Ο Σάββας Πούμπουρας μας λέει να δουλεύουμε αμισθί για την... εμπειρία και το Twitter «γλεντάει»

Ο Σάββας Πούμπουρας μας λέει να δουλεύουμε αμισθί για την... εμπειρία και το Twitter «γλεντάει»

Το βίντεο που ανέβασε ο παρουσιαστής στα κοινωνικά δίκτυα και προκάλεσε αντιδράσεις - «Αφού δεν κάνεις τίποτα που δεν κάνεις, γιατί δεν πηγαίνεις να δουλεύεις κάπου και ας μην παίρνεις μία;» λέει για τους ανέργους - Οι... πληρωμένες απαντήσεις των «τουιτεράδων»

Savvas_Poumpouras
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο που ανέβασε στα κοινωνικά του δίκτυα, χθες, ο Σάββας Πούμπουρας στο οποίο εν ολίγοις ισχυρίστηκε ότι όποιος είναι για καιρό άνεργος, μπορεί να πάει να προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του σε κάποια επιχείρηση, μόνο και μόνο για να αποκτήσει εμπειρία.

«Αφού δεν κάνεις που δεν κάνεις τίποτα», λέει σε κάποιο σημείο του βίντεο ο παρουσιαστής και μόνο που δεν κατηγόρησε τους ίδιους τους ανέργους που είναι άνεργοι, λέγοντας τους εμμέσως πλην σαφώς και τεμπέληδες. Αφού κάθονται που κάθονται γιατί δεν πάνε να δουλέψουν για να σκοτώσουν τον χρόνο τους; Και δουλεύοντας κερδίζουν τόση εμπειρία, τι να τον κάνουν τον μισθό; Αυτά ήταν, από ό,τι φαίνεται, τα ερωτήματα που τριγύριζαν στο μυαλό του Σάββα Πούμπουρα, την ώρα που... εξέδιδε το μανιφέστο του.

«Να σας πω, λοιπόν, ότι ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πιάσουν δουλειά», λέει ξεκινώντας το λογίδριο που έμελε να βάλει κάτω απανταχού κοινωνιολόγους και οικονομολόγους που έχουν γράψει τόμους βιβλίων για τις εργασιακές σχέσεις. Και συνεχίζει: «Κάποιος που είναι τρομακτικά απελπισμένος και δεν έχει δουλειά για τους τελευταίους 4,5,6,7,8,10 μήνες, αυτός ο φίλος που έχει τόσο καιρό άνεργος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να βρει εργασία. Τα πάντα. Δεν είναι κανένας διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται. Και αυτό σημαίνει κάποιος να δουλέψει και δωρεάν. Να δουλέψει χωρίς μισθό σε μια εταιρία. Όλοι νομίζουν ότι θα τους εκμεταλλευτεί ο επαγγελματίας, ότι "θα με παίρνουν γιια δωρεάν εργασία και μετά θα με ξεζουμίσουν και θα φύγω". Μην κοιτάτε αυτό. Κοιτάτε τι θα αποκομίσετε από την τριβή με την εργασία. Από τον κύκλο που θα διευρύνετε, να δείτε πώς δουλεύει μία εταιρία, από τις γνωριμίες που θα κάνετε και από εκείνες τις γνωριμίες μπορεί να βρεθεί μία άλλη ευκαιρία. Και τελικά τι είναι προτιμότερο; Να κάθεσαι σπίτι και να τα περιμένεις ουρανοκατέβατα, τα λεφτά ή την προσφορά για εργασία ή αφού δεν κάνεις τίποτα που δεν κάνεις να πηγαίνεις να δουλεύεις κάπου και ας μην παίρνεις μία;».

Δείτε το βίντεο:

Θα μπορούσε να ζητήσει, πάντως, από τους ανέργους να ζητήσουν και συγγνώμη που είναι άνεργοι... 

«Χαμός» στο Twitter και η... πληρωμένη απάντηση από τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου 

Τέτοια βίντεο, βέβαια, είναι βούτυρο στο ψωμί των «τουιτεράδων», οι οποίοι δεν άφησαν τον Σάββα Πούμπουρα σε χλωρό κλαρί.

Ανάμεσα στα tweets που δημοσιεύθηκαν ήταν και αυτό του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου, ο οποίος έγραψε: «Αγαπητε @AFrangos, μετά από το σημερινό βαρυσήμαντο εργασιακό Μανιφέστο του Καρλ...ε συγνώμη Σάββα Πούμπουρα, πιστεύω ότι το ΡΙΚ θα πρέπει να αναθεωρήσει τη σύμβασή του και να τον επαναπροσλάβει αμισθί. Θα ήταν το ζωντανό παράδειγμα προς τους νέους που εγκαλεί σήμερα».
Κλείσιμο

Δείτε μερικά ακόμα tweets μιας και το χάσταγκ #πούμπουρας είναι δεύτερο trend στο Twitter:


Ειδήσεις σήμερα: 

Μεξικό: 15 νεκροί - Κατέρρευσε γέφυρα του Μετρό πάνω σε δρόμο – Δείτε βίντεο

«Πόλεμος» στα νοσοκομεία: 1.248 ασθενείς με covid σε Μονάδες - Μικρή μείωση στους διασωληνωμένους

Επιστρεπτέα 7: Πού και ποιους «χτυπούν» για έλεγχο ΑΑΔΕ και ΣΔΟΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης