Πέτρος Γαϊτάνος: «Θα πάω να κοινωνήσω όταν γίνει η απόδοση του Πάσχα, το βράδυ της 26ης Μαΐου»

Πέτρος Γαϊτάνος: «Θα πάω να κοινωνήσω όταν γίνει η απόδοση του Πάσχα, το βράδυ της 26ης Μαΐου»

«Ποτέ δεν πίστεψα ούτε θα πιστέψω ότι η Θεία Κοινωνία μπορεί να είναι φορέας κάποιου πράγματος που είναι νοσηρό» ανέφερε ο γνωστός τραγουδιστής για την πιθανή μετάδοση του COVID-19 μέσω της Θείας Μετάληψης

petros-gaitanos
Ο Πέτρος Γαϊτάνος μίλησε ζωντανά μέσω skype στην εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», και τοποθετήθηκε, διατηρώντας τις ισορροπίες ωστόσο, στο θέμα της πιθανής μετάδοσης του κορωνοϊού με το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας.
Ο γνωστός τραγουδιστής αποκάλυψε ότι την ερχόμενη Κυριακή θα πάει οπωσδήποτε στην εκκλησία, αλλά δεν θα κοινωνήσει, εξηγώντας ότι «η θεία Κονωνία συνδέεται πάντοτε με την ευλογία του πνευματικού μας. Άρα ως πιστός, ακολουθώντας την παράδοση της Εκκλησίας μας, θα πάω να κοινωνήσω όταν θα γίνει η απόδοση του Πάσχα και που έχει έτσι ορίσει η Εκκλησίας μας για όσους ήταν να κοινωνήσουν το Πάσχα. Άρα θα πάω το βράδυ της 26ης Μαΐου».


«Αυτός ο οποίος πιστεύει, γνωρίζει ότι όλα τα πράγματα μες στην Εκκλησία προσεγγίζονται και έχουν ως στόχο πράγματα τα οποία είναι υπέρλογα δηλαδή δεν εξηγούνται με τη λογική. Αυτός ο οποίος όμως δεν λειτουργεί με την έννοια της πίστης λειτουργεί με τη λογική του» εξήγησε.

Και συνέχισε: «Εγώ ως πιστός ποτέ δεν πίστεψα ούτε θα πιστέψω ποτέ ότι η Θεία Κοινωνία μπορεί να είναι φορέας κάποιου νοσηρού πράγματος, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να παραβλέπω και την αδυναμία του ανθρώπου που δεν το προσεγγίζει με την πίστη, γιατί εγώ θέλω εγωιστικά μόνο να βλέπω τη δική μου πίστη. Γι’ αυτό νομίζω ότι δεν είναι καλό να έχουμε αντιπαράθεση μεταξύ μας».

«Τα θέματα της πίστης είναι υπέρλογα δεν είναι μόνο η Θεία Κοινωνία. Το κέντρο και ο στόχος του πιστού είναι η ανάσταση νεκρών. Όπως και τα δόγματα της πίστης, το ότι ο Θεός είναι ένας με τρία πρόσωπα, ότι η Παναγία έφερε στον κόσμο τον Ιησού Χριστού, αλλά έμεινε αειπάρθενος. Είναι θέματα που φαίνονται παλαβά σε εισαγωγικά στα μάτια του άπιστου. Γι΄ αυτό χρειάζεται κατανόηση από αυτόν που πιστεύει» κατέληξε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης