Αντώνης Σρόιτερ: Η καραντίνα μου έδωσε την ευκαιρία να καλύψω πολύ χαμένο χρόνο

Αντώνης Σρόιτερ: Η καραντίνα μου έδωσε την ευκαιρία να καλύψω πολύ χαμένο χρόνο

Όλα όσα είπε ο δημοσιογράφος για την προσωπική του ζωή, την καριέρα του αλλά και το πώς βιώνει την πανδημία με τον κορωνοϊό

Antonis_Sroiter
Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Αντώνης Σρόιτερ στην Ελεονώρα Μελέτη. Ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha σε μια από τις σπάνιες φορές μίλησε για την οικογένειά του και  τις δύο του κόρες αποκαλύπτοντας πώς πολλές φορές νιώθει τύψεις επειδή δεν αφιερώνει τον χρόνο που θα ήθελε. Αναφερόμενος στην καραντίνα ο δημοσιογράφος είπε: «Αν υπάρχει ένα καλό από την πανδημία κέρδισα λίγο χρόνο να κάτσω σπίτι τις ώρες που δεν ήμουν στη δουλειά, επειδή τελείωσαν όλες οι άλλες υποχρεώσεις. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω την οικογένειά μου, είναι καλοί άνθρωποι. Ειδικά για κάποιον που φεύγει από το σπίτι, είναι ακόμα καλύτεροι άνθρωποι. Συμπάσχω και με όσους κλείστηκαν με μικρά παιδιά στο σπίτι για πολλές ώρες, οπότε μπορώ να καταλάβω τις μητέρες και τους πατεράδες που είχαν μια έντονη επαγγελματική ζωή και ξαφνικά βρέθηκαν κλεισμένοι στο σπίτι με τα παιδιά που δεν πάνε σχολείο». Ο ίδιος λέει πώς περιμένει τα Σαββατοκύριακα για να αναπληρώσει την εβδομάδα καθώς μια τυπική του μέρα ξεκινάει στις 11 το πρωί και τελειώνει στις 11 το βράδυ.

Εκμυστηρεύτηκε δε πως έχει πολλές τύψεις που οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να βλέπει πολλές ώρες τις κόρες του. «Αυτό το διάστημα μου έδωσε την ευκαιρία να καλύψω πολύ χαμένο χρόνο και θα μου κακοφανεί όταν θα επιστρέψουμε σε μια καθημερινότητα που τα παιδιά θα είναι στο σχολείο και εγώ στα γνωστά μου 12ωρα, αλλά έτσι είναι η ζωή».

Οι κόρες μου παίζουν ξύλο και όχι με τις κούκλες
Ο Αντώνης Σρόιτερ μίλησε και για τις κόρες του τονίζοντας πως «παίζουν ξύλο» και όχι με κούκλες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι κορίτσια - αγόρια μέσα στο σπίτι». Αστειευόμενος δήλωσε πως θα κλείσει τις κόρες του σε... μοναστήρι λόγω του ότι δεν μπορεί να δεχθεί τα φλερτ των κοριτσιών του σε λίγα χρόνια. Εκεί μάλιστα φαίνεται πως βρήκε «σύμμαχο» και τον σύζυγο της Ελεονώρας Μελέτη, Θοδωρή Μαροσούλη, ο οποίος όπως ανέφερε η παρουσιάστρια σκέφτεται να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο μόλις η Αλεξάνδρα κλείσει τα 13.

Ο Αντώνης Σρόιτερ -αν χρειαστεί- θα κλείσει τις κόρες του σε μοναστήρι

«Με τα δικά μου κορίτσια δεν παίζουμε με τις κούκλες, παίζουμε ξύλο. Προς το παρόν είναι λίγο κορίτσια - αγόρια. Είμαι από τους μπαμπάδες που λένε πως στα δεκατρία θα κλείσουν τις κόρες στο μοναστήρι. Θα είμαι καχύποπτος και καταπιεστικός με τα υποψήφια φλερτ πιστεύω. Βέβαια, μιλώντας με ανθρώπους και φίλους που έχουν μεγαλύτερα παιδιά από μένα μου είπαν ότι η ζωή διδάσκει στην πορεία πως συμβιβάζεσαι και είσαι υποχρεωμένος να συμβιβαστείς. Γιατί πάρα πολύ απλά, την κατάσταση δεν την ελέγχεις, ξεφεύγει από τα δικά σου χέρια. Και αν το πάρεις όλο αυτό με τσαμπουκά βγαίνεις χαμένος. Ακούω όλα αυτά τα “γνώρισε τον φίλο της κόρης σου να τον έχεις από κοντά κλπ”. Και λέω “τι είναι αυτά που λέτε;” Δε ξέρω, τα Μετέωρα εξακολουθούν να μου φαίνονται η καλύτερη λύση. Σε αυτή τη φάση που τα παιδιά είναι πολύ μικρά, είμαι εγώ πιο αυστηρός από τη μαμά τους», είπε ο Αντώνης Σρόιτερ.

Όλο αυτό που ζούμε είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας
Αναφερόμενος στην πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουμε με την πανδημία του κορωνοϊού ο Αντώνης Σρόιτερ τόνισε: «Όλο αυτό διπλασίασε ή τριπλασίασε τη δουλειά μας, αλλά όταν έχεις τόσο σημαντικά θέματα και μια πανδημία που εύχομαι να μην ξαναντιμετωπίσουμε στη διάρκεια της ζωής μας, πραγματικά καταλαβαίνεις ότι ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να είναι εκεί. Να είναι εκεί, να το ζήσει, να προσπαθήσει να περάσει όσο το δυνατόν καλύτερα την ενημέρωση στον κόσμο και να ελπίζουμε όπως όλοι για κάτι καλύτερο. Σίγουρα, όμως, αυτές τις πρωτόγνωρες σκηνές για όλους μας, αν έλεγα πριν από ένα χρόνο ότι θα μας κλείσουν σπίτι, θα είναι η αστυνομία να κυνηγάει όποιον κυκλοφορεί στους δρόμους, θα κλείσουν οι εκκλησίες, δεν θα υπάρχει τίποτα στο κομμάτι της διασκέδασης και θα στέλνουμε μήνυμα, θα μου έλεγες ότι αυτό είναι ταινία! Αυτή την ταινία την ζούμε, λοιπόν, ας ελπίσουμε ότι αυτή η ταινία θα έχει καλό τέλος».

Αντώνης Σρόιτερ: "Ζούμε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας"

Εμένα με στριφογύρισε ο ιός
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στην μικρή περίοδο που έλειψε από το πόστο του, καθώς υπήρχε η υποψία πως έχει προσβληθεί από κορωνοϊό. «Όλοι προετοιμαζόμασταν για τον κορωνοϊό αλλά κανείς δεν πίστευε πως αυτό θα έρθει. Πριν το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας είχα πάει στις Εντατικές που δημιουργούνταν. Όλοι προετοιμάζονταν, αλλά και όλοι πίστευαν πως αυτό δε θα μας ακουμπήσει. Εμένα με στριφογύρισε ο ιός. Ένα από τα πρώτα κρούσματα ήταν στο γυμναστήριο που πήγαινα. Έκλεισε το γυμναστήριο. Πήγαν όλοι να εξεταστούν, πήγα και εγώ. Μετά είχαμε ένα-δύο κρούσματα στον ευρύτερο κοινωνικό μας περίγυρο. Μετά κρούσματα στον δημοσιογραφικό περίγυρο. Πέρασε ξυστά, δεν ακούμπησε και ελπίζω να μην ακουμπήσει».

Υπόθεση δημοσιότητα
Κλείσιμο
Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στο πώς διαχειρίζεται η σύζυγός του Ιωάννα το «παιχνίδι» της δημοσιότητας. Ο δημοσιογράφος εξήγησε πως δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς κάποιες φορές τη δημοσιότητα, ενώ παράλληλα σχολίασε πως λόγω του ότι ο ίδιος έγινε διάσημος σε ηλικία 35 ετών ήταν αρκετά δύσκολο να καβαλήσει το καλάμι.

Αντώνης Σρόιτερ: "Στην ηλικία των 35 είναι δύσκολο να καβαλήσεις καλάμι"

Ενημέρωση και πολιτική
Ο Αντώνης Σρόιτερ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε περιπτώσεις που έχει κάνει εκπομπή με ανθρώπους που δεν συμπαθεί: «Εμείς προσφέρουμε ενημέρωση. Έχω κάνει εκπομπή με πάρα πολλούς που δεν συμπαθώ. Δεν θεωρώ ότι οι τηλεθεατές είναι πρόβατα που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τι είναι το καλό και τι είναι το κακό».

Όταν δε ρωτήθηκε από την Ελεονώρα Μελέτη αν θα μπορούσε να γίνει πολιτικός η απάντησή του ήταν: «Δε νομίζω ότι θα μπορούσα να είμαι καλός πολιτικός, γιατί θέλει να λες συγκεκριμένα πράγματα και να είσαι προσηλωμένος στις δημόσιες σχέσεις. Θέλησα να γίνω δημοσιογράφος, γιατί με γοήτευε η ιδιωτική τηλεόραση και για 20 χρόνια ήμουν μόνο στον έντυπο Τύπο», εξομολογήθηκε ο Αντώνης Σρόιτερ για την πορεία της καριέρας του.

Ειδήσεις σήμερα: 

Θα πει η Ελλάδα αντίο στον κορωνοϊό στις 13 Ιουλίου; - Το μοντέλο του Γιανξί Λούο

Ζεστό χρήμα για τις πρώτες από τις 10.000 επιχειρήσεις που «κλείδωσαν» την επιστρεπτέα προκαταβολή

Πώς θα λειτουργήσουν ταβέρνες και καφετέριες - Ποια νησιά «ανοίγουν» πρώτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης