Nάταλι Πόρτμαν: H αντιμετώπισή μου ως «Λολίτα» από τα 12 «μπλόκαρε» τη σεξουαλικότητά μου!

Nάταλι Πόρτμαν: H αντιμετώπισή μου ως «Λολίτα» από τα 12 «μπλόκαρε» τη σεξουαλικότητά μου!

Η 39χρονη σταρ μιλά με ειλικρίνεια για τις επιπτώσεις που είχε στην ανάπτυξή της ως έφηβη η «σεξουαλικοποίηση» από μερίδα των MME και φαν

leonn
Για τις αρνητικές επιπτώσεις που είχε στη ζωή της και τη σεξουαλικότητά της τα χρόνια της εφηβείας η αντιμετώπισή της ως «Λολίτα» από μερίδα του τύπου μίλησε πρόσφατα η ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν. Η 39χρονη σταρ ήταν καλεσμένη στο Podcast «Armchair Expert» την περασμένη Δευτέρα και μίλησε με ειλικρίνεια για το πώς την επηρεάσε η «σεξουαλικοποίησή» της από τα ΜΜΕ πριν από πολλά χρόνια, όταν ξεκινούσε την καριέρα της ως παιδί-ηθοποιός.

Η Πόρτμαν γιόρτασε τα 12α γενέθλιά της στα πλατό της πρώτης μεγάλης ταινίας στην οποία πρωταγωνίστησε, του εκπληκτικού «Leon, The Professional» το 1994. Όπως αποκάλυψε όμως στον παρουσιαστή, εκείνη την περίοδο δεν επέτρεπε στον εαυτό της να εκφραστεί όπως πραγματικά ήθελε, λόγω των συνεπειών που είχε στην ανάπτυξή της ως νεαρό κορίτσι η συμπεριφορά των media και ορισμένων φαν.

Leon: The Professional (1994) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers


«Η σεξουαλικοποίησή μου ως παιδί επηρέασε αρνητικά την δική μου σεξουαλικότητα επειδή με έκανε να φοβάμαι. Καθώς μεγάλωνα, πολλοί άνθρωποι πίστευαν για μένα ότι ήμουν υπερβολικά σοβαρή, σεμνοτυφη και συντηρητική. Καλλιεργούσα συνειδητά αυτήν την εικόνα επειδή ήταν ένας τρόπος για να αισθάνομαι ασφαλής. Εάν κάποιος σε σέβεται, δεν πρόκειται να σε αντιμετωπίσει ως σεξουαλικό αντικείμενο», είπε χαρακτηριστικά η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.


Το 1997, στα 15 της, προτάθηκε στην Πόρτμαν να υποδυθεί τη Λολίτα στην κινηματογραφική εκδοχή της διάσημης νουβέλας του Βλαντιμίρ Ναμποκοφ, με θέμα έναν μεσήλικο άνδρα που συνάπτει σεξουαλική σχέση με ένα 12χρονο κορίτσι. Η Πόρτμαν απέρριψε τον ρόλο λόγω του σεξουαλικού περιεχομένου της ταινίας και επειδή δεν ήθελε να την βλέπουν στην πραγματική ζωή ως κάτι αντιστοιχο. Το να απορρίπτει ανάλογους ρόλους και να αρνείται ακόμα και να φιλήσει συμπρωταγωνιστές της στις ερωτικές σκηνές έγινε κάτι σαν μηχανισμός άμυνας για την ηθοποιό.

Beautiful Girls | 'Old Soul' (HD) - Natalie Portman, Timothy Hutton | MIRAMAX
Κλείσιμο


«Σε εκείνη την ηλικία έχεις τη δική σου σεξουαλικότητα, της δικές σου επιθυμίες και θες να τις εξερευνήσεις.... Όμως δεν αισθάνεσαι ασφαλής. Έτσι χτίζεις οχυρά», παραδέχεται η σταρ.

Στην παρατήρηση του παρουσιαστή ότι η Πόρτμαν ακολούθησε στη ζωή της «αντίθετη τροχιά» από πολλές σταρ της Disney, όπως την Μάιλι Σάιρους και την Μπέλα Θορν, που ως παιδιά έπαιζαν μόνο αθώους ρόλους αλλά σύντομα έκαναν δημόσια τη σεξουαλική του επανάσταση, η Πόρτμαν παραδέχτηκε πως αυτό είναι «απολύτως αληθές».

Με πληροφορίες από New York Post


Ειδήσεις σήμερα:

Πρωτότυπο πυραύλου της SpaceX τυλίχθηκε live σε «πύρινη σφαίρα» και... ο Έλον Μασκ πανηγυρίζει (Βίντεο)

Πώς ξέφυγε ο κορωνοϊός στο Άγιο Όρος - Εχασε τη μάχη 76χρονος μοναχός 

Κρούσματα κορωνοϊού σε 50 περιοχές - Απαγορευτική η εικόνα για άνοιγμα λιανεμπορίου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης