Οι δυσκολίες δυνάμωσαν τη σχέση τους. Και πάντα τα καλοκαίρια πήγαιναν στο σπίτι του Μιχάλη στην Πάρο, με παρέα τον Θανάση Αλευρά, τον Νίκο Μουτσινά, την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου κ.ά.». Η Ζέτα και ο Μιχάλης έγιναν ξαφνικά από το ζευγάρι των εξωφύλλων, το ζευγάρι που κλείστηκε - ή μάλλον έδιωξε μακριά τα φώτα των παπαράτσι. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια οι συνάδελφοί της έχουν κολλήσει στη Ζέτα το παρατσούκλι «σφίγγα». Και, βέβαια, τίποτα δεν την ενοχλούσε περισσότερο από το να την αναφέρουν στα ΜΜΕ σαν «αιώνια αρραβωνιαστικιά του Ρέμου».

Μάλιστα, είχε κάνει το λάθος να το επαναλάβει στον αέρα και η Ελένη Μενεγάκη. Διαπιστώνοντας αμέσως το ατόπημά της, η Μενεγάκη ζήτησε συγγνώμη - και έτσι προέκυψε η αφορμή για μια μεγάλη φιλία με τη Ζέτα, σε σημείο μάλιστα να μιλούν πολλά βράδια επί ώρες στο τηλέφωνο. Οσο για το μέλλον, τώρα πλέον που οι δρόμοι τους είναι χωριστοί, ο μεν Μιχάλης Χατζηγιάννης θέτει ως στόχο να αποδείξει ότι μετά από μια περίοδο κρίσης συνεχίζει να είναι το τρομερό παιδί της δισκογραφίας και ότι μπορεί να επιστρέψει θριαμβευτής στην πρώτη γραμμή.

Η Ζέτα Μακρυπούλια, από την άλλη, έπειτα από τόσα χρόνια που παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι «Ρουκ Ζουκ», θέλει να επιστρέψει στο θέατρο και τα σίριαλ. Εστω και εάν έχουν χωρίσει πλέον -και, οριστικά απ’ ό,τι φαίνεται- ο Μιχάλης πιθανότατα δεν θα δίσταζε να ενστερνιστεί το μότο της Ζέτας «δεν υπάρχει τέλος παρα μόνο νέα αρχή».

xatzigiannis-makrypoylia__3_


Τι δεν ξέρατε για τη σχέση τους

1. Κανείς δεν πήγαινε στην πρεμιέρα του άλλου ώστε να μη γίνουν πόλος έλξης της προσοχής εις βάρος της εκάστοτε παράστασης ή συναυλίας.

2. Πάντα έκαναν μία εβδομάδα διακοπές χωριστά.

3. Είχαν νοικιάσει μια υπερπολυτελή βίλα στο Ρέθυμνο και πήγαιναν εκεί δύο εβδομάδες από το 2014 μέχρι το 2019.

4 . Συγκατοίκησαν αρκετά χρόνια μετά τη γνωριμία τους, συγκεκριμένα όταν διέρρηξαν το σπίτι της Ζέτας στο Κολωνάκι το 2012. Μέχρι τότε υπήρχε κάτι σαν άτυπος όρος να ζουν σε ξεχωριστά σπίτια. Κατόπιν η Ζέτα μετακόμισε στη Γλυφάδα, μια περιοχή που, όπως έλεγε, λατρεύει.

5. Το θέμα της οικογένειας ήταν κάτι που δεν τους ενδιέφερε. Γι’ αυτό και δεν παντρεύτηκαν ποτέ.

6. Ο ένας σεβόταν τον άλλον και υπήρχε μεταξύ τους μια πολύ ήρεμη σχέση.

7. Το πρώτο καλοκαίρι του έρωτά τους άλλαξαν συνήθειες και πήγαν μυστικά απ’ όλους στο σπίτι της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στην Αίγινα, μόνοι τους.

8. Υπήρχε ένας άτυπος νόμος ότι κανένας φίλος του ζευγαριού δεν μιλούσε για εκείνους δημοσίως.

9. Κανένας τους δεν επενέβαινε στις επαγγελματικές υποχρεώσεις του άλλου.

10. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ζουν χωριστά από τον Φλεβάρη.

Ειδήσεις σήμερα:

Στις φλόγες για έβδομη μέρα η Εύβοια: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Γούβες και Αρτεμίσιο - Κάτοικοι έσωσαν τα χωριά

Μπαρτσελόνα: «Θυσία» ο Μέσι - Γιατί δεν τον κράτησαν οι Καταλανοί - Τα σενάρια για το μέλλον του και η Παρί

Πύρινος εφιάλτης: «Είναι η κλιματική αλλαγή, ηλίθιε!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης