Γιάννης Πουλόπουλος: «Έκλαψε ο ουρανός» στο στερνό αντίο

Γιάννης Πουλόπουλος: «Έκλαψε ο ουρανός» στο στερνό αντίο

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τη φωνή του «Δρόμου» στο κοιμητήριο Κηφισιάς - Συντετριμμένες η σύζυγος και η κόρη του - Λουκίλα Καρέρ (σύζυγος Πλέσσα) στο protothema.gr: «Ο Μίμης ήθελε πολύ να έρθει»

kideia-poulopoulo-main
«Έπεσε βαθιά σιωπή», το μεσημέρι, στο κοιμητήριο της Κηφισιάς, εκεί όπου ειπώθηκε το στερνό «αντίο» σε έναν από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές που γέννησε αυτός ο τόπος, στον ανεπανάληπτο Γιάννη Πουλόπουλο. Κι η τελευταία του αυτή «παράσταση» ήταν όπως ακριβώς και ο ίδιος, σεμνή, ήσυχη αλλά γεμάτη συναίσθημα και συγκίνηση.

Έτσι, χαμηλόφωνα αλλά με περισσή αγάπη, τον αποχαιρέτησαν οι δικοί του άνθρωποι, οι συγγενείς του, οι φίλοι του, οι καλλιτέχνες με τους οποίους μοιράστηκε σημαντικές καλλιτεχνικές στιγμές. Ποια φωνή, άλλωστε, θα μπορούσε, να αντικαταστήσει τη δική του; Ποια χροιά θα μπορούσε να αποδώσει το...κλάμα του «Αγάλματος» και του «Ουρανού»;

Συντετριμμένες οι δύο γυναίκες της ζωής του, η αγαπημένη του σύζυγος Μπέτυ, που στάθηκε βράχος στο πλευρό του στα δύσκολα και η λατρεμένη του κόρη Άντα, που παρότι έχει φθάσει πλέον τα 29 παρέμενε πάντα το κοριτσάκι του, τον συνόδευσαν για στερνή φορά. Η κατάστασή του τον τελευταίο καιρό ήταν εξαιρετικά επιβαρυμένη, το σοβαρό πρόβλημα με τα μάτια του είχε επιδεινωθεί, δεν κατάφερνε πλέον να κινηθεί μόνος του, χωρίς το αναπηρικό καροτσάκι, παρόλα αυτά τον είχαν κοντά τους, τού έδειχναν την αγάπη τους κι ένιωσαν την ανάσα του. Μια ανάσα που κόπηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στο νοσοκομείο Αττικόν όπου νοσηλευόταν με βαρύ πνευμονικό οίδημα, σημαίνοντας την οριστική σιγή μιας φωνής προικισμένης, σπάνιας, συγκλονιστικής που μεγάλωσε γενιές και γενιές και τροφοδότησε το βιβλίο του ελληνικού τραγουδιού με χρυσές σελίδες . Όπως αυτή του ιστορικού «Δρόμου» και των υπέροχων τραγουδιών του με τις υπογραφές του Μίμη Πλέσσα και του Λευτέρη Παπαδόπουλου.
DSC_4546
Η σύζυγός του Μπέτυ Πουλοπούλου και η κόρη του Άντα, μαζί με φίλους και συγγενείς, συνοδεύουν τον Γιάννη Πουλόπουλο στην τελευταία του κατοικία
DSC_4523
Η σύζυγός του και η κόρη του βρέθηκαν από νωρίς στο κοιμητήριο προκειμένου να δεχθούν τα συλλυπητήρια στενών φίλων και συνεργατών

Ο Μίμης Πλέσσας, ο συνθέτης που απογείωσε την καριέρα του και μοιράστηκε μαζί μοναδικές μουσικές στιγμές συγκινήθηκε βαθιά στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου του. Πολλές οι αναμνήσεις, σκληρός ο αποχωρισμός...! «Ήθελε πολύ να έρθει για να του πει το τελευταίο αντίο αλλά επιλέξαμε να τον προστατεύσουμε από την έντονη συναισθηματική φόρτιση αλλά και την απειλή του κορωνοϊού» είπε στο protothema.gr η σύζυγός του Λουκίλα Καρέρ η οποία βρέθηκε πριν λίγες ώρες στο κοιμητήριο της Κηφισιάς. 

Εκεί και η Καίτη Γκρέυ, η σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια με την οποία ο Γιάννης Πουλόπουλος πρωτοτραγούδησε, το 1963, στα θρυλικά «Ξημερώματα», στα Άνω Πατήσια αλλά και η Ρένα Κουμιώτη, η σπουδαία κυρία του Νέου Κύματος, η ερμηνεύτρια που βίωσε μαζί του την τεράστια επιτυχία του «Δρόμου». Εκεί και ο Πασχάλης και η Γιώτα Γιάννα και η Ελένη Ροδά, ονόματα που συμπορεύτηκαν με τον Πουλόπουλο, από το δικό του μουσικό μετερίζι ο καθένας, αλλά και νεώτεροι καλλιτέχνες, όπως η Μελίνα Ασλανίδου και η Νάντια Καραγιάννη για τις οποίες η φωνή και τα τραγούδια του αποτέλεσαν οδηγό στην καριέρα τους. Ήταν όμως πολλοί περισσότεροι εκείνοι που ήθελαν να τον αποχαιρετήσουν αλλά δεν κατέστη δυνατό λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών.

Στο «Δρόμο» προς την τελευταία κατοικία του Γιάννη Πουλόπουλου δεν ακούστηκαν τραγούδια ούτε χειροκροτήματα. Υπήρξε μόνο ένας αναστεναγμός και μια ευχή: «Παιδί μου ώρα σου καλή»!

kideia-poul__4_
Η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλα Καρέρ
kideia-poul__2_
Στο κοιμητήριο της Κηφισιάς βρέθηκαν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες
Κλείσιμο

DSC_5318
Ο τραγουδιστής Αντύπας
DSC_5350
Λίνα Νικολακοπούλου
DSC_5336
Αργύρης Παπαργυρόπουλος
DSC_5355
Πασχάλης Αρβανιτίδης
DSC_5372
Καίτη Γκρέι
IMG_20200826_184234_2
Μελίνα Ασλανίδου
5134478
Ελένη Ροδά
kideia-poul__1_
kideia-poul__3_

Ειδήσεις σήμερα: 

Αναχώρησαν για Γερμανία 121 αιτούντες άσυλο

Δευτερολογίες Μητσοτάκη - Τσίπρα με σκληρή αντιπαράθεση

Δύο νέοι θάνατοι από κορωνοϊό - Στους 249 οι νεκροί στη χώρα μας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης