Φώτης Σεργουλόπουλος: Είναι εύκολο να είσαι γονιός - Γιατί είναι αντίθετος στις μαθητικές παρελάσεις

Φώτης Σεργουλόπουλος: Είναι εύκολο να είσαι γονιός - Γιατί είναι αντίθετος στις μαθητικές παρελάσεις

Ο γνωστός παρουσιαστής χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις μίλησε για όλα - Τι είπε για το δικαίωμα που διεκδικούν οι ομοφυλόφιλοι στο να μπορούν να αποκτούν παιδιά

sergoulopoulos
Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ και το «Tik Talk» παραχώρησε ο Φώτης Σεργουλόπουλος. Ο παρουσιαστής και επιχειρηματίας ήταν ιδιαίτερα εξομολογητικός και μίλησε για πολλά. Για τον εαυτό του και τις επιλογές του, για την απόφασή του να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του αλλά και για τον μονάκριβο γιο του Γιώργο και το μεγάλο ζήτημα της τεκνοθεσίας.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος αρχικά αναφέρθηκε στην αποχή του από τα τηλεοπτικά δρώμενα.  «Μου αρέσει η κουβέντα. Σαν ατμόσφαιρα μου λείπει περισσότερο το δημιουργικό κομμάτι της τηλεόρασης. Η ιδέα για αυτό που κάνω στο Youtube ήταν μια ιδέα για την τηλεόραση αλλά τελικά αποφάσισα να το κάνω μόνος μου. Δεν έγινε λόγω πανδημίας αλλά γιατί ήταν κάτι που ήθελα να κάνω. Μου αρέσει που έρχονται πιο χαλαρά» ανέφερε στην αρχή της συνέντευξης ο Φώτης Σεργουλόπουλος για την περίοδο που απέχει από την τηλεόραση και τις συνεντεύξεις που κάνει στο διαδικτυακό του κανάλι.

Η πανδημία...
Ο παρουσιαστής μίλησε και για το πώς βιώνει ο ίδιος την πανδημία, παραδέχτηκε ότι φοβάται καθώς όπως είπε έχει αρκετούς φίλους που νόσησαν και παρόλο που έχουν αναρρώσει τους έχει μείνει ένα «κουσουράκι» όπως το χαρακτήρισε.

Τι είπαν οι φίλοι του για εκείνον
Στην εκπομπή, μίλησαν και κάποιοι φίλοι του με την Τζένη Μπότση να δηλώνει: «Είμαι περήφανη για τον τρόπο ζωής, της επιλογές του, τον τρόπο που ξέρει να αγαπά και να υπερασπίζεται τον κόσμο». O Γιώργος Καπουτζίδης από την άλλη ανέφερε: «Eίναι πηγή έμπνευσης, πρότυπο, παράδειγμα, όχι μόνο για μένα για πολλούς ανθρώπους». Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις της Μαριέλλας Σαββίδου και του Φωκά Ευαγγελινού.

«Είναι μια ζωή που μου θυμίζουν αυτοί οι άνθρωποι και αισθάνομαι πολύ όμορφα που την έχω ζήσει. Έχουμε ζήσει πολύ όμορφα πράγματα…», είπε φανερά συγκινημένος μετά την προβολή του βίντεο και στη συνέχεια μίλησε για την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία.

«Η ζωή μας έχει αλλάξει, δεν θα ξαναγίνει ποτέ ίδια… Θα αλλάξει πολύ η ζωή μας. Μια τέτοια πανδημία έχει φέρει τα πάνω κάτω. Δεν είναι εύκολο. Θα θυμηθώ και τη δεκαετία του 80 που έσκασε το Αids… Είχαμε ζήσει και τότε πολύ μεγάλες απώλειες».

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος στον Αντώνη Σρόιτερ


Η πατρότητα
Κλείσιμο
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα της πατρότητας αλλά και στο πώς διαχειρίζεται το γεγονός ότι ο γιος του πλέον αναγκάζεται λόγω της πανδημίας να είναι όλη μέρα στο σπίτι εκφράζοντας τη διαφωνία του με το ότι τα παιδιά χάνουν σημαντικές στιγμές της ζωής τους.

«Τα παιδιά πρέπει να βγαίνουν έξω και να έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά. Εγώ από τα παιδικά μου χρόνια με θυμάμαι να είμαι έξω και να παίζω δε θυμάμαι το διάβασμα, αυτά τα παιδιά θα θυμούνται το διάβασμα… Είναι αφύσικο το παιδί να ζει αυτό το πράγμα και πραγματικά δε ξέρω τι θα τους αφήσει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ευτυχώς αυτή την περίοδο βρίσκομαι κοντά και δε χρειάζεται να λείπω. Νομίζω θα έπρεπε να χαθεί μια χρονιά, να ζήσουν με τους φίλους τους, τη ζωή τους, να μην έρχονται σε κρίση με τους γονείς τους, οι γονείς δεν είναι εκπαιδευτικοί, δε μπορούν να διαχειριστούν κάποια πράγματα».

Όσο για το αν είναι δύσκολο να είναι κανείς γονιός ανέφερε: «Δεν είναι δύσκολο, είναι πολύ εύκολο να είσαι γονιός, δε βρίσκω κάποια δυσκολία. Δε χρειάζεται να πας σε σχολείο. Δε ξέρω αν φταίει που το παιδί μου είναι μικρό, αν εγώ είμαι καλός γονιός ή αν το παιδί μου είναι πολύ εύκολο αλλά δεν είναι κάτι δύσκολο. Δε χρειάζεται να μάθεις, μπορείς να παίρνεις συμβουλές αλλά δεν είναι δύσκολο, είναι απλό πράγμα».

Πώς είναι ο ίδιος σαν μπαμπάς
Ο ίδιος μίλησε και στο πώς είναι σαν μπαμπάς: «Είμαι λίγο αυστηρός σαν μπαμπάς. Τηρώ τους κανόνες. Πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Έτσι πιστεύω. Τους κανόνες πρέπει να τους ακολουθώ πρώτα εγώ. Είμαι πειθαρχημένος. Στεναχωριέμαι πολλές φορές αν δω να αντιδρά και θυμώνω. Δεν θέλω να θυμώνω. Συνεννοούμαστε. Είναι ένα πολύ καλό παιδί… Με τρομάζει η εφηβεία. Πιστεύω όταν γίνεσαι γονιός κάνεις μια προβολή του εαυτού σου. Θυμάσαι αυτά που είχες κάνει εσύ… Θυμάμαι τη δική μου εφηβεία. Ήμουν μούγκα, κάτω το κεφάλι, μηδέν. Ήξερα ότι αυτό το σιωπηλό τους σπάει τα νεύρα. Ο Γιώργος είναι ερωτευμένος. Θέλανε να παντρευτούν, είχαν δώσει λόγους γάμου. Το κοριτσάκι αυτό τελικά του είπε ότι αγαπά άλλον. Είχαμε δράματα, μου είπε “πως θα το ξεπεράσω τόσα χρόνια που περάσαμε μαζί”. Είναι μόνο 7.5, κλάμα πολύ. Γέλαγα αλλά έκανα ότι κλαίω».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο δικαίωμα που διεκδικούν οι ομοφυλόφιλοι στο να μπορούν να αποκτούν παιδιά λέγοντας: «Ποιο είναι το κακό πρότυπο οικογένειας. Τι, ότι το παιδί μπορεί να παρεκκλίνει; Θα πάθει κάτι; Εγώ βγήκα από ετεροφυλόφιλη οικογένεια. Δεν είμαστε πρότυπα, θέλουμε να ζούμε όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι. Εγώ δε θέλω να γίνω πρότυπο. Με το να δώσεις δικαιώματα σε μια μερίδα ανθρώπων τον κάνεις πρότυπο; ….Δε φοβάμαι καθόλου το μπούλινγκ που μπορεί να γίνει στο παιδί μου. Είμαι προετοιμασμένος για οποιοδήποτε μπούλινγκ. Και θα τσακωθεί και όλα. Δεν μπορείς να το έχεις για πάντα προστατευμένο. Το αποφεύγεις νομίζω αυτό όταν το παιδί καταλαβαίνει ότι είσαι πάντα δίπλα του και μπορεί να σου ανοιχτεί».

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος στον Αντώνη Σρόιτερ 2


Οι καταγγελίες στο θέατρο
Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει και το θέμα των καταγγελιών στο χώρο του θεάτρου που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Ήξερα ιστορίες και προέτρεψα να τις πουν γιατί δε μου άρεσε να βλέπω γυναίκες να κρατούν μέσα τους αυτά τα πράγματα. Μου αρέσουν να αποκαλύπτονται πράγματα» είπε και στη συνέχεια εξήγησε γιατί έκανε εκείνο το επίμαχο ποστ στο οποίο αναφερόταν στις ηθοποιούς και τη φίλη του Τζένη Μπότση που τις προέτρεπε να βγουν και να καταγγείλουν αυτό που είχαν βιώσει.

«Το έκανα γιατί έπρεπε να γίνει, έπρεπε να το κάνουν. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι αυτά τα πράγματα πρέπει να τιμωρούνται…Πρέπει αυτό το πράγμα να σταματήσει. Σταματάει με αυτόν τον αμήχανο τρόπο αλλά σταματάει. Η Τζένη είπε ότι μετανιώνει που δεν το είπε νωρίτερα γιατί άφησε να συμβεί το ίδιο και σε άλλες γυναίκες. Αν το είχε κάνει όμως νωρίτερα μπορεί να μην είχε σταματήσει αυτό» δήλωσε.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος στον Αντώνη Σρόιτερ 3


Αντίθετος με τις μαθητικές παρελάσεις: Πρέπει να σταματήσουν
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις παρελάσεις εκφράζοντας την άποψη πως αυτές θα πρέπει να σταματήσουν.

«Πρέπει να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις. Γίνονται καραγκιοζιλίκια τρελά. Τα παιδιά δεν έχουν λόγο να παρελαύνουν στρατιωτικά. Ο γιος μου δεν θα παρελάσει, δεν θα τον αφήσω, δεν θέλω. Μπορεί ο κάθε δήμος να φτιάξει ένα μνημείο όπου οι καλύτεροι μαθητές θα πηγαίνουν να καταθέτουν στεφάνια, να βγει και ένας λόγος και τελείωσε» .

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Έβγαλε την πρίζα, πέταξε το μόνιτορ, τράβηξε τον σωλήνα!

The Weeknd: Προσφέρει 1 εκατ. δολάρια στους πληγέντες της Αιθιοπίας

Μένιος Φουρθιώτης: Στη Δικαιοσύνη και τη βουλή η υπόθεση του παρουσιαστή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης