Τι θα πουν Μέγκαν και Χάρι στη συνέντευξή τους στην Όπρα 

Τι θα πουν Μέγκαν και Χάρι στη συνέντευξή τους στην Όπρα 

Ποιοί έχασαν τον ύπνο τους στο Μπάκιγχαμ – Ποιούς στοχοποιούν για την φυγή τους από την Βρετανία - Η συνωμοσία πίσω από την διαρροή του email των Times που κατηγορεί την Μέγκαν για μπούλιγνκ 

MEGHAN_OPRAH2
Ενώ λοιπόν έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την μετάδοση της συνέντευξης των Μέγκαν και Χάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ με τον πιο δραματικό δυνατό τρόπο και ενώ η υστερία των βρετανικών ταμπλόιντ από την μία και των φίλων της Μέγκαν Μάρκλ έχει πιάσει ταβάνι, μια σειρά από δηλώσεις ανθρώπων που είναι μέσα στα πράγματα έχουν «χαθεί» πίσω από τις πολεμικές ιαχές.

Ξεκινάμε με δύο δεδομένα. Πρώτον ο καλύτερος φίλος του Χάρι, Τομ Μπράντμπι δημοσιογράφος του ΙΤV στον οποίο η δούκισα του Σάσεξ είχε δώσει την πρώτη της συνέντευξη πριν από δύο χρόνια στο ταξίδι τους στην Αφρική και είχε δηλώσει πως «είσαι ο πρώτος άνθρωπος που με ρωτάει αν είμαι καλά και δεν είμαι καλά», βγήκε προχτές και δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως «ο Χάρι λατρεύει την βασίλισσα. Αυτή ήταν που τον μεγάλωσε όταν σκοτώθηκε η Νταϊάνα, του αφιέρωσε πολύ περισσότερο χρόνο απ’ ότι είχε αφιερώσει στα παιδιά της και δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Χάρι να κάνει ή να πει κάτι που θα την πληγώσει. Και αυτήν και τον θεσμό».

Δεύτερον, η ίδια η Όπρα  «δήλωσε πως η συνέντευξη δεν είναι καθόλου προσβλητική και ποτέ δεν ξεπεράστηκαν τα όρια» στέλνοντας προφανώς ένα μήνυμα εκεί που θα έπρεπε να σταλεί καθώς ούτε το Παλάτι έχει δει την συνέντευξη πριν προβληθεί.

Άνθρωποι των media από την πέρα όχθη του Ατλαντικού σημειώνουν πως μπορεί η Όπρα και το CBS με τα καθημερινά teasers και κόψε-ράψε των απαντήσεων Μέγκαν και Χάρι να έχουν ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά, όπως και το κασέ της πώλησης των δικαιωμάτων προβολής, αλλά η λογική λέει πως «ποτέ μην κρίνετε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του».

images


Κλείσιμο
Ακόμα και ο τίτλος «Οι δούκισες σε πόλεμο - Η Μέγκαν κατηγορεί Κέιτ και Καμίλα για τις διαρροές» που δημοσίευσε η Daily Mail και αναπαράχθηκε σωρηδόν στα μίντια ήταν παραπλανητικός. Στο κομμάτι ήταν σαφές πως η Μέγκαν μιλούσε για το προσωπικό των Κέιτ και Καμίλα και όχι για τις ίδιες. 

Αυτά, λοιπόν, που αναμένονται να ακουστούν στη συνέντευξη της Μέγκαν και του Χάρι είναι κατηγορίες κατ΄ αρχάς κατά των βρετανικών tabloids και κατά δεύτερον κατά συγκεκριμένων υπαλλήλων του Παλατιού. Αυτά δηλαδή που έχουν ήδη ξαναπεί. Μέγκαν και Χάρι θα στοχοποιήσουν τον κουτσομπολίστικο βρετανικό Τύπο που κατασκευάζει αρνητικές ιστορίες για τη Μέγκαν, την δημοσιογραφική κλίκα των «Βασιλικών συντακτών», δηλαδή δημοσιογράφων διαπιστευμένων στο Παλάτι, και υψηλόβαθμα στελέχη των Δημοσίων Σχέσεων του Παλατιού που έχουν αναπτύξει στενές σχέσεις μαζί τους. 

Δεν αναμένεται να αναφερθούν σε συγκεκριμένα ονόματα, αλλά θα φωτογραφίσουν ποιους εννοούν και θα σκιαγραφήσουν ένα τοξικό σύστημα που τους περιέβαλε. Ούτε αναμένεται να κατηγορήσουν ευθέως μέλη της βασιλικής οικογένειας, αλλά περισσότερο θα δηλώσουν την απογοήτευσή τους ότι δεν βρήκαν την υποστήριξη την οποία περίμεναν. Και αν κάποιος θα αφήσει υπονοούμενα για την βασιλική οικογένεια θα είναι ο Χάρι και όχι η Μέγκαν.

Ειδικοί των Δημοσίων Σχέσεων- που έχουν στήσει αντίστοιχες αποκαλυπτικές συνεντεύξεις για την τηλεόραση - σημειώνουν πως «μην περιμένετε ο Χάρι να κατονομάσει μέλος της οικογένειάς του ανοικτά. Δεν γίνονται έτσι αυτές οι συνεντεύξεις. Πιθανότερο είναι να ρωτήσει η Όπρα κάτι του στυλ ¨Σε όλο αυτό το δυστοπικό τοπίο βρήκατε την συμπαράσταση που περιμένατε από την οικογένειά σας; Τον αδερφό σας, ίσως;¨ Και ο Χάρι θα κάνει έναν μορφασμό και θα πει κάτι του στυλ «όχι τόσο ισχυρά όσο το περίμενα». Η απάντηση θα περιέχει σίγουρα και βαρύγδουπες – συγκεχυμένες εκφράσεις που θα δέχονται πολλές ερμηνείες.

Γενικά, οι φίλοι τους λένε πως θα μεταφέρουν μια πικρία εκ μέρους τους. Δεν έχουν κανένα λόγο να έρθουν σε ρήξη με την πανίσχυρη -πολιτικά και οικονομικά- Βρετανική βασιλική οικογένεια. Έχουν κατοχυρώσει τον ρόλο του «βασανισμένου και κατατρεγμένου» και δεν έχουν κανένα λόγο να δαγκώσουν το χέρι που τους έτρεφε μέχρι χτες και να γίνουν «αντάρτες». Δεν έχουν σκοπό να κάνουν κινήσεις που θα τους κλείσουν πόρτες. Η δραματοποίηση της τελευταίας εβδομάδας έχει να κάνει περισσότερο με το ανέβασμα του κασέ της Όπρα και της εκπομπής της, αλλά και με το μένος των βρετανικών tabloids, παρά με την πραγματικότητα.

meghan-harry-oprah-trailer-1614706468



Σύμφωνα με πληροφορίες, με αυτόν, λοιπόν, τον τρόπο θα δικαιολογήσουν την αρχική φυγή τους από το Κένσιγκτον και την εγκατάστασή τους στο Φρόγκμορ κότατζ. Θα ισχυριστούν πως προσπάθησαν να απεμπλακούν από τον «δαιδαλώδη και σκοτεινό ιστό μίντια και παλατιανών και την σιωπή των δικών τους». Όταν και αυτό δεν λειτούργησε, τότε αποφάσισαν να φύγουν τελείως.

Το email της οργής

Άλλωστε, αυτός ήταν και ο λόγος της διαρροής στους Times του Μέρντοχ του email για μπούλινγκ από πλευράς της Μέγκαν. Σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα στο Χάρι και την Μέγκαν οι συγκεκριμένοι παλατιανοί (άνθρωποι με γκρι κοστούμια όπως τους ονόμαζε η Νταϊάνα) όταν κατάλαβαν πως θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα, φρόντισαν με την διαρροή του email να δημιουργήσουν σύγχυση αλλά και αμφιβολίες για τις καταγγελίες των Χάρι και Μέγκαν

Δείτε πως πάει η διαρροή του email: Χάρι και Μέγκαν αναμένεται να στοχοποιήσουν στη συνέντευξη τους στην Όπρα τους «Palace 4», το Κουαρτέτο Δημοσίων Σχέσεων του Παλατιού εκείνης της εποχής. Αυτοί το περιμένουν και ως αντίδραση διαρρέουν ένα email που υπήρχε(; ) κατασκευάστηκε (;), πάντως ήρθε στην επιφάνεια με δύο χρόνια καθυστέρηση και το οποίο είχαν ανταλλάξει μεταξύ τους οι δύο από τους «Palace 4», ο Σάιμον Κέις και ο Τζέισον Κνάουφ. Και μάλιστα το email διαρρέεται στους Times που ανήκουν στον Ρόμπερτ Μέρντοχ. Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων της Eλίσαμπεθ Μέρντοχ, κόρης του Μέρντοχ είναι η Σαμάνθα Καράδερς, η τρίτη της ομάδας «Palace 4». Μπίνγκο! 

Επίσης, μετά τον ορυμαγδό που ακολούθησε την ανακοίνωση του Παλατιού ότι θα προχωρήσει σε έρευνα για τις καταγγελίες μπούλινγκ εκ μέρους της δούκισας του Σάσεξ και έδωσε την ευκαιρία στα βρετανικά ταμπλόιντς να χύσουν πάλι χολή, νέα ανακοίνωση του παλατιού βάζει τα πράγματα στη θέση τους: Δεν θα προσκληθούν να καταθέσουν Χάρι και Μέγκαν, διότι δεν ερευνώνται αυτοί. Το Παλάτι, όπως λέει, «θέλει να δει τι δεν λειτούργησε σωστά και τι μαθήματα μπορεί να πάρει από αυτό». Το δε αποτέλεσμα της έρευνας δεν πρόκειται να ανακοινωθεί νωρίτερα από τα τέλη του ’22, αν ανακοινωθεί ποτέ. Είναι προφανές, ότι το Παλάτι δεν ερευνά την Μέγκαν και τις κατηγορίες απέναντί της, αλλά στο στόχαστρο μπαίνουν «οι άνθρωποι με τα γκρί κοστούμια», τι λάθη έκαναν και πως οδηγηθήκαμε στη διαρροή.

Για τους Μέγκαν και Χάρι αυτή η συνέντευξη έχει έναν συμβολικό χαρακτήρα. Σπάνε τα δεσμά τους με την Βρετανική αριστοκρατία και μπαίνουν στην Αμερικάνικη ελίτ. Από την μία η Αριστοκρατία του αίματος και της κληρονομικότητας που δεν έχει θέση για έγχρωμους newbies και από την άλλη η Αριστοκρατία της προσωπικής επιτυχίας, η ελίτ του Μπάρακ Ομπάμα, της Όπρα, της Ελεν ντε Τζένερις, του Μπέζος, του Ζούκεμπεργκ και της Μπιγιονσέ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης