Όλος ο θίασος του Τραμπ

Δύο αδέλφια, μία εξουσιομανής φιλότεχνη κόρη, ένας larger than life πρόεδρος, ένας μεγιστάνας του real estate με ποινικό μητρώο και ένα μοντέλο με αναλογίες που θα ζήλευε ακόμα και άγαλμα της κλασικής αρχαιότητας - Αν δεν επρόκειτο για την καθημερινότητα στον Λευκό Οίκο, θα ήταν περίφημο σενάριο για χολιγουντιανή κωμωδία

trump_ktl
«Δεν καταλαβαίνω γιατί πάντα η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τη σχέση μου με την οικογένεια Τραμπ». Eλα ντε; Η Κάρλι Κλος ενοχλείται, όταν στις συνεντεύξεις της, δεν της ζητούν τεχνογνωσία αναφορικά με το πώς καταφέρνει να γίνεται κάθε χρόνο πλουσιότερη κατά δέκα εκατ. δολάρια, δεν τη ρωτούν για την τριετή θητεία της -από το 2013 έως το 2015- στο τάγμα των αγγέλων του οίκου Victoria’s Secret ή έστω δεν την «αναγκάζουν» να ομολογήσει τις γνώσεις της στις γλώσσες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Στην πραγματικότητα, δεν έχει δικαίωμα να παραπονιέται για την περιέργεια, ακόμα κι εάν αυτή αγγίζει καμιά φορά τα όρια της αδιακρισίας. Αφού από τον Οκτώβριο του 2018, όταν αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης με τον Τζόσουα Κούσνερ, έγινε -έστω εξ αγχιστείας- συγγενής μιας οικογένειας πιο αμφιλεγόμενης και από τις Καρντάσιαν. Ναι, ο λόγος για τη φαμίλια Τραμπ. Το 27χρονο supermodel δεν παντρεύτηκε μόνο τον ανερχόμενο επενδυτή που τοποθετεί (και αβγατίζει) τα χρήματά του στην ασφάλεια των νεοφυών επιχειρήσεων -υπήρξε βασικός χρηματοδότης του Instagram-, αλλά και τον αδελφό του Τζάρεντ, δηλαδή τον σύζυγο και πατέρα των τριών παιδιών της Ιβάνκα Τραμπ, ή αλλιώς της εκλεκτής κόρης και εξ απορρήτων συμβούλου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
karlie_kloss

Η Κλος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε τι δαμόκλειο σπάθη τοποθετούσε εκουσίως πάνω από το κεφάλι της όταν έλεγε «I do». Ωστόσο, μπορεί κανείς να κατανοήσει ότι δεν φανταζόταν πως θα έφτανε η ημέρα που το καινούριο σόι της θα παρήγαγε περισσότερες αρνητικές ειδήσεις απ’ όσες μπορεί να καταναλώσει ένας μέσος πολίτης του κόσμου. Ο κουνιάδος της, Τζάρεντ Κούσνερ, σάρκα από τη σάρκα του Λευκού Οίκου στην περίοδο της διακυβέρνησης Τραμπ, ανέλαβε το στρατηγικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.
joshua_kushner
Κλείσιμο

Θα ήταν επιεικής κανείς μαζί του αν έλεγε ότι τα έκανε... σαλάτα. Ο Κούσνερ θεωρείται ο άνθρωπος που έπεισε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι η πανδημία θα επηρεάσει περισσότερο την οικονομία παρά τη δημόσια υγεία -καλά, όχι ότι ήθελε και πολύ ο πρόεδρος για να κωφεύσει στην κοινή λογική-, καθυστέρησε χαρακτηριστικά στη λήψη μέτρων, ενώ κορυφαία... πατάτα του ήταν -αν μη τι άλλο- η δήλωση σε συνέντευξή του στο περιοδικό «TIME» ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου θα μπορούσαν να αναβληθούν εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ευτυχώς που, από τις αρχές Μαΐου, η χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους στον Λευκό Οίκο έγινε υποχρεωτική και πλέον ο Κούσνερ μπορεί να κρύψει την ντροπή για την υποδειγματικά κακή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και τα επικοινωνιακά ολισθήματα. Πλέον οι συμπολίτες του -και τα αμερικανικά ΜΜΕ- τον αναφέρουν ως τον «τσάρο του κορωνοϊού». Και το κάνουν όχι για να τον κολακέψουν, αλλά για τον περιπαίξουν.

Ο 39χρονος Κούσνερ όμως, μεγαλύτερος από τα τέσσερα αδέλφια του, έχει και επιτυχίες στο βιογραφικό σημείωμά του. Ηγήθηκε του επικοινωνιακού επιτελείου της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, η οποία καλώς ή κακώς απέφερε καρπούς και η θέση του senior advisor του προέδρου την οποία κατέχει μέχρι σήμερα θεωρήθηκε η ανταπόδοση του προέδρου για τις υπηρεσίες που παρείχε. Νεποτισμός; Αυτές είναι άγνωστες λέξεις στην Ουάσινγκτον. Αφήστε που έτσι θα μπορούσε να περνά περισσότερο χρόνο με τη σύζυγό του Ιβάνκα, η οποία ως γνωστόν είναι κυρά και αρχόντισσα στο πρώτο σπίτι των ΗΠΑ -η Μελάνια; Ποια Μελάνια;
trump

Ο Κούσνερ πριν από την καριέρα του ως προεδρικός σύμβουλος, αλλά και ως σύζυγος της κόρης του προέδρου, ανέλαβε να αναστήσει την πατρογονική επιχείρηση realestate, η οποία είχε απαξιωθεί και αμαυρωθεί εξαιτίας της φυλάκισης του πατέρα του. Ο Τσαρλς Κούσνερ, γιος Εβραίων μεταναστών από την Ουκρανία, πέρασε 14 μήνες στις Φυλακές της Αλαμπάμα μεταξύ 2005-2006, όταν παραδέχτηκε κατηγορίες που τον βάραιναν για παράνομη χρηματοδότηση των Δημοκρατικών και φοροαποφυγή. Ο ίδιος υποστήριξε ότι έπεσε θύμα συνωμοσίας της αδελφής του Εσθερ, η οποία τον κατέδωσε στις Αρχές -προσπάθησε μάλιστα να πετύχει την απόσυρση των κατηγοριών, εκβιάζοντας τον σύζυγό της. Πώς; Μαγνητοσκοπώντας τη συνεύρεσή του με ιερόδουλη που εκείνος είχε πληρώσει για να τον αποπλανήσει. Και αυτά μπορεί να φαίνονται περασμένα, αλλά δεν είναι ξεχασμένα για τους Κούσνερ.

Οσο ο πατέρας εξέτιε την ποινή του, ο πρωτότοκος γιος ανέλαβε να διαχειριστεί τα 20.000 διαμερίσματα και τα 1.200.000 τετραγωνικά μέτρα γραφείων που διαθέτουν σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσι, Πενσιλβάνια, Μέριλαντ, Οχάιο και Ιλινόις. Γρήγορα εγκατέλειψε όμως το καράβι για να ασχοληθεί με τα media. Το 2006 είχε ήδη αγοράσει την εβδομαδιαία εφημερίδα «New York Observer», την οποία είχε στην κατοχή του μέχρι και το 2017, όταν ανέλαβε δημόσιο αξίωμα. Μην έχοντας ιδέα από δημοσιογραφία, ήρθε σε ρήξη με την παλιά φρουρά της εφημερίδας, απαξίωσε το status της, αλλά αύξησε τα κέρδη της. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του έναν μάλλον πετυχημένο εκδότη.
ivanka_trump_jared_kushner

Από την ημέρα που πήρε το βάπτισμα του πυρός στο μεροκάματο, ο Κούσνερ είχε ήδη στο πλευρό του τη γυναίκα της ζωής του, την Ιβάνκα Τραμπ. Γνωρίστηκαν το 2005 μέσω κοινών φίλων και έκτοτε πορεύονται ως ένα power couple, μπροστά στο οποίο ωχριούν ακόμα και εμβληματικά κενόδοξα ζευγάρια, όπως λόγου χάρη ο Φρανκ και η Κλερ Αντεργουντ από τη σειρά «House of Cards». Εχουν αποκτήσει τρία παιδιά, μία συλλογή τέχνης που εκτιμάται στα 25 εκατ. δολάρια -παρεμπιπτόντως, είχαν λησμονήσει να δηλώσουν το εν λόγω περιουσιακό στοιχείο τους- και κυρίως επιρροή και εξουσία. Αμφότεροι αποδίδουν στον πρόεδρο Τραμπ τιμές λατρευτικού τοτέμ -ο Κούσνερ έχει χαρακτηρίσει τον πεθερό έναν «μαύρο κύκνο» που σε όλη του τη ζωή πορευόταν ως μαύρος κύκνος- και εκείνος δεν τους κακοκαρδίζει.

Ο Κούσνερ και η Τραμπ προκαλούν συχνά πυκνά αλγεινές εντυπώσεις με τα καμώματά τους. Οπως με το πρόσφατο ταξίδι τους σε γκολφ κλαμπ του Νιου Τζέρσι το Πάσχα, την ώρα μάλιστα που συμβούλευαν τους συμπολίτες τους να μείνουν σπίτι. Ή με την κατά βούληση χρήση του Air Force One, το οποίο επιστράτευσαν για να τους μεταφέρει στο Mar-a-Lago προκειμένου να παρακολουθήσουν το SuperBowl. Ενα Σαββατοκύριακό τους στην Κόστα Ρίκα μπορεί να στοιχίσει 58.000 δολάρια στους φορολογούμενους. Αλλά το αυτί τους δεν ιδρώνει. Ούτε και του προέδρου.
ivanka_trump_jared_kushner_2

Περίφημο αντίβαρο στον τρυφηλό βίο του ζευγαριού συνιστούν ο Τζόσουα Κούσνερ, μικρότερος αδελφός του Τζάρεντ, με τον οποίο λέει ότι συνομιλούν καθημερινά, και η σύζυγός του Κάρλι Κλος. Οχι μόνο γιατί απέχουν από τον οικογενειακό πολιτικό θίασο του Τραμπ, ούτε αποκλειστικά γιατί διαβιούν με όσα κερδίζουν εκείνη από το μόντελινγκ, την τηλεόραση και τον προγραμματισμό υπολογιστών και εκείνος από τις start-ups. Η Κλος και ο Κούσνερ διατυμπανίζουν με κάθε τρόπο τις φιλελεύθερες πολιτικές πεποιθήσεις τους και τάσσονται εμμέσως κατά της διακυβέρνησης Τραμπ, δηλώνοντας ότι και στις φετινές προεδρικές εκλογές θα ψηφίσουν δαγκωτό Δημοκρατικούς, δηλαδή Μπάιντεν.

Για την ιστορία, αξίζει να θυμηθούμε ότι η οικογένεια Κούσνερ στεκόταν σταθερά στο πλευρό του Δημοκρατικού Κόμματος με δωρεές μέχρι την εκλογική μάχη του 2016, όταν έκανε στροφή 180 μοιρών. Το supermodel μάλιστα ήταν μία από τις πιο διάσημες και τις πλέον φανατικές υποστηρίκτριες της Χίλαρι Κλίντον, αλλά αυτό προφανώς δεν της έφερε γούρι. Πάντως, από μόνο του το γεγονός ότι η Ιβάνκα Τραμπ έχει από κοντά την Κάρλι Κλος, και μάλιστα εκφράζει συχνά δημόσια -μέσω κοινωνικών- δικτύων την αγάπη και την εκτίμηση στη συννυφάδα της είναι από μόνο του ύποπτο. Η Κάρλι Κλος φροντίζει να ανταποδίδει, διαρρέοντας ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ επικοινώνησε με τον γιατρό πατέρα της προκειμένου να του παράσχει οδηγίες για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Αλλά δεν είχαμε δει το ίδιο έργο και στην περίπτωση της άσπονδης -στην πραγματικότητα ανύπαρκτης- φιλίας ανάμεσα στις επίσης συννυφάδες Κέιτ Μίντλετον και Μέγκαν Μαρκλ; Οπως λέει και η γνωστή ρήση, κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς σου ακόμα κοντύτερα. Και η Ιβάνκα Τραμπ κάτι τέτοιες θυμοσοφίες τις είχε για πρωινό, πριν ακόμα σταθεί στα δυο της πόδια.

Ειδήσεις σήμερα:

Η μαυροφορομένη γυναίκα έκανε πρόβα την επίθεση στην 34χρονη; - Τα 75 δευτερόλεπτα της φρίκης σε βίντεο

Πώς «χτύπησε» ο κορωνοϊός την Ελλάδα και ποιοι πλήρωσαν το βαρύτερο τίμημα

Πλανήτης Γη: Εξασθενεί το μαγνητικό πεδίο μεταξύ Αφρικής και Νότιας Αμερικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης