Eυγενία Νιάρχου Vs Δάφνη Γκίνες: Μοδάτος ανταγωνισμός ανάμεσα σε δύο fashion icons

Eυγενία Νιάρχου Vs Δάφνη Γκίνες: Μοδάτος ανταγωνισμός ανάμεσα σε δύο fashion icons

Η θεία ή ανιψιά έχουν τον πρώτο λόγο στην μόδα;

niarchos-guinesss
Η Ευγενία Nιάρχου έχει πάντα τον τρόπο να έλκει τα διεθνή περιοδικά μόδας. Ευγενής, αριστοκράτισσα , φινετσάτη με μια κοσμοπολίτικη ambiance γίνεται συχνά σημείο αναφοράς όπως αρμόζει σε ένα fashion icon με διεθνή κουλτούρα και jet set τρόπο ζωής. Πέρσι πρωταγωνίστησε ποζάροντας ως Μαρία Αντουανέτα για λογαριασμό της Ισπανικής Vogue.

Eugenie Niarchos by Deborah Turbeville | Fashion Story | Vogue Italia


«Ο Sotheby's μου ζήτησε να ποζάρω με ένα κομμάτι της διάσημης συλλογής κοσμημάτων της Marie Antoinette καθώς επρόκειτο να τεθεί σε δημοπρασία . Η φιλοσοφία ήταν ότι τα παλαιά κομμάτια μπορεί να τα φορέσει μια σύγχρονη γυναίκα αναμειγνύοντάς τα με σημερινές δημιουργίες. Η εμπειρία ήταν εκπληκτική» ανέφερε η ίδια. Η Ευγενία Νιάρχου δεν είναι απλά μια πάμπλουτη γόνος και σχεδιάστρια κοσμημάτων αλλά και ένα fashion icon. To έχει αποδείξει πολλές φορές, καθώς μετατρέπει τον εαυτό της συχνά σε ρόλο μοντέλο προκειμένου να στηρίζει editorial μόδας.

Στα αφιερώματα μόδας των περιοδικών Garage και Tatler, για παράδειγμα, η εντυπωσιακή κληρονόμος ποζάρει πολλάκις φορώντας εκκεντρικά παλτό , κολιέ με την φωτογραφία του Μπόι Τζορτζ, μπόα από τρίχα ρακούν και γυαλιά ηλίου που παραπέμπουν στο στυλ hippy chic. Σε κάποια editorials είναι ντυμένη με λεοπάρ φόρμες, ενώ καλύπτει τον λαιμό της με μεταλλικά κολιέ σχεδιασμένα από τον Ιάπωνα μέτρ της μόδας Missoni. Οι λήψεις είναι ευφάνταστες.

Evening In Space: Daphne Guinness / David LaChapelle / Tony Visconti


«Με τον τρόπο αυτό η Ευγενία θέλει να σπάσει το συντηρητικό σικ -style που υιοθετεί ο κοινωνικός της κύκλος» υποστηρίζουν οι φαν της, τονίζοντας ότι συγκαταλέγεται στα σημαντικά fashion icon της εποχής μας.

Η θεία Γκίνες έχει τις αντιρρήσεις της

Κλείσιμο
Η Δάφνη Γκίνες φαίνεται να διατηρεί τις επιφυλάξεις της για το ποια αριστοκράτισσα είναι πιο επιδραστική στον χώρο της διεθνούς μόδας. Η  Δάφνη Γκίνες που πριν από μερικά χρόνια ήταν παντρεμένη με τον θείο της Ευγενίας, Σπύρο Νιάρχο, «αραδιάζει» συχνά μπροστά στα έκπληκτα μάτια του συντηρητικού κοινού των ΗΠΑ μια σειρά από πανάκριβα ρούχα και αξεσουάρ που κάποιοι δεν θα τολμούσαν να φορέσουν ούτε σε καρναβάλι. Όπως το καπέλο αστακός που σχεδίασε ο Φίλιπ Τρέισι, τα μουστάκια του οποίου μπαίνουν μπροστά στο πρόσωπο και καταλήγουν σε γυαλιά.

Daphne Guinness gives an tour of her New York City apartment - The New Yorker


Αυτό δεν ήταν το μοναδικό κομμάτι της συλλογής Γκίνες που κάνει ακόμη και τον κόσμο της μόδας να αναρωτιέται «πόσο ιδιόρρυθμη μπορεί είναι» μια τόσο ευκατάστατη γυναίκα. Υπάρχει ένα ακόμη καπέλο σε σχήμα καθεδρικού ναού, ένα νυφικό από μαύρο βινίλιο, ένα δερμάτινο μπλουζάκι σε λωρίδες που παραπέμπει σε σαδομαζοχιστικά παιχνίδια λες και είναι αγορασμένο από sex shop και μια σειρά από εκκεντρικά φορέματα που έχουν πάνω τους ότι μπορεί κάποιος να φανταστεί: Aπο διάφανη δαντέλα έως πολύτιμους λίθους και φτερά στρουθοκαμήλου.

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα κομμάτια ανήκουν στην άλλοτε ιέρεια της μόδας Ιζαμπέλα Μπλόου. Όταν εκείνη αυτοκτόνησε έδωσε την ευκαιρία στην κυρία Γκίνες να ενισχύσει το μοδάτο προφίλ της αγοράζοντάς τα.  «Με δανεικά ρούχα δεν κάνεις στυλ» σχολιάζουν οι άσπονδοι φίλοι της και δηλωμένοι φαν της ανιψιάς της Ευγενίας που, στον αντίποδα της θείας της, ποζάρει φορώντας ρούχα μεγάλων οίκων μόδας, υποστηρίζοντας με τον τρόπο της ότι άλλη έχει το όνομα της μούσας, κι άλλη τη χάρη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Sat and set in Mother of Pearl 🐚 and diamonds 💎 #TeerNecklace #venyx

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Venyx By Eugenie Niarchos (@venyxworld) στις




Ειδήσεις σήμερα:

Η billionaire Μαρί Σαντάλ στο top 20 των πιο πλούσιων γυναικών της Βρετανίας

Έπαινοι από τα γαλλικά ΜΜΕ για την επιστροφή της Ελλάδας στη «νέα κανονικότητα»

Μωράκι γεννήθηκε μολυσμένο με κορωνοϊό στη Ρωσία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης