Emmys 2020: Βραβεία με πολιτική χροιά, reunion από τα «Φιλαράκια» και ατμόσφαιρα... σπιτιού

Emmys 2020: Βραβεία με πολιτική χροιά, reunion από τα «Φιλαράκια» και ατμόσφαιρα... σπιτιού

Τα hightlights και οι μεγάλοι νικητές των φετινών... διαφορετικών «PandEmmy» - Θρίαμβος για το HBO παρόλο που το Netflix είχε 160 υποψηφιότητες - Ποιες σειρές «σάρωσαν»

emmys-2
Ως «βραδιά του HBO» μπορεί να χαρακτηριστεί η χθεσινή απονομή των βραβείων Emmy, με το αμερικανικό δίκτυο να «σαρώνει» 30 βραβεία, αφήνοντας πίσω του το Netflix που, παρόλο που είχε τις περισσότερες υποψηφιότητες, συγκέντρωσε τελικά 21 νίκες.

Η φετινή απονομή των τηλεοπτικών βραβείων ήταν αρκετά διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές, αφού η μεγάλη βραδιά έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα του κορωνοϊού που απαγορεύουν τις μεγάλες εκδηλώσεις με κοινό. Αν και χωρίς κόκκινο χαλί πάντως, τα virtual Emmy τα είχαν όλα: πολιτικά μηνύματα, ένα μίνι reunion από τα «Φιλαράκια» αλλά και... κλεφτές ματιές σε σπίτια διασήμων, αφου πολλοί από αυτούς δέχτηκαν το βραβείο τους από την άνεση της οικίας τους, μέσω zoom.



Jimmy Kimmel's 2020 Emmys Mono-logue


Οι σειρές «Succesion» (ΗΒΟ), «Watchmen» (HBO) και «Schitt's Creek» (Pop TV) «μάζεψαν» τα περισσότερα αγαλματάκια στην χθεσινή απονομή. Ειδικότερα, στην κατηγορία των δραματικών σειρών το «Succession» κυριάρχησε με 4 από τα 7 βραβεία, στην κατηγορία των μίνι σειρών το «Watchmen» κατέκτησε 11 νίκες ενώ η τελευταία σεζόν του «Schitt's Creek» αναδείχτηκε θριαμβεύτρια στην κωμωδία, με 9 αγαλματάκια.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα των νικητών
Κλείσιμο


Τα Emmys 2020 ήταν η πιο σημαντική απονομή βραβείων που πραγματοποιήθηκε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, αφού πολλά ανάλογα event ακυρώθηκαν ή «μεταφέρθηκαν» στην επόμενη χρονιά εξαιτίας της νέας πραγματικότητας που κυριαρχεί στον πλανήτη. Δεν ήταν μόνο τα νέα δεδομένα της πανδημίας εκείνα που καθόρισαν το κλίμα της χθεσινής βραδιάς. Η κοινωνική αναταραχή στις ΗΠΑ, η ένταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες μετά τη δολοφονία Αφροαμερικανών από αστυνομικούς και οι επικείμενες αμερικανικές εκλογές ώθησαν πολλούς διασήμους να στείλουν το δικό τους μήνυμα, ζητώντας δικαιοσύνη και ενότητα και προτρέποντας τους Αμερικανούς να πάρουν θέση με την ψήφο τους.



Τον «χορό» άνοιξε ο διάσημος κωμικός Τζίμι Κίμελ, παρουσιαστής της βραδιάς, ο οποίος μετά τα εισαγωγικά του σχόλια για τη φετινή απονομή... PandEmmy («Μπορεί να μοιάζουν τώρα ως κάτι περιττό και ανούσιο, όμως χρειαζόμαστε διασκέδαση») και, αναφερόμενος στην φετινή απουσία κοινού, πέταξε την... μπηχτή του στον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας: «Φυσικά και είμαι μόνος μου εδώ. Φυσικά και δεν έχουμε κοινό. Δεν είμαστε σε συγκέντρωση MAGA, εδώ είναι τα Emmy!».



Ο Μαρκ Ράφαλο, νικητής στην κατηγορία Α' Ανδρικού Ρόλου σε μίνι σειρά ή τηλεταινία, κατά την ομιλία αποδοχής του βραβείου και σχολιάζοντας τον ρόλο του, κάλεσε τους Αμερικανούς που βρίσκονται σε προνομιούχες θέσεις να αγωνιστούς για εκείνους «που είναι λιγότερο προνομιούχοι και περισσότερο ευάλωτοι». «Είμαστε πολύ πιο ισχυροί όταν είμαστε μαζί, όταν αγαπάμε ο ένας τον άλλον και σεβόμαστε ο ένας την διαφορετικότητα του άλλου. Θέλουμε να είμαστε μια χώρα μίσους και διχασμού, φτιαγμένη μόνο για ορισμένα άτομα; Ή θέλουμε να είμαστε μια χώρα αγάπης και δύναμης, που αγωνίζεται ώστε όλοι να έχουν το αμερικανικό όνειρο», ανέφερε ο γοητευτικός ηθοποιός στην παθιασμένη ομιλια του.

72nd Emmy Awards: Regina King Wins for Outstanding Lead Actress in a Limited Series or Movie


Μεταξύ των άλλων πολιτικο-κοινωνικών «δηλώσεων» της βραδιάς ξεχωρίζουν η εμφάνιση της Ρετζίνα Κινγκ με t-shirt που έφερε το πρόσωπο της αδικοχαμένης Μπριόνα Τέιλορ, με το σύνθημα «Say Her Name». Η σταρ που βραβεύτηκε με το βραβείο A' Γυναικείου Ρόλου σε μίνι σειρά ή τηλεταινία προέτρεψε τους Αμερικανούς να ψηφίσουν και αποχαιρέτισε στην ομιλία της την εμβληματική δικαστίνα Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Η ηθοποιός Τρέισι Έλις Ρος, παρουσιάζοντας το βραβείο για το Καλύτερο Σενάριο κωμικής σειράς μίλησε για τον διχασμό που επικρατεί σήμερα στις ΗΠΑ και το γεγονός ότι ο κόσμος είναι χωρισμένος σε στρατόπεδα.

72nd Emmy Awards: Uzo Aduba Wins for Outstanding Supporting Actress in a Limited Series or Movie


Η Ούζο Αντούμπα (διάσημη στο ελληνικό κοινό από τον ρόλο της «Crazy Eyes» Σουζάν στο «Orange is the new black») εμφανίστηκε επίσης με μπλουζάκι που έφερε το όνομα της Μπριόνα Τέιλορ, στέλνοντας το δικό της διακριτικό μήνυμα. Τέλος, ο δημιουργός του Succession, στην δική του παράξενη ομιλία που απηύθυνε... «μη ευχαριστώ», επέκρινε σφοδρά τον Ντόναλντ Τραμπ για την απόκρισή του στην πανδημία, την οποία χαρακτήρισε ελλιπή και ασυντόνιστη, αλλά και τους μεγιστάνες του media που βοηθούν τόσο τους ισχυρούς. Προτροπή στους Αμερικανούς για να μιλήσουν με την ψήφο τους απηύθυνε και o Ru Paul, με το Drag Race του να βραβεύεται για μία ακόμη χρονιά

72nd Emmy Awards: Zendaya Wins for Outstanding Lead Actress in a Drama Series


Ένα ενδιαφέρον highlight της βραδιάς ήταν το απρόσμενο μίνι reunion από τρία «Φιλαράκια». Η Τζένιφερ Άνιστοναφού παρουσίασε ένα βραβείο με τον Κίμελ επέστρεψε σπίτι, έβγαλε το κομψό μαύρο φόρεμα και τα διαμάντια, φόρεσε την άνετη ροζ ρόμπα της και κάθισε να παρακολουθήσει την υπόλοιπη απονομή με την... «Μόνικα» και την «Φίμπι»!

Όταν ο παρουσιαστής των Emmys συνδέθηκε με το σπίτι της, οι τρεις σταρ της σειράς που άφησε εποχή έκαναν μια κοινή εμφάνιση στην κάμερα, με τον Τζέισον Μπέιτμαν σε ρόλο... γκεστ σταρ!



Ανάμεσα στα άλλα στιγμιότυπα της βραδιάς που ξεχώρισαν ήταν η στιγμή που η Τζένιφερ Άνιστον έσβησε μια φωτιά και... «έσωσε τα Emmy», το live τεστ κορωνοϊού που έκανε ο Τζέισον Σουντέικις, αλλά και οι ενδιαφέρουσες συνδέσεις με σελέμπριτις που δέχτηκαν για πρώτη φορά το βραβείο τους από το σπίτι, με casual ή επίσημες εμφανίσεις, περιτριγυρισμένοι από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.






Ειδήσεις σήμερα

Εικόνες καταστροφής στο Φισκάρδο: Δείτε βίντεο με τη θάλασσα να μπαίνει μέσα στο χωριό

Χριστοδουλάκης: Να καταβληθούν άμεσα αποζημιώσεις και να ληφθούν μέτρα για τους πληγέντες από την κακοκαιρία

Γυναίκα έστειλε τον φάκελο με δηλητήριο στον Τραμπ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης