ΕΡΤ: Συνδικαλιστής εμπόδισε την συντήρηση της κεραίας της στον Υμηττό για να μην...μολυνθεί από «την ιδιωτική Digea»

ΕΡΤ: Συνδικαλιστής εμπόδισε την συντήρηση της κεραίας της στον Υμηττό για να μην...μολυνθεί από «την ιδιωτική Digea»

Τραγελαφικές καταστάσεις στο μεγαλύτερο Κέντρο εκπομπής της δημόσιας τηλεόρασης- Λόγω εργασιών, η ΕΡΤ θα έπρεπε να μεταδίδεται για κάποιες ώρες μέσω Digea- Η αντίδραση του συνδικαλιστή και η θεωρία περί «μυστικής συμφωνίας» παράδοσης του δικτύου της ΕΡΤ σε ιδιωτικά συμφέροντα

ert
Ένας συνδικαλιστής τεχνικός της ΕΡΤ παρεμπόδισε τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης στο κέντρο εκπομπής του Υμηττού με το επιχείρημα ότι - λόγω των εργασιών - για κάποιες ώρες τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης θα έπρεπε να μεταδίδονται από την ιδιωτική Digea. Παρά το γεγονός ότι η ιδιωτική πλατφόρμα δεν ζήτησε το παραμικρό αντάλλαγμα για αυτή την εξυπηρέτηση, ο συνδικαλιστής «είδε» μυατικό σχέδιο για την παράδοση του δικτύου της ΕΡΤ στους ιδιώτες. 

Η Διοίκηση της ΕΡΤ μέσω επιστολής διαβεβαίωσε στους εργαζομένους ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να εκχωρήσει το εθνικό δίκτυο της ΕΡΤ σε κανέναν και περιγράφει τι ακριβώς συνέβη με την παρεμπόδιση εργασιών στον Ιστό του Υμηττού. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Αγαπητοί Συνάδελφοι

H Διοίκηση της ΕΡΤ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσει για ένα πρωτοφανές και απαράδεκτο συμβάν που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο 17 Απριλίου 2021 στο κέντρο εκπομπής της ΕΡΤ στον Υμηττό, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο κέντρο εκπομπής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στη χώρα μας.

Όπως προφανώς γνωρίζει το τεχνικό προσωπικό της ΕΡΤ, στο εν λόγω κέντρο, ελλείψει συντήρησης εδώ και πολλά χρόνια, έχουν προκύψει σοβαρότατα τεχνικά προβλήματα στην εκπομπή του σήματός μας. Και για το λόγο αυτό η Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας και Λειτουργίας της ΕΡΤ εδώ και αρκετές εβδομάδες είχε δρομολογήσει για το προηγούμενο Σάββατο τη συντήρηση και -όπου χρειαστεί- την αναβάθμιση του συστήματος ακτινοβολίας στον κεντρικό ιστό της ΕΡΤ, γεγονός που απαιτεί βέβαια και την διακοπή της λειτουργίας του για τουλάχιστον 6-8 ώρες, προκειμένου οι τεχνικοί μας να εργαστούν με απόλυτη ασφάλεια για την υγεία τους.

Προκειμένου, ωστόσο, να μην διακοπεί σχεδόν σε όλη την Αττική το σήμα της ΕΡΤ1, της ΕΡΤ 2, της ΕΡΤ3, αλλά και των ραδιοφώνων μας, οι επικεφαλής της καθ ύλην αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης ήρθαν ήδη από τις προηγούμενες μέρες σε συνεννόηση με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αλλά και με την DIGEA, προκειμένου η τελευταία να διευκολύνει εκτάκτως την ΕΡΤ και να εκπέμψει εκείνη γι αυτές τις 6-8 ώρες τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης με το δικό της εξοπλισμό. Η διοίκηση της DIGEA, όπως ήταν εύλογο, απάντησε θετικά και φυσικά δεν ζήτησε κανένα οικονομικό αντάλλαγμα, όπως ακριβώς θα έκανε και η ΕΡΤ αν η DIGEA ζητούσε την συνδρομή της σε μια τέτοια έκτακτη περίσταση.

Και ενώ ήδη από τις 6.30 το πρωί, οι εργασίες συντήρησης ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν στον Υμηττό, εμφανίστηκε ξαφνικά στην περιοχή αυτοβούλως ο κ. Γαβριήλ Κασιμάτης, απαιτώντας να μην διεξαχθεί καμία απολύτως εργασία με τον τρόπο που την είχε αποφασίσει η Διοίκηση της ΕΡΤ.

Επικαλούμενος την ιδιότητα του εκλεγμένου εκπροσώπου του σωματείου τεχνικών του ΠΑΣΥΜΗΤΕ, κατήγγειλε ως «απαράδεκτη την εκπομπή του σήματος της ΕΡΤ από την ιδιωτική DIGEA ακόμη και για μερικές ώρες» και αντιπρότεινε είτε «να κλείσει εντελώς το σήμα της ΕΡΤ», είτε «οι εναερίτες μας να εργαστούν με τον ιστό μας να εκπέμπει στην μισή του ισχύ», αδιαφορώντας για τον σοβαρό κίνδυνο που θα διέτρεχαν στην τελευταία περίπτωση οι τεχνικοί μας.

Εις μάτην ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας κ. Γιάννης Βουγιουκλάκης προσπάθησε να τον μεταπείσει, ότι τα επιχειρήματά του ήταν εντελώς παράλογα, αναχρονιστικά και αντιφατικά. Ο κ. Κασιμάτης ενέμεινε ότι πρόκειται περί «προδοσίας της ΕΡΤ και απαρχής μιας μυστικής συμφωνίας παράδοσης του δικτύου της στην ιδιωτική DIGEA».

Η σημερινή Διοίκηση της ΕΡΤ οφείλει μέσω αυτής της επιστολής όχι μόνον να καταγγείλει την αντιεπαγγελματική αυτή ενέργεια του κ. Κασιμάτη, αλλά και να διαβεβαιώσει για μια ακόμη φορά τους εργαζομένους ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να εκχωρήσει το εθνικό δίκτυο της ΕΡΤ σε κανέναν. Τα γεγονότα άλλωστε μιλούν από μόνα τους. Η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ όχι μόνον έχει δρομολογήσει την ριζική αναβάθμιση του δικτύου εκπομπής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε όλη την χώρα μας, αλλά έχει ήδη δεσμεύσει γι αυτό το σκοπό ποσό που προσεγγίζει τα 10 εκ. ευρώ για την προσεχή τριετία.

Ως εκ τούτου με νέα εντολή της Διοίκησης, η Γενική Διεύθυνση Τεχνολογίας και Λειτουργίας Μέσων θα προχωρήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στις αναγκαίες ενέργειες συντήρησης και αναβάθμισης του ιστού στον Υμηττό τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Και προφανώς δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε παρόμοια αντιεπαγγελματική παρέμβαση, καθώς η ΕΡΤ πρέπει επιτέλους να προχωρήσει στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό της, αφήνοντας οριστικά πίσω της νοσηρές νοοτροπίες και αναχρονιστικές ιδεοληψίες.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε.».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης