Το μεγάλο παρασκήνιο του Μπραντ Πιτ: Πώς από Νίο του Matrix έφτασε να γίνει ο Αχιλλέας της Τροίας

Το μεγάλο παρασκήνιο του Μπραντ Πιτ: Πώς από Νίο του Matrix έφτασε να γίνει ο Αχιλλέας της Τροίας

Ο διάσημος ηθοποιός αποκάλυψε ότι είχε πρόταση να συμμετάσχει στο Matrix, αλλά δεν... κατάλαβε το σενάριο και απάντησε αρνητικά - Το Troy προέκυψε «υποχρεωτικά», καθώς είχε συμβόλαιο με την εταιρεία παραγωγής για μία τουλάχιστον ταινία

brad_keanu_main
Ο Μπραντ Πιτ αποκάλυψε πως η συμμετοχή του στην επιτυχημένη ταινία «Troy» προέκυψε μάλλον από τύχη, καθώς επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει σε μία άλλη ταινία, την οποία και απέρριψε τελικά.

Σύμφωνα με δήλωση του ηθοποιού στο Collider, το στούντιο πρότεινε τη συμμετοχή του στο «Troy», καθώς υπήρχε συμφωνία να πρωταγωνιστήσει σε μία δική τους παραγωγή, έπειτα από την άρνηση του να συμμετάσχει στο Matrix.

The Matrix (1999) Official Trailer #1 - Sci-Fi Action Movie


Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ο λόγος που απέρριψε την διάσημη ταινία επιστημονικής φαντασίας ήταν το περίπλοκο σενάριο, το οποίο δεν κατάφερε τελικά να κατανοήσει. Έχει άλλωστε δηλώσει πολλές φορές ότι έχει ως κανόνα του να μην επενδύει σε ταινίες, τις οποίες δεν πιστεύει απόλυτα.

«Ίσως έχει να κάνει με την ανατροφή μου, αλλά αν δεν καταλάβω κάτι, τότε δεν μπορώ να το κάνω δικό μου. Πραγματικά πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος ρόλος δεν ήταν ποτέ δικός μου», εξήγησε ο Μπραντ Πιτ, ενώ πρόσθεσε πως δεν πρόκειται για το μοναδικό ρόλο που απέρριψε σε ταινία, που γνώρισε ύστερα επιτυχία: «Εάν κάναμε μία εκπομπή για όλες τις μεγάλες ταινίες, που απέρριψα, θα χρειαζόμασταν δύο νύχτες».

Παρά το γεγονός ότι η Τροία έγινε τελικά μεγάλη εμπορική επιτυχία και έφερε στον πρωταγωνιστή 256 εκατ. δολάρια, τόν έκανε να είναι ακόμα πιο επιλεκτικός με τους ρόλους, που τού προσφέρονται, καθώς τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως τα περίμενε.

Troy (2004) Official Trailer - Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom Movie HD


Συγκεκριμένα, ο Μπραντ Πιτ απογοητεύτηκε με τον τρόπο, που παρουσίασαν την ταινία, καθώς δεν υπήρχε καθόλου μυστήριο στην πλοκή, αλλά έδιναν έμφαση μόνο στον ρόλο του. Όπως λέει ο ίδιος: «Η συμμετοχή μου στην ταινία δεν ήταν κάτι επώδυνο, αλλά ο τρόπος που γινόταν δεν ήταν αυτό, που ήθελα. Έκανα κι εγώ κάποια λάθη. Κάθε σκηνή φαινόταν σαν έλεγε: "να, ο ήρωας".»

Κλείσιμο


«Τότε, ήταν που αποφάσισα ότι στο εξής θα επενδύω μόνο σε ποιοτικές ιστορίες. Ήταν μία στροφή, που με οδήγησε στην επόμενη δεκαετία της καριέρας μου», καταλήγει ο ηθοποιός. Ίσως βέβαια, και η εν λόγω ταινία να λειτούργησε θετικά στην καριέρα του, καθώς έκτοτε οι παραγωγές, στις οποίες έχει συμμετάσχει ήταν αξιόλογες και έχουν απογειώσει την καριέρα του.





Ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη: Η Μελίντα Γκέιτς μιλούσε με δικηγόρους διαζυγίων από τον Οκτώβριο του 2019 - Τι είχε συμβεί τότε;

Μόνο για εμβολιασμένους: Ποιες δραστηριότητες θα ξεκινήσουν άμεσα - Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Πτήση Θεσσαλονίκη- Αθήνα: Γλίτωσε την μήνυση ο σάτυρος επιβάτης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης