Η Κένταλ Τζένερ και οι κρίσεις πανικού: «Μερικές φορές νομίζω ότι θα πεθάνω»

Η Κένταλ Τζένερ και οι κρίσεις πανικού: «Μερικές φορές νομίζω ότι θα πεθάνω»

Το μοντέλο της διάσημης οικογένειας Καρντάσιαν μοιράζεται τις τρομακτικές εμπειρίες της με τις κρίσεις πανικού - Δηλώνει αγχωμένη για την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία

kendal-main
Με αφορμή τη νέα εκπομπή της Vogue «Open-Minded: Unpacking Anxiety» η Κένταλ Τζένερ μίλησε στην κλινική ψυχολόγο Δρ Ραμάνι Ντουρβάσουλα σχετικά με την αγχώδη διαταραχή, που τήν ταλαιπωρεί και τις κρίσεις πανικού.

Το 25χρονο μοντέλο είχε αποκαλύψει στο παρελθόν το πρόβλημα, που αντιμετωπίζει με το άγχος, χωρίς όμως να αναφέρει λεπτομέρειες. Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, μιλάει αναλυτικά για τα συμπτώματα της, τα οποία ξεκίνησαν από την ηλικία των 10, όπως εξομολογείται.

Kendall Jenner Opens Up About Her Anxiety | Open Minded | Vogue


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τα κυριότερα συμπτώματα των κρίσεων, που παθαίνει είναι να νιώθει την αναπνοή της να κόβεται ή να μουδιάζουν σημεία του σώματος της. Προσθέτει, μάλιστα, πως ορισμένες φορές όλο αυτό είναι τόσο έντονο και τρομακτικό, που τρέχει στο νοσοκομείο νομίζοντας ότι η καρδιά της θα σταματήσει και χρειάζεται βοήθεια.

«Το άγχος και οι κρίσεις πανικού με ταλαιπωρούν από όταν ήμουν μικρό κορίτσι. Θα ήθελα να "βουτήξω" βαθύτερα για να κατανοήσω τι είναι αυτό, που νιώθω, αλλά και να μοιραστώ τις εμπειρίες μου με άλλους, που μπορεί να βιώνουν κάτι παρόμοιο», έγραψε το μοντέλο σε ποστ του στο Instagram, όπου παρουσιάζει το πρώτο επεισόδιο της σειράς.

Κλείσιμο


Στην συζήτηση της με την ψυχολόγο αναφέρει πως όταν ήταν μικρή δεν μπορούσε να καταλάβει από τι πάσχει, οπότε κάθε φορά, που πάθαινε κρίση, έτρεχε στη μητέρα της νομίζοντας πως έχει δύσπνοια. Τώρα καταλήγει πως η βασική αιτία του άγχους της είναι πλέον το επάγγελμα της: «Νομίζω ότι είναι η υπερβολική δουλειά και το να είμαι στην κατάσταση, στην οποία βρίσκομαι τώρα είναι κάτι, που το έκανε να βγει εκτός ελέγχου κατά κάποιον τρόπο».

Επιπλέον, δήλωσε πως όταν μοιράζεται κάτι τέτοιο με τον κόσμο, όλοι απορούν μαζί της, καθώς η ποιότητα ζωής της δεν συνάδει με τον ψυχισμό της. «Υπάρχουν και εκείνοι οι άνθρωποι, που θα πουν: Έχει τα πάντα, τι λόγο έχει για να ανησυχεί; Δε θα πω ποτέ ότι δεν είμαι τυχερή. Ξέρω ότι ζω έναν πολύ προνομιακό και καταπληκτικό τρόπο ζωής, είμαι ευλογημένο κορίτσι, αλλά είμαι ακόμα άνθρωπος στο τέλος της ημέρας. Ανεξάρτητα από το τι έχει ή δεν έχει κάποιος, δεν σημαίνει ότι δεν έχει αληθινά, ανθρώπινα συναισθήματα», τόνισε το διεθνούς φήμης μοντέλο.



Τέλος, αναφέρθηκε στο άγχος που τής προκαλεί η επιστροφή στην «κανονικότητα» με τη σταδιακή άρση των περιορισμών κατά του κορωνοϊού, καθώς ακόμα και η ιδέα να χρειαστεί να δει παραπάνω φίλους, από όσους συνήθιζε να βλέπει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τής προκαλεί άγχος. Σε αυτή της την ανησυχία, η δρ. Ντουρβάσουλα απάντησε με μία παρομοίωση. Όπως είπε, πρόκειται για την ασθένεια αποσυμπίεσης, που βιώνουν και οι δύτες, όταν επιστρέφουν πολύ γρήγορα από τον βυθό στην επιφάνεια.

«Μετά το τέλος της πανδημίας, αν πάμε πολύ γρήγορα από το ένα άκρο του να είμαστε απομονωμένοι στο σπίτι στο άλλο άκρο και βγαίνουμε συνεχώς έξω, ειδικά για άτομα με κρίσεις άγχους, κάτι τέτοιο θα έχει αρνητικές συνέπειες στην ψυχική μας υγεία», εξήγησε η ψυχολόγος, ενώ τη συμβούλευσε να το "πάρει σταδιακά" και να μάθει ξανά τις δεξιότητες, που έχασε.








Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Ασθενείς με νευρολογικά συμπτώματα έχουν εξαπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν

Νέος έρωτας για τον Άρμι Χάμερ μετά το σκάνδαλο με τις «κανιβαλιστικές φαντασιώσεις»

Survivor: Η… νέα Σαλαγκούδη και η αποχώρηση «κωλοτούμπα»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης