Δημήτρης Μοθωναίος: «Δέχθηκα 40.000 μηνύματα που αφορούσαν ιστορίες κακοποίησης»

Δημήτρης Μοθωναίος: «Δέχθηκα 40.000 μηνύματα που αφορούσαν ιστορίες κακοποίησης»

Ο ηθοποιός δίνει αγώνα  για την επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων σεξουαλικής κακοποίησης που τελούνται σε ανηλίκους

mothwnaios_yt_1105_1
Ο Δημήτρης Μοθωναίος βρέθηκε στο Πρωινό του ANT1 και μίλησε για την εκστρατεία που κάνει μαζί με το Σωματείο ELIZA για να πετύχουν την επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων σεξουαλικής κακοποίησης που τελούνται σε ανηλίκους.

Ο ηθοποιός τέσσερις μήνες μετά τη συνέντευξή του στη Φαίη Σκορδά, αποκάλυψε τον μεγάλο αριθμό μηνυμάτων που δέχτηκε από ανθρώπους που βίωσαν παρόμοιες καταστάσεις και μίλησε για την εκστρατεία.

«Δέχθηκα στο Instagram 40.000 μηνύματα που αφορούσαν παρόμοιες ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης. Σκέφτηκα ότι κάτι πρέπει να γίνει για αυτό. Τα διάβασα όλα. Είναι μεγάλο το ποσοστό των παιδιών που δέχονται κακοποίηση στη χώρα μας και δεν το επικοινωνούν. Τα ποσοστά είναι πολύ μεγάλα. Οι περισσότερες περιπτώσεις το έλεγαν πρώτη φορά. Αισθάνθηκα μια πολύ μεγάλη ευθύνη χωρίς να ξέρω πώς να το διαχειριστώ για να βοηθήσω.

Το Σωματείο ELIZA συμβάλλει στον εντοπισμό της κακομεταχείρισης των παιδιών και στην πρόληψη, που είναι το ήμισυ του παντός. Οι 40.000 είναι μεγάλο νούμερο. Απάντησα σε όλους με πολύ προσοχή, γιατί αυτά είναι ευαίσθητα πράγματα. Όταν μοιράζεσαι κάτι και καταλαβαίνεις ότι είναι κι άλλοι εκτός από εσένα, είναι βοηθητικό. Ήμουν σίγουρος ότι ήμουν μόνος μου» είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbzufz8xabht-se)


Ειδήσεις σήμερα:

Κοινωνικός Τουρισμός: Aνοίγει το μεσημέρι η πλατφόρμα για τα 300.000 voucher

Η συλλεκτική Mercedes του Αλέξανδρου Ωνάση επισκευάστηκε και είναι έτοιμη για νέες περιπέτειες

Έρευνα: Οι Έλληνες και οι Αλβανοί κατανάλωσαν το λιγότερο αλκοόλ στην Ευρώπη κατά το lockdown
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης