MasterChef: Το 100 ετών μενού, η «χρυσή» δεκάδα και η ήττα

MasterChef: Το 100 ετών μενού, η «χρυσή» δεκάδα και η ήττα

Αρχηγοί και υπαρχηγοί θα κληθούν να συντονιστούν για ένα μενού σε κοσμοπολίτικο ύφος

masterchef1
Μετά την αποχώρηση της Κατερίνας Λένη, η 9η Ομαδική Δοκιμασία βρίσκει την τελική, «χρυσή δεκάδα» του MasterChef 4, στο Νέο Μουσείο του ΟΣΕ.

Περιστοιχισμένοι από παλαιά βαγόνια και από τη γνωστή Ροτόντα, το χαρακτηριστικό ημικυκλικό μηχανοστάσιο, που χρονολογείται στις αρχές του 20ου αιώνα, οι δέκα του διαγωνισμού καλούνται να φτιάξουν ένα ιδιαίτερο μενού. Χωρισμένοι σε δύο ομάδες, Mπλε και Kόκκινoυς, θα χρειαστεί να δημιουργήσουν πιάτα βασισμένα στο μενού περίπου 100 ετών, όπως εκείνο του θρυλικού Orient Express το 1925.

Με βάση τη γαλλική κουζίνα και τις γαλλικές τεχνικές, οι πενταμελείς ομάδες θα πρέπει να «σαγηνεύσουν» γευστικά τον Chef της Γαλλικής Πρεσβείας Ζαν Μαρί Χόφμαν και τον γνωστό με τιμητικές διακρίσεις, «τεχνίτη» και βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin, Stephan Buron.

Αρχηγοί και υπαρχηγοί θα κληθούν να συντονιστούν για ένα μενού σε κοσμοπολίτικο ύφος και να παρουσιάσουν τα πιάτα τους σε κανονικούς ρυθμούς εστιατορίου! Οι δύο ομάδες δε φτάνει όμως να δημιουργήσουν νόστιμα και όμορφα πιάτα: θα κριθούν και για τη συνολική τους στάση, τον επαγγελματισμό τους αλλά και τον τρόπο εργασίας τους, που αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία, κατά τη θεωρία των τριών Μεντόρων, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνου Ιωαννίδη, Λεωνίδα Κουτσόπουλου, στην ολοκληρωμένη εικόνα ενός σωστού MasterChef.

MasterChef 4 - trailer Δευτέρα 11.5.2020


Ειδήσεις σήμερα:

Με θερμομέτρηση, αντισηπτικά και λίγους μαθητές άνοιξαν τα σχολεία

Κορωνοϊός: Νέα «όπλα» στη... μάχη - Δοκιμάζουν το remdesivir σε συνδυασμό με το baricitinib

Κορωνοϊός: Διεθνής έρευνα που έγινε στην Ελλάδα δείχνει γιατί οι άνδρες υποφέρουν περισσότερο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης