Eurovision: Τρεις καλλιτέχνες που υπήρξαν πρόσφυγες συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση

Eurovision: Τρεις καλλιτέχνες που υπήρξαν πρόσφυγες συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση

Ρωσία, Σουηδία και Ολλανδία κάνουν φέτος τη διαφορά!

hero
Η Manizha, o Tousin και ο Ahmad Joudeh συμμετέχουν φέτος στην Eurovision και όπως έχει γίνει γνωστό έχουν και οι τρεις προσφυγική προέλευση. Μάλιστα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκφράζει τη χαρά της για το γεγονός ότι οι τρεις καλλιτέχνες συμμετέχουν φέτος στη διοργάνωση.

«Το φετινό θέμα της Eurovision είναι το “Άνοιγμα” (“Open Up”) και ελπίζουμε ότι η εκδήλωση θα βοηθήσει τους ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά, με ένα πνεύμα ενότητας και συμπερίληψης, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία.

Η Manizha είναι μουσικός, τραγουδίστρια και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας και εκπροσωπεί τη Ρωσία. Έφυγε από το Τατζικιστάν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων το 1994 και τώρα είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων των προσφύγων, μιλώντας παντού για το θέμα αυτό. Ελπίζει να δώσει έμπνευση και σε άλλους πρόσφυγες και να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι κάθε άνθρωπος, με τις κατάλληλες ευκαιρίες, μπορεί να συμβάλει στην κοινωνία μέσα από τα ταλέντα, τις δεξιότητες και τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος.

Δείτε τη Manizha: 

Manizha - Russian Woman - Russia 🇷🇺 - Official Video - Eurovision 2021


Ο Tousin “Tusse” Chiza είναι μουσικός και τραγουδιστής, που εκπροσωπεί τη Σουηδία. Γεννημένος στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, πήρε άσυλο από τη Σουηδία αφού πέρασε τρία χρόνια σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στην Ουγκάντα. Ο Tusse μοιράζεται ανοιχτά την εμπειρία του για το πώς αντιμετώπισε τις δυσκολίες της εγκατάστασής του και της προσαρμογής σε νέες καταστάσεις, βοηθώντας στην ενδυνάμωση και άλλων νέων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις.

Δείτε το βίντεο: 

Tusse - Voices


Κλείσιμο
Ο Ahmad Joudeh είναι Ολλανδός χορευτής μπαλέτου με προσφυγική προέλευση. Ο Ahmad θα δώσει παράσταση κατά τη διάρκεια του διαλείμματος του δεύτερου ημιτελικού στις 20 Μαΐου. Η παράσταση έχει τίτλο «Κοντινές Συναντήσεις Ιδιαίτερου Χαρακτήρα» και επικεντρώνεται στο θέμα της επιθυμίας της ανθρώπινης φύσης για εγγύτητα και της ανάγκης για αμοιβαία κατανόηση.


hero
Ahmad Joudeh


Ειδήσεις σήμερα:

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Περάσαμε τους 200 εκατ. εμβολιασμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ξεκίνησαν να χορηγούν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 στις Βρυξέλλες

Πώς η Μαδρίτη έφτασε να απελάσει 4.000 μετανάστες μέσα σε λίγες μέρες - Όλο το παρασκήνιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης