Κραδασμούς στο Μπάκιγχαμ προκάλεσαν Μέγκαν – Χάρι: «Η μοναρχία μπορεί να ανατραπεί»

Κραδασμούς στο Μπάκιγχαμ προκάλεσαν Μέγκαν – Χάρι: «Η μοναρχία μπορεί να ανατραπεί»

Η συνέντευξη των Σάσεξ στην Όπρα Γουίνφρεϊ δεν αποκλείεται να ανατρέψει τη μοναρχία πριν καν ο Κάρολος ανέβει στον θρόνο, υποστηρίζουν αναλυτές – Μέγκαν και Χάρι κατηγόρησαν το παλάτι για ρατσισμό και έλλειψη υποστήριξης

meghan_harry_main
Κραδασμούς με ανυπολόγιστες συνέπειες φαίνεται ότι πυροδότησαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, στη συνέντευξή τους στην Όπρα Γουίνφρεϊ, στην οποία, μεταξύ άλλων, περιέγραψαν τα προβλήματά τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας, ενώ κατηγόρησαν το βρετανικό θρόνο για ρατσισμό και έλλειψη ευαισθησίας.

Παρά την επιστροφή του «άσωτου» Χάρι στη Βρετανία για την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου αλλά και την εικόνα «ανακωχής» που εξέπεμψε όταν μετά το τέλος της τελετής συζητούσε όπως παλιά με τον αδερφό του, αναλυτές που ασχολούνται με τον θεσμό της μοναρχίας, υποστηρίζουν ότι η συνέντευξη που ήταν ιδιαίτερα εμπρηστική «αλλάζει το πρόσωπο της Βρετανίας» και θα μπορούσε να ανατρέψει την «αρχαϊκή» μοναρχία.

Ο Χάρι και η Μέγκαν κατηγόρησαν τους βασιλείς για ρατσισμό, καθώς όπως ισχυρίστηκαν, μέλος της βασιλικής οικογένειας σχολίασε το ενδεχόμενο ο Άρτσι να γεννηθεί μαύρος και ότι η δούκισσα του Σάσεξ στερήθηκε υπηρεσίες υποστήριξης ψυχικής υγείας, παρότι είχε αυτοκτονικές σκέψεις.

Επιφυλάξεις για το αν ο Κάρολος θα ανέβει στον θρόνο

Η Άννα Πάστερνακ, συγγραφέας του βιβλίου «Princess in Love and The Real Wallis Simpson: A New History of the American Divorcee», ανέφερε στο Vanity Fair ότι δεν είναι πλέον 100% σίγουρη ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος θα ανέβει στον θρόνο. «Οι Σάσσεξ έχουν προκαλέσει κάτι τόσο βασικά εμπρηστικό σε αυτή τη χώρα που θα αλλάξει το πρόσωπο της Βρετανίας και νομίζω ότι η μοναρχία ως αρχαϊκός θεσμός μπορεί να ανατραπεί» ανέφερε.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, ενδεχομένως υπάρχει ένα μέρος της κοινής γνώμης εναντίον του Καρόλου, καθώς πολλοί θεωρούν ότι είναι «προτιμότερο να ανέβει ο Γουίλιαμ» στην εξουσία.

Η πρώην σκιώδης υπουργός Εσωτερικών Ντάιαν Άμποτ, που είναι και η πρώτη μαύρη γυναίκα του Κοινοβουλίου, θεωρεί ότι η μοναρχία, όπως τη γνωρίζουμε, θα διαρκέσει όσο η βασίλισσα είναι ζωντανή. Ωστόσο όταν πεθάνει, θα υπάρξει μια «μεγάλη δημόσια συζήτηση». «Νομίζω ότι αυτό που έκανε η βασιλική οικογένεια και οι σύμβουλοί της με την Μέγκαν θα είναι μέρος του επιχειρήματος για αλλαγή», υποστήριξε.

«Όλα άρχισαν να γκρεμίζονται» μετά την Νταϊάνα και τη Μέγκαν

Κλείσιμο
Η Κελέστι Όκαφορ, μαύρη Βρετανίδα ηθοποιός και παρουσιάστρια του podcast «Say Your Mind» με έδρα το Λονδίνο, επισήμανε ότι η βασίλισσα είναι «φιγούρα μιας αυτοκρατορίας που αρνείται να καταλάβει ότι οι ημέρες της έχουν παρέλθει». «Η Νταϊάνα ήρθε, μετά ήρθε και η Μέγκαν Μαρκλ και όλα άρχισαν να γκρεμίζονται» δήλωσε.

Στο τεύχος Μαΐου της Vanity Fair, εξετάζονται και οι επιπτώσεις μεταξύ του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι, που κάποτε διέθεταν πολύ στενή σχέση, ενώ τώρα έχουν αποξενωθεί. Όπως έγραψε, με βάση τα λεγόμενα των Μέγκαν και Χάρι, η βρετανική οικογένεια είναι άλλη μία δυσλειτουργική οικογένεια: η εταιρεία, ένας τοξικός χώρος εργασίας όπου η Αυτού Μεγαλειότης δεν είναι φίλος σας και υπάρχει έλλειψη ποικιλομορφίας στα ανώτερα κλιμάκια.

Η Πάστερνακ υποστήριξε ότι Γουίλιαμ και Χάρι φαινομενικά παίζουν με τη δυναμική των γονιών τους, του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα. «Ο Χάρι ακολουθεί την Νταϊάνα, ένα επαναστατικό πνεύμα που τροφοδοτεί την οργή στα ταμπλόιντ», με τη συνέντευξή του.

Αντίθετα ο Γουίλιαμ «είναι ευθυγραμμισμένος με τον πατέρα του και την αίσθηση του καθήκοντος πάνω από το συναίσθημα». Ισχυρίστηκε δε ότι ο Χάρι και η Μέγκαν, όπως παλαιότερα η Νταϊάνα, ξαφνικά είναι πολύ «ηλεκτρικοί» για την «Εταιρεία».


Ειδήσεις σήμερα:

Καντονά για European Super League: «Ντροπή, οι ομάδες δεν ρώτησαν τους φιλάθλους»


Στα 3.789 τα νέα κρούσματα - 847 οι διασωληνωμένοι, 87 θάνατοι


Τραγωδία στο Μάτι: Δίωξη σε πρώην υψηλόβαθμό στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. ζητά η εισαγγελέας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης