Το αυθεντικό Περού στο νησί των ανέμων

Το αυθεντικό Περού στο νησί των ανέμων

Η πολυαναμένομενη άφιξη του καλοκαιριού, το COYA Mykonos, είναι μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία και συγχρόνως μια επένδυση πλήρως εναρμονισμένη με τον premium χαρακτήρα του πιο διάσημου και τουριστικού ελληνικού νησιού.

drz_coya_0002
Η κλασική εικόνα που έχουν οι ξένοι για το Περού είναι μια μυθική χώρα που εκτείνεται από τις κορυφές των Άνδεων ως την ακτογραμμή του Ειρηνικού, που τη διαπερνά ο Αμαζόνιος και η Λίμνη Tιτικάκα ως το γραφικό Κούσκο, την αρχαία πρωτεύουσα των Ινκας και το μονοπάτι που οδηγεί από εκεί στο θρυλικό Μάτσου Πίτσου, το σμαραγδένιο βουνό όπου κάποιος μπορεί να γίνει ένα με τους θεούς. Οχι πια ή όχι μόνον αυτά! Το Περού είναι ένας νέος urban προορισμός που συγκεντρώνει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο που προσέρχονται μάλλον ευλαβικά για να έρθουν σε επαφή με τη σύγχρονη πολύχρωμη κουλτούρα του, αλλά για τη διάσημη κουζίνα του, μια κουζίνα που έχει προκαλέσει αληθινή γαστρονομική επανάσταση στον πλανήτη. Η απίστευτη βιοποικιλότητα στην οποία βασίζεται, οι αμέτρητες ποικιλίες πατάτας, καλαμποκιού και λαχανικών, το τσίλι, τα εξωτικά φρούτα, τα ψάρια, τα οστρακοειδή και τα θαλασσινά, ο ευρηματικός συνδυασμός των κρεατικών, αποτελούν τις πρώτες ύλες για μια κουζίνα συναρπαστική και με τεράστια γευστική γκάμα.

drz_coya_1072


Αλλά δεν είναι μόνο η γευστική πολυμορφία που κάνουν το Περού τόσο ξεχωριστό. Τα κύματα μετανάστευσης που δέχθηκε η χώρα εδώ και αιώνες έγιναν πολιτισμοί που συνδιαμόρφωσαν την περουβιανή κουζίνα. Ιάπωνες, Ιταλοί, Κινέζοι και Ισπανοί έφεραν στις αποσκευές τους τις παραδόσεις τους, τις συνήθειες και τις συνταγές τους. Τα τελευταία χρόνια το πνεύμα της κουζίνας του Περού διαχέεται στον κόσμο και γνωρίζει τρομερή υποδοχή και αποδοχή. Το Περού εξαπλώνεται τόσο σαν κουλτούρα όσο και ως γαστρονομική σκηνή σε όλο τον πλανήτη. Με αυτό το πνεύμα, η απόβαση του premium ομίλου εστιατορίων COYA στην Ελλάδα και το νησί της Μυκόνου είναι απολύτως μελετημένη.
Ο νέος, ηλικιακά, lifestyle luxury όμιλος (μόλις από το 2012, αλλά ήδη πολυβραβευμένος), έχει παράδοση στο να προσφέρει ολοκληρωμένες γαστρονομικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο, με την επένδυσή του στη Μύκονο να είναι η πιο πρόσφατη ύστερα από τα υπέρ επιτυχημένα ανοίγματα στο Λονδίνο, το Ντουμπάι, το Άμπου Ντάμπι, το Παρίσι και το Μόντε Κάρλο. Το νεότευκτο COYA Mykonos (στα Ματογιάννια μέσα στη χώρα) που άνοιξε στα τέλη Ιουνίου αποτελεί μια υψηλού επιπέδου πρόταση που φέρνει το πνεύμα της Λατινικής Αμερικής στο κυκλαδίτικο ταπεραμέντο, προσφέροντας καθηλωτικές γευστικές εμπειρίες, αλλά και μια premium εναλλακτική πρόταση για τους κοσμοπολίτες που αναζητούν το ξεχωριστό και για τους ρέκτες εμπειριών που θέλουν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα.

Αλλά από μόνο της η επίσκεψη σε ένα COYA αποτελεί εμπειρία. Στο υπαίθριο εστιατόριο και στα δύο Pisco Bar & Lounges, οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν χαλαρά γεύματα με την παρέα τους και να ταξιδέψουν σε έναν διαφορετικό κόσμο απόλαυσης γεμάτο έντονα χρώματα και αυθεντικές γεύσεις. Χαρά, ζωντάνια, ομορφιά και αισθητική που έχει στο κέντρο της τον έθνικ μινιμαλισμό αλλά και έναν υπερβατικό νατουραλισμό που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα υψίπεδο του Περού παρέα με καλοσυνάτους ανθρώπους που μοιράζονται το φαγητό τους.

drz_coya__DRZ2094__2_
Εμπνευσμένο από την αυθεντική fusion κουζίνα του Περού, το μενού του COYA Mykonos παρουσιάζει ελαφριές γεύσεις, πολύχρωμα και υγιεινά πιάτα, φτιαγμένα με τα φρεσκότερα υλικά από ντόπιους προμηθευτές.

Κλείσιμο
Στον κατάλογο παρουσιάζεται το δημοφιλές πλέον sharing concept με signature πιάτα της Περουβιανής κουζίνας που συνδυάζουν ιαπωνικές, κινέζικες και ισπανικές τεχνικές μαγειρικής, ενώ υπάρχουν και αρκετές επιλογές από εποχιακά πιάτα που αναδεικνύουν τις λατινοαμερικάνικες σπεσιαλιτέ με μεσογειακές επιρροές, όπως το Berengena tacos με μελιτζάνα, γιαούρτι και φέτα, και το Cazuelas Frutos del Mar με αστακό, καλαμπόκι, κριθαράκι και την καυτερή ποικιλία πιπεριάς aji limo. Την ίδια στιγμή το φλερτ με τις Κυκλάδες αναδύεται έντονο, καθώς μόνο εδώ θα συναντήσει κάποιος τη φάβα μαζί με την την πράσινη σαλάτα de COYA ή το ψητό χταποδάκι, μαζί με το ισπανικό chorizo, γλυκοπατάτες και ελιές.
drz_coya__DRZ2098

Στη λίστα με τα signature cocktails σταθερό σημείο αναφοράς αποτελεί το κλασικό πλέον Pisco Sour, το οποίο οι θαμώνες μπορούν να απολαύσουν και σε άλλες εκδοχές -όπως φράουλα με μέντα αλλά και βατόμουρο με βανίλια- πέρα από την κλασική. Το cocktail που θεωρείται επίσημο κομμάτι της εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς του Περού, βασίζεται σε απόσταγμα αλκοόλης από σταφύλια, χυμό λεμονιού και αυγό και είναι αδύνατον να μείνεις στο ένα. Αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι τα cocktails με ελληνικές ρίζες, όπως το El Greco με παλαιωμένο τσίπουρο, σιρόπι από κουμ κουάτ και αρώματα πορτοκαλιού ή το Nisi Ilio με τζιν, συνδυασμένο με rasberries και μέλι.
drz_coya__DRZ2099-1

Όλα αυτά με συνοδεία την καλύτερη μοντέρνα μουσική που κάνει τα αρώματα και τις γεύσεις των Ίνκας, αλλά και γενικότερα τη λατινοαμερικάνικη κουλτούρα, πιο επίκαιρη από ποτέ και που αξίζει να ανακαλυφθεί ξανά και ξανά. Σημειώνεται ότι η λειτουργία του εστιατορίου ακολουθεί όλα τα μέτρα και τις οδηγίες που αφορούν τους κανόνες υγείας και τα πρωτόκολλα ασφαλείας των τοπικών και εθνικών αρχών.

Οδός Μαλαματένιας (πρώην Philippi), Ματογιάννια, Μύκονος, 2289022515, reservations.mk@coyarestaurant.com.
Δευτέρα - Κυριακή: 19.30 - 02:30.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης