Από τι πέθανε ο 38χρονος γιος του Σουλτάνου του Μπρουνέι;

Από τι πέθανε ο 38χρονος γιος του Σουλτάνου του Μπρουνέι;

Ήταν σοβαρά άρρωστος ή μήπως τον εξόντωσε ο Σουλτάνος του τρόμου που ποτέ δεν αποδέχτηκε ότι ο γιος του είναι ομοφυλόφιλος;

prigkipas-azim-brunei
Σε ηλικία 38 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο 38χρονος πρίγκιπας Αζίμ. Η επικρατέστερη εκδοχή σχετικά με τα αίτια θανάτου του πρίγκιπα Αζίμ του Μπρουνέι είναι ότι ήταν σοβαρά άρρωστος επί χρόνια...

Υπάρχει όμως και μία θεωρία συνωμοσίας , σύμφωνα με την οποία, ο πατέρας του, Σουλτάνος του Μπρουνέι, δεν μπορούσε με τίποτα να χωνέψει ότι ο γιος τους είναι ομοφυλόφιλος. Γνωστός για τα κοσμοπολίτικα πάρτι του, ο πρίγκιπας Αζίμ βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο της προσοχής των ΜΜΕ για τα χλιδάτα πάρτι του.

amirsd
Ο πρίγκιπας Αζίμ με τον Μάικλ Τζάκσον


Έκανε παρέα με διασημότητες που είχαν εκφράσει ανοιχτά την ομοφυλοφιλία τους αλλά και την υποστήριξή τους στην διεμφυλική κοινότητα «LGBT».

Azim01
Κλείσιμο


Το 2007, είχε στείλει με ιδιωτικό τζετ κοσμήματα αμύθητης αξίας στην γνωστή τραγουδίστρια Μαράια Κάρι, που έχει εκφράσει ανοιχτά την στήριξη της στην LGBT.  Η μητέρα του άτυχου Αζίμ είναι η πρώην δεύτερη σύζυγος του Σουλτάνου του Μπρουνέι και πρώην αεροσυνοδός της Royal Brunéi Airlines , Μαριάμ Αμντούλ Αζίζ.
Το ζευγάρι χώρισε το 2003.

«Ο πρίγκιπας Αζίμ, γιος του Σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχ πέθανε στις 24 Οκτωβρίου περίπου στις 10:08 π.μ.», ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Μπρουνέι. Ο 38χρονος πρίγκιπας, τέταρτος στη σειρά διαδοχής, φέρεται να έδινε χρόνια μάχη με σοβαρή ασθένεια και, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild, νοσηλευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, τα αίτια θανάτου του δεν έχουν διευκρινιστεί. Σύμφωνα με τον ιστότοπο «El Confidencial», ο πρίγκιπας Αζίμ φέρεται να είχε καρκίνο.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο πατέρας του Χασανάλ Μπολκιάχ, ο «Σουλτάνος του Τρόμου», όπως τον αποκαλούν διεθνή ΜΜΕ , δεν είχε αποδεχτεί ποτέ τον γιο του, τροφοδοτούν θεωρίες συνωμοσίες ότι μπορεί αυτός να διέταξε την εξόντωσή του.

Το 2014 , ο Μπολκιάχ εισήγαγε τη θανατική ποινή δια λιθοβολισμού επαναφέροντας το νόμο της «Σαρία» και, πριν από από ένα χρόνο , το Σουλτανάτο ανακοίνωσε την θανατική ποινή για ομοφυλόφιλους δια λιθοβολισμού.  Πολλοί τότε έσπευσαν να σχολιάσουν ότι η κίνηση αυτή έγινε για την «κάθαρση» της οικογενειακής εικόνας.

Τότε πολλές διασημότητες ζήτησαν να γίνει μποϊκοτάζ σε ξενοδοχείων που ανήκουν στον Σουλτάνο. Ο διάσημος blogger Πέρεζ Χιλτον, ο οποίος είχε σχέσεις με τον πρίγκιπα Αζίμ, είχε ανεβάσει πολλά βίντεο στο ΥουTube κάνοντας λόγο για την κρυφή ζωή του που δεν άρεσε στον πατέρα του .

«Είμαι ακόμα σοκαρισμένος και προσπαθώ να το επεξεργαστώ. Το χιούμορ και η γενναιοδωρία σας είναι αυτά που θα θυμάμαι περισσότερο. Σας ευχαριστώ για τα ευγενικά λόγια που μου είχατε πει στα παιδιά μου. Ξέρω πόσο σημαντική ήταν η οικογένεια για εσάς », έγραψε ο Πέρεζ μόλις ενημερώθηκε για τον θάνατο του 38χρονου πρίγκιπα.  «Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου σε όλους, σε όλους στο #Brunei, σε όλους τους φίλους σας στο Λονδίνο και πέραν αυτού», πρόσθεσε.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Μπρουνέι «Radio Television Brunei» ήταν ο πρώτος που επιβεβαίωσε την θλιβερή είδηση. Στο Σουλτανάτο του Μπρουνέι κηρύχθηκε επταήμερο πένθος, κατά τη διάρκεια του οποίου ζητήθηκε από τον πληθυσμό να φοράει λευκά ρούχα. Στο Μπρουνέι, το λευκό είναι το χρώμα του πένθους. Το Σάββατο το βράδυ, έγινε η κηδεία του πρίγκιπα Αζίμ στο βασιλικό μαυσωλείο του Μπαντάρ Σέρι Μπεγκουάν.

«Ο Σουλτάνος του τρόμου»

Hassanal_Bolkiah
Σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ


Όταν το 2019, το Σουλτανάτο του Μπρουνέι ανακοίνωσε ότι οι ομοφυλοφιλικές πράξεις και η μοιχεία θα τιμωρούνται με θάνατο δια λιθοβολισμού, τα βλέμματα της διεθνής κοινότητας στράφηκαν στον Σουλτάνο της χώρας, τον 74χρονο Χασανάλ Μπολκιάχ.

Η φήμη του Σουλτάνου του Μπρουνέι για μία ζωή μέσα στα πλούτη, την χλιδή και την απίστευτη σπατάλη, έχει απασχολήσει τα διεθνή ΜΜΕ επί δεκαετίες.

Το Σουλτανάτο του Μπρουνέι, είναι μία χώρα στο νησί Βόρνεο, με τον Σουλτάνο Χασανάλ να διαθέτει υπερεξουσίες :είναι πρωθυπουργός, υπουργός Άμυνας, Υπουργός Οικονομικών και Υπουργός Εξωτερικών.

Το 1961, σε ηλικία 15 ετών, ο Χασανάλ ανακηρύχθηκε διάδοχος του θρόνου και το 1968 και ενώ η χώρα ήταν ακόμα προτεκτοράτο της Μεγάλης Βρετανίας, ανέβηκε στο θρόνο ως ο 29ος Σουλτάνος μετά την παραίτηση του πατέρα του.

Το 1984, που πλέον ήταν ανεξάρτητο κράτος, το κατά κεφαλήν εισόδημα, ήταν το υψηλότερο στον πλανήτη, με 44.000 ευρώ το χρόνο.

Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι έχει την μεγαλύτερη συλλογή αγωνιστικών αυτοκινήτων στον κόσμο, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και μία ολόχρυση Rolls-Royce. Διαθέτει ένα τεράστιο συγκρότημα για να παίζει πόλο με άλογα, το οποίο διαθέτει χίλια πόνι.

Το παλάτι του, το Ινστάνα Νουρούλ Ιμάν, διαθέτει 1788 δωμάτια, καθιστώντας το το μεγαλύτερο του κόσμου, ενώ για τα πεντηκοστά του γενέθλια, πλήρωσε τον «Βασιλιά της ποπ» Μάικλ Τζάκσον, να του τραγουδήσει.

Ειδήσεις σήμερα

Η Τουρκία ακύρωσε τις NAVTEX για ασκήσεις την 28η Οκτωβρίου

Καιρός - Έκτακτο δελτίο καιρού: Καταιγίδες και χαλάζι - Δείτε τις περιοχές σε χάρτη

Μελάνια Τραμπ: Συνοδεύει τον Τραμπ η ίδια ή σωσίας της;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης