Κύπρος: Με πανό, εικόνες και προσευχές ξορκίζουν το «El Diablo» έξω από το ΡΙΚ - Βίντεο και φωτογραφίες

Κύπρος: Με πανό, εικόνες και προσευχές ξορκίζουν το «El Diablo» έξω από το ΡΙΚ - Βίντεο και φωτογραφίες

Σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους το τραγούδι αποτελεί ύμνο σε σκοτεινές δυνάμεις

diablo-main_2
Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, μία ημέρα μετά την εμφανιση της Έλενας Τσαγκρινού στον ημιτελικό της Eurovision, έξω από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου. H διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε από το Κίνημα Χριστιανική Αντίσταση και αφορά στο τραγούδι που εκπροσωπεί την Κύπρο στη Eurovision, «El Diablo».

Συγκεκριμένα έξω από το ΡΙΚ βρέθηκαν 30 με 40 διαμαρτυρόμενοι οι οποίοι κρατούσαν πανό που έγραφε «η Κύπρος αγαπάει τον Χριστό» και εικόνες, ενώ ακούγονταν εκκλησιαστικοί ύμνοι από́ μεγάφωνα.

Υπενθυμίζεται ότι διαμαρτυρίες για την επιλογή του τραγουδιού πραγματοποιήθηκαν και το προηγούμενο διάστημα με πολίτες να φωνάζουν ενάντια στο «El Diablo». Σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους το τραγούδι αποτελεί ύμνο σε σκοτεινές δυνάμεις, διακηρύττει την υποταγή του ανθρώπου στο σκότος και τον εξευτελισμό και προσβάλλει τον λαό της Κύπρου. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: 

El Diablo: Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από ΡΙΚ


cyprus1__1_
cyprus2
cyprus3
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα η Έλενα Τσαγκρινού, μετά και τη χθεσινή της πρόκριση στον τελικό της Eurovision, αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στην Ευρώπη.

H εντυπωσιακή περφόρμερ έβαλε κυριολεκτικά φωτιά χθες βράδυ στη σκηνή εκπροσωπώντας την Κύπρο στον πρώτο ημιτελικό. Η Έλενα ανέβηκε στη σκηνή του Ahoy Arena του Ρότερνταμ φορώντας μια λαμπερή ασημί δημιουργία της Σήλιας Κριθαριώτη. Στη σκηνή τη συνόδεψαν τέσσερις ακόμα χορεύτριες, ντυμένες στα κόκκινα, οι οποίες έκλεψαν τις εντυπώσεις με την εμφάνισή τους.

Ο καθρέπτης στο σκηνικό φωτίστηκε με τη φράση «Εl Diablo» και στο τέλος του κομματιού τα μεγάλα χρυσά γράμματα πήραν φωτιά. Η Τσαγκρινού και το «El Diablo» από το ξεκίνημα της βραδιάς είχε ανέβει πολύ ψηλά στα προγνωστικά και τελικά έλαβε πανηγυρικά το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Η κυπριακή αποστολή παρουσίασε ένα άρτιο και φαντασμαγορικό performance, που «μάγεψε» τις κριτικές επιτροπές και το κοινό, αποσπώντας αποθεωτικά σχόλια. Στα πρώτα της λόγια η Έλενα Τσαγκρινού δήλωσε καταενθουσιασμένη και ευχαρίστησε το κοινό για τις ψήφους. «Δεν μπορώ να το πιστέψω, το ήθελα από την αρχή της καριέρας μου, είμαι έτοιμη να κλάψω», είπε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Δείτε την εμφάνιση της Έλενας Τσαγκρινού και της ομάδας της:

Elena Tsagrinou - El Diablo - LIVE - Cyprus 🇨🇾 - First Semi-Final - Eurovision 2021


Η Ελληνίδα τραγουδίστρια δεν εντυπωσίασε μόνο το κοινό αλλά και τo Netflix, το οποίο έδωσε 12 βαθμούς στην κυπριακή συμμετοχή με τον πιο ευφάνταστο τρόπο.

Με ένα κολάζ η ανάρτηση του Netflix στα social media δείχνει τον πρωταγωνιστή της σειράς «Lucifer», Tom Ellis, να δίνει 12άρι στην Έλενα Τσαγκρινού, με αφορμή τον τίτλο του κομματιού «El Diablo».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Lucifers ‘douze points’ gaan dit Eurovisie Songfestival naar Cyprus.

Posted by Netflix on Tuesday, May 18, 2021


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης