Γκέιτς, Μπέζος, Μασκ: Γιατί χώρισαν και οι τρεις πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο

Γκέιτς, Μπέζος, Μασκ: Γιατί χώρισαν και οι τρεις πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο

To διαζύγιο είναι... μεταδοτικό στους πλουσιότερους ανθρώπους της τεχνολογίας  - Τα «χρυσά διαζύγια» δίνουν και παίρνουν στη Σίλικον Βάλει - Tα αφεντικά των  Amazon, Microsoft και Tesla έχουν πλέον κάτι κοινό

BEZOS_GATES_MUSK_2
Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», o CEO της Amazon, Tζεφ Μπέζος, παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη για τέταρτη συνεχή χρονιά, με την περιουσία του να ανέρχεται στα 177 δισ. δολάρια. Από την πλευρά του, ο  κύριος «Τesla», Έλον Μασκ, συγκαταλέγεται στη δεύτερη θέση της λίστας, με περιουσία που αγγίζει τα 151 δισεκατομμύρια δολάρια. Την τέταρτη θέση της λίστας του Forbes καταλαμβάνει ο ιδρυτής της MicrosoftΜπιλ Γκέιτς, ο οποίος διαθέτει στον κουμπαρά του πάνω από 124 δισεκατομμύρια δολάρια. 

JF-US-BILL-GATE-MELINDA-COMP
H βίλα αξίας εκατομμυρίων μπροστά στο κύμα στην Καλιφόρνια είναι ένα από τα σπίτια που θα πρέπει να μοιράσουν Μπίλ και Μελίντα Γκέιτς


Μπορεί και οι τρεις να μην έχουν οικονομικό πρόβλημα επιβίωσης, προτίμησαν όμως να πάρουν διαζύγιο από τις κυρίες τους. Ο Τζεφ Μπέζος βαρέθηκε να είναι με την ίδια γυναίκα πάνω από 25 χρόνια, ο 'Έλον Μασκ αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα με τις ίδιες να διαμαρτύρονται ότι δεν αφιερώνει χρόνο στην οικογένειά του αλλά μόνο στην δουλειά του. Και ο τρίτος, Μπιλ Γκέιτς, γιατί δεν μπορούσε να εξελίξει τη σχέση του με την επί 27 συναπτά έτη σύζυγό του.    
 
Μπιλ Γκέιτς - ο γκουρού της Microsoft 

Την από κοινού απόφαση να πάρουν διαζύγιο μετά από 27 χρόνια γάμου ανακοίνωσαν χθες ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της MicrosoftΜπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του, Μελίντα, με την είδηση να κάνει το γύρο του κόσμου.  Δεν μπορούσαν να εξελιχθούν ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής τους. Αυτή ήταν η επίσημη αιτιολογία για την διάλυση του γάμου τους, όπως ανακοίνωσαν στο Twitter. «Ζητάμε χώρο και να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειάς μας καθώς αρχίζουμε να πορευόμαστε σε αυτήν τη νέα ζωή», όπως αναφέρουν. 
 
rory-john-gates-kidages
Ο Μπίλ και η Μελίντα Γκέιτς μαζί με τα τρία παιδιά τους


Κλείσιμο
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», η έλλειψη προγαμιαίου συμβολαίου σημαίνει ότι το διάσημο ζευγάρι το οποίο έχει αποκτήσει τρία παιδιά, ουσιαστικά δεν έχει κάποιο «οδικό χάρτη» που θα μπορούσε να τους βοηθήσει στον διαμοιρασμό της πελώριας περιουσίας τους, η οποία αγγίζει τα 130 δισ. δολάρια.Η περιουσία αυτή περιλαμβάνει ακίνητα σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ, ένα ιδιωτικό τζετ, μια εντυπωσιακή συλλογή τέχνης και έναν «στόλο» από πολυτελή αυτοκίνητα.

Ωστόσο, το ίδιο άρθρο αναφέρει πως το ζευγάρι έχει «συμφωνία χωρισμού». Η συμφωνία αυτή υπογράφεται συνήθως στο τέλος ενός γάμου προκειμένου να καθορίσει τους όρους του διαζυγίου. Ο 65χρονος Μπιλ και η 56χρονη Μελίντα Γκέιτς είναι συμπρόεδροι και διαχειριστές του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Bill και Melinda Gates Foundation, ενός από τα πιο ισχυρά φιλανθρωπικά ιδρύματα στον κόσμο, το οποίο διαθέτει σήμερα πάνω από 51 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με μια φορολογική δήλωση που επικαλέστηκε το CNBC.

Η κοινή περιουσία των Γκέιτς , σύμφωνα με το Bloomberg , επίσης έναν στόλο αυτοκινήτων μεταξύ των οποίων μια σπάνια Porsche αξίας 2 εκατ. δολαρίων, μια συλλογή έργων τέχνης που περιλαμβάνει το Da Vinci Condex αξίας 30 εκατ. δολαρίων που αγόρασε ο Γκέιτς σε δημοπρασία και μια σειρά από ιδιωτικά τζετ. Επίσης, διαθέτουν 242.000 στρέμματα σε 18 διαφορετικές πολιτείες, με τον Μπιλ Γκέιτς να έχει χαρακτηριστεί ως ο μεγαλύτερος ιδιώτης ιδιοκτήτης γεωργικής γης στις Ηνωμένες Πολιτείες.Οπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, το διαζύγιό τους θα είναι ο μεγαλύτερος διαχωρισμός περιουσιακών στοιχείων από τότε που ο Τζεφ Μπέζος και η σύζυγός του χώρισαν στα μέσα του 2019.. 

087_FPA_ACE010919_03
Ο Τζεφ Μπεζος μαζί με την πρώην σύζυγό του Μακένζι


Τζεφ Μπέζος- ο κύριος Amazon 


Τον Ιανουάριο του 2019 και ύστερα από 25 χρόνια γάμου, ο ιδιοκτήτης της Amazon κατέληξε με έναν «χρυσό» συμβιβασμό παίρνοντας διαζύγιο από τη σύζυγο και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, ΜακΚένζι.  Ο ιδιοκτήτης της Amazon έγινε φτωχότερος κατά… 38 δισ. δολάρια . Ο συμβιβασμός του Μπέζος  είναι νέο… ρεκόρ και το διαζύγιό τους θεωρείται τότε το ακριβότερο στην ιστορία. Ο Τζεφ Μπέζος και η σύζυγός του ΜακΚένζι αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους μετά την αποκάλυψη της απιστίας του και τις «ροζ» φωτογραφίες που προκάλεσαν σάλο φέρνοντας σε δεινή θέση τον ίδιο και την οικογένειά του. 
 
Ανάμεσα στις ακατάλληλες φωτογραφίες, ήταν μάλιστα και μια εξαιρετικά κοντινή φωτογραφία των γεννητικών οργάνων του CEO της Αmazon, αλλά και αρκετές ημίγυμνες πόζες του μπροστά στον καθρέφτη, όπου επιδείκνυε στην ερωμένη του, Λόρεν Σάντσεζ, το γυμνασμένο του σώμα.  Στις 5 Μαίου του 2019  ανακοινώθηκε το ποσό που θα δοθεί στην κυρία Μπέζος.  Το ποσό των 38 δισεκατομυρίων δολαρίων που αποτελεί νέο… ρεκόρ σε συμβιβασμό διαζυγίου, συμφωνήθηκε ανάμεσα στις δυο πλευρές χωρίς να προκύψει… «πόλεμος των Μπέζος». 

Εκτός από τα 38 δισεκατομμύρια δολάρια, η ΜακΚένζι Μπέζος θα κρατήσει το 4% της Amazon (πριν από το διαζύγιο είχε μερίδιο 16,3%), αλλά έχει μεταφέρει το δικαίωμα ψήφου στον πρώην σύζυγό της. Με βάση τη συμφωνία τους, η κυρία Μπέζος θα αποχωρήσει από τη «Wall Street Journal», που ανήκει στον Τζεφ Μπέζος και από την εταιρία διαστημικών ταξιδίων «Blue Origin».

Justin_Wilson
Ο Έλον Μάσκ μαζί με την πρώτη σύζυγό του Τζάστιν Γουίλσον και τα δύο από τα πέντε παιδιά τους


Έλον Μασκ- ο κύριος Tesla: τρία διαζύγια

Η Τζάστιν Γουίλσον , διάσημη συγγραφέας από τον Καναδά , είναι η πρώτη γυναίκα που έκλεψε την καρδιά του Αμερικανού 'Ελον Μασκ. Οι δυο τους γνωρίζονταν από το πανεπιστήμιο και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου το 2000. Ο Μασκ απέκτησε με την Τζάστιν πέντε αγόρια, τους τρίδυμους Ντάμιαν, Γκρίφιν, Χαβιέ και τους δίδυμους Σάξον και Κάι, ενώ ο πρώτος του γιος, ο Νεβάδα Αλεξάντερ πέθανε σε ηλικία μόλις 10 εβδομάδων, από το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου το 2002. Ο γάμος τους διήρκεσε οκτώ χρόνια με την Τζάστιν να ισχυρίζεται ότι η δουλειά του τον απορροφούσε τόσο πολύ που δεν έχει χρόνο για την οικογένειά του.   


Elon_Musk_and_wife_Talulah_Riley
Ο Έλον Μασκ με την δεύτερη σύζυγό του Ταλούλα Ρίλεϊ, από την οποία μάλιστα χώρισε δύο φορές

Από το 2008  τα παιδιά του ζουν στο Λος Άντζελες μαζί με τη μητέρα τους και πρώτη σύζυγό του.   Στη συνέχεια , ο μεγαλοεπιχειρηματίας γνώρισε την Βρετανίδα ηθοποιό Ταλούλα Ράιλι .Ο γάμος του ζευγαριού έγινε το 2010. Ωστόσο, δεν κράτησε πολύ. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, οι φήμες για το διαζύγιο φούντωσαν. Ο Μασκ με ανάρτησή του, τότε, στο twitter είχε γράψει: «Θα σε αγαπώ για πάντα. Μια μέρα θα κάνεις κάποιον πολύ χαρούμενο». Φαίνεται όμως πως ο έρωτάς τους δεν είχε τελειώσει και έτσι, το ζευγάρι ξαναπαντρεύτηκε μόλις ένα χρόνο αργότερα, το 2013. Το 2016, χώρισαν οριστικά. Ωστόσο, οι δύο τους εξακολουθούν να έχουν μια πολύ καλή σχέση και νοιάζονται ακόμη ο ένας για τον άλλο.  

Η Ράιλι κράτησε το αυτοκίνητό της (Tesla Roadster) μαζί με τα πολύτιμα Cartier και Gucci ρολόγια της. Ένας από τους πιο ισχυρούς δικηγόρους της Νέας Υόρκης πάντως υποστηρίζει, ότι η Ράιλι έλαβε το ποσό των 20 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων.  Το 2018, ο κύριος Tesla γνώρισε τη γνωστή τραγουδίστρια «Grimes» από τον Καναδά, Κλερ Μπουσέ  . Τον Ιανουάριο του 2020, η Κλερ αποκάλυπτε στο λογαριασμό της στο Instagram και το Twitter ότι ήταν έγκυος. Λίγο αργότερα, ο Έλον Μασκ επιβεβαίωσε πως οι δυο τους περίμεναν το πρώτο τους παιδί. Ο γιος τους ονομάζεται «X Æ A-Xii».
5e4d42c6be62384df365c0e4
Ο κύριος Tesla με τη σημερινή σύντροφό του, τη γνωστή τραγουδίστρια «Grimes», Κλερ Μπουσέ


Σήμερα, οι τρεις τους ζουν μόνιμα στο Τέξας. Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε μιλώντας στην Wall Street Journal πως η μετακόμισή αυτή είχε ως στόχο να επικεντρωθεί στις δύο μεγάλες επαγγελματικές του προτεραιότητες: το νέο διαστημικό σκάφος της SpaceX καθώς και το νέο Gigafactory της Tesla που κατασκευάζεται στο Ώστιν.


Ειδήσεις σήμερα

Pfizer: Η άλλη πλευρά της πανδημίας - Στα 26 δισ. δολάρια τα κέρδη από τα εμβόλια το 2021

Μεξικό: «Συγγνώμη» μετά από 120 χρόνια από τους Μάγια για τον αφανισμό τους!

Δολοφονία 53χρονου στην Κοζάνη: Κίνητρο οι προσωπικές διαφορές - Ομολόγησε ο δράστης


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης