Από τον Γούντι Χάρελσον στη Σαρλίζ Θερόν και τον Κιάνου Ριβς: Αστέρες του Χόλιγουντ με γονείς... του Ποινικού Δικαίου

Από τον Γούντι Χάρελσον στη Σαρλίζ Θερόν και τον Κιάνου Ριβς: Αστέρες του Χόλιγουντ με γονείς... του Ποινικού Δικαίου

Το νέο podcast της σειράς «Son of Hitman» θα είναι αφιερωμένο στον δολόφονο Τσαρς Χάρελσον

reeves_theron_main
Σε λίγες ημέρες από σήμερα το νέο podcast της σειράς «Son of Hitman» θα «αναβιώσει» τον βίο και την πολιτεία του δολοφόνου Τσαρλς Χάρελσον, πατέρα του διάσημου ηθοποιού Γούντι Χάρελσον, ο οποίος πρωταγωνίστησε μεταξύ άλλων στην ταινία «Υπόθεση Λάρι Φλιντ» λαμβάνοντας υποψηφιότητα για το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Τι λέει ο ίδιος για εκείνον και ποιοι άλλοι διάσημοι του Χόλιγουντ μεγάλωσαν με γονείς εγκληματίες;

«Πώς νιώθω για αυτόν; Τον αγαπώ πραγματικά»


Επαγγελματίας τζογαδόρος. Απών από τη ζωή των τριών γιων του. Δολοφόνος, κατάδικος κι ύστερα νεκρός. Αυτή είναι μέσα σε λίγες μόνο λέξεις η ζωή του Τσαρλς Χάρελσον, πατέρα του 58χρονου σήμερα ηθοποιού Γούντι Χάρελσον ο οποίος έμαθε ότι είναι γιος ενός εγκληματία σε ηλικία 12 ετών. Την εποχή εκείνη ο πατέρας του, Τσαρλς, είχε φύγει από το σπίτι εγκαταλείποντας τη σύζυγό του Νταϊάν και τα τρία του αγόρια Γούντι, Μπρετ και Τζόρνταν: «Ήμουν έντεκα ή δώδεκα ετών όταν άκουσα στο ραδιόφωνο το όνομα του πατέρα μου. Βρισκόμουν μόνος στο αυτοκίνητο περιμένοντας την κυρία που με έπαιρνε από το σχολείο για να βοηθήσει τη μαμά μου. Ο εκφωνητής μιλούσε για εκείνον αποκαλώντας τον πληρωμένο δολοφόνο. Ήταν μία άγρια συνειδητοποίηση. Ο κόσμος μου διαλύθηκε. Δεν μπορούσα να είμαι γιος ενός δολοφόνου. Η μητέρα μας δεν μας είχε πει ποτέ κάτι άσχημο για εκείνον. Ποιος ήταν λοιπόν αυτός που εμμέσως με έλεγε παιδί ενός εγκληματία; Και ποια ακριβώς ήταν τα εγκλήματά του;».

Έτος 1968. Ο Τσαρλς Χάρελσον λαμβάνει το ποσό των 2000 δολαρίων για να δολοφονήσει έναν άνδρα, έμπορο σιτηρών και πατέρα τεσσάρων παιδιών από το Τέξας. Καταδικάζεται σε 15 χρόνια φυλάκιση, ωστόσο πέντε χρόνια αργότερα αφήνεται ελεύθερος με αναστολή λόγω καλής διαγωγής. Δεν θα την επιδείξει και στη συνέχεια. Στις 29 Μαΐου του 1979 πληρώνεται για να δολοφονήσει τον αμερικανό δικαστή Τζον Χ. Γουντ Τζούνιορ, διαβόητο για τις βαριές ποινές που επέβαλε στους εμπόρους ναρκωτικών. Ο δικαστής πέφτει νεκρός από τις σφαίρες του Χάρελσον έξω από το αρχοντικό του στο Σαν Αντόνιο του Τέξας. Η εντολή είχε δοθεί από έναν έμπορο ναρκωτικών που θα δικαζόταν λίγες μέρες αργότερα από τον Γουντ. Δύο χρόνια αργότερα ο Χάρελσον συλλαμβάνεται και παραδέχεται όχι μόνο τη δολοφονία του δικαστή αλλά και τη συμμετοχή του στην δολοφονία του Προέδρου Τζον Φ. Κένεντι.

ΓΟΥΝΤΙ_ΧΑΡΛΕΣΟΝ-ΠΑΤΕΡΑΣ
Ο ηθοποιός Γούντι Χάρλεσον και ο πατέρας του
Η εν λόγω παραδοχή, την οποία αργότερα αρνήθηκε, σε συνδυασμό με την πρώτη δολοφονία ενός Αμερικανού δικαστή κατά τον 20ο αιώνα προσελκύει στον μέγιστο βαθμό τα φώτα τα ΜΜΕ και το 1979 ο Τσαρλς, καταδικασμένος σε δις ισόβια, οδηγείται ξανά στη φυλακή όπου και θα αφήσει την τελευταία του πνοή το 2007 σε ηλικία 69 ετών.

Ο Γούντι, παρά τη «δουλειά» του πατέρα του και την απουσία του από τη ζωή του, δεν θα συμφιλιωθεί ποτέ με την ιδέα πως είναι ο γιος ενός «κακού» ανθρώπου. Όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει σε κάποια τηλεοπτική συνέντευξη: «Πώς νιώθω για τον πατέρα μου; Ε, λοιπόν τον αγαπώ. Τον αγαπώ πραγματικά. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πρέπει να βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα και ο πατέρας μου δεν ανήκε σε αυτούς… Προσπάθησα για χρόνια να τον βγάλω από τη φυλακή και να μπορέσω να του εξασφαλίσω μία νέα δίκη. Ξόδεψα εκατομμύρια σε δικηγόρους χτυπώντας το κεφάλι μου στον τοίχο. Ήμουν απλώς ένας γιος που προσπαθούσε να βοηθήσει τον μπαμπά του». Ανάλογη άποψη εκφράζει και ο αδελφός του Μπρετ, ο οποίος σε αντίθεση με τον Γούντι θα μιλήσει στο podcast που θα προβληθεί σε λίγες μέρες. Εκεί, ακούγεται να λέει: «Είναι για μένα σημαντικό να ανακαλύψω πόσο διεφθαρμένη ήταν αυτή η δίκη ακόμη και σήμερα που ο πατέρας μου έχει φύγει από τη ζωή. Μπορεί να είχε χίλια στραβά αλλά δεν ήταν ένας ψυχρός φονιάς όπως θέλουν κάποιοι να τον παρουσιάσουν…»

τομπι
Τόμπι Μαγκουάιρ

Ο ληστής πατέρας του Spiderman

Ο πατέρας του κινηματογραφικού Spiderman, κατά κόσμο Τόμπι Μαγκουάιρ λήστεψε μία τράπεζα η οποία βρισκόταν ακριβώς απέναντι από το σπίτι της οικογένειας. Ωστόσο, εκείνη την ημέρα δεν πρέπει να σκεφτόταν καθαρά καθώς δεν φορούσε μάσκα και δεν έφερε επάνω του κάποιο όπλο. Όταν συνελήφθη μία ώρα αργότερα υποστήριξε πως στράφηκε στη ληστεία επειδή η αδελφή του πέθανε αφήνοντας πίσω της δύο μικρά παιδιά που έπρεπε να μεγαλώσει εκείνος. Έμεινε δύο χρόνια στη φυλακή και μετά από εκείνο το περιστατικό υπήρξε πρότυπο πολίτη και πατέρα.

σαρλι_θερον
Σαρλίζ Θερόν
Κλείσιμο


Ο εφιάλτης που «γέννησε» την Σαρλίζ Θερόν

Πριν γίνει μία από το πιο δημοφιλείς ηθοποιούς του Χόλιγουντ, η Σαρλίζ Θερόν, υπήρξε ένα βασανισμένο παιδί. Ο πατέρας της, Τσαρλς, ήταν αλκοολικός, βίαιος και το κυριότερο: ο άνθρωπος που αποπειράθηκε να στερήσει τη ζωή της μητέρας της αλλά και τη δική της. Όπως έχει εξομολογηθεί η ίδια: «Η οικογένειά μου ήταν απίστευτα αρρωστημένη κι όλη αυτή η αρρώστια, κατά κάποιον τρόπο, με σημάδεψε. Βίωσα τραγικά χρόνια με το αποκορύφωμα αυτής της τραγικότητας να με συναντά στα 15 μου χρόνια.

theronfamily
Η Σαρλίζ Θερόν σε παιδική ηλικία με τον πατέρα και τη μητέρα της

Εκείνο το βράδυ ο πατέρας μου ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν μπορούσε να περπατήσει. Μπήκε στο σπίτι κρατώντας ένα όπλο, εγώ με τη μητέρα μου βρισκόμασταν στην κρεβατοκάμαρα και σπρώχναμε την πόρτα με την πλάτη μας προσπαθώντας απεγνωσμένα να μην μπει εκείνος μέσα. Πυροβόλησε την πόρτα τρεις φορές, το ότι δεν μας πέτυχε καμία σφαίρα, ήταν ένα θαύμα. Τότε η μητέρα μου άρπαξε ένα όπλο, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε. Το δικαστήριο την έκρινε αθώα. Ήταν ακριβώς το ίδιο αθώα όπως κι εγώ…»

NIK_MINAZ
Νίκι Μινάζ

Νίκι Μινάζ: «Ηθελα να σκοτώσω τον μπαμπά μου…»

Είναι η πλουσιότερη γυναίκα της ραπ μουσικής ή αλλιώς «Η σκληρή Νίκι Μινάζ», όπως την αποκαλούν κάποιοι. Η πασίγνωστη ράπερ ποτέ δεν αμφισβήτησε τον εν λόγω χαρακτηρισμό και πάντα δικαιολογεί την σκληρότητα του χαρακτήρα της κάνοντας αναδρομή στα παιδικά της χρόνια: «Καβγάδες, ξύλο, βία. Αυτά ήταν τα παιδικά μου χρόνια. Ο πατέρας μου ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ, η αστυνομία, ο μόνος μας επισκέπτης. Μία μέρα, όταν ήμουν μόλις πέντε ετών, ο πατέρας μου θύμωσε απίστευτα επειδή η μητέρα μου δεν του έδινε χρήματα και αποπειράθηκε να κάψει το σπίτι μας μαζί με εμάς. Αυτή η απόπειρα δολοφονίας δεν αποτελεί ωστόσο το μοναδικό μελανό στοιχείο των παιδικών μου χρόνων. Αυτός ο «άνθρωπος» έσερνε συχνά τη μαμά μου στο δρόμο, εγώ έμπαινα μπροστά για να την προστατεύσω, κάθε μέρα φοβόμουν για τη ζωή μας, ήθελα να τον σκοτώσω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιοι άνθρωποι μπορεί να με χαρακτηρίζουν «σκληρή» ή ακόμη και «σκύλα». Επειδή από εκείνα τα χρόνια ορκίστηκα πως θα έχω δύναμη και ότι δεν θα αφήσω κανέναν άνθρωπο να με βρίσει, να με απειλήσει, να με κακομεταχειριστεί ή απλώς να μου φερθεί άσχημα… Τα παιδικά χρόνια μας είναι όλη μας η ζωή».

ΚΕΒΙΝ_ΣΠΕΙΣΙ_ΠΑΤΕΡΑΣ
Ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι με τον πατέρα... «Χίτλερ»
Ο σιωπηλός Κέβιν Σπέισι με τον πατέρα «Χίτλερ»

Ο θρυλικός ηθοποιός του Χόλυγουντ δεν μιλάει ποτέ για τον πατέρα του. Αυτό ωστόσο που όλοι γνωρίζουν είναι πως σε νεαρή ακόμη ηλικία, απομακρύνθηκε από την οικογένειά του, άλλαξε το επώνυμό του και αρνήθηκε σθεναρά να μιλήσει για το οικογενειακό του παρελθόν. Οι αποκαλύψεις, τις οποίες ο Κέβιν δεν επικροτεί, ήρθαν από την πλευρά του αδελφού του Ράνταλ ο οποίος είχε πει: «Ο πατέρας μας ντυνόταν σαν τον Χίτλερ και ήταν φίλα προσκείμενος στους Ναζί. Όταν ήμουν παιδί με κακοποιούσε σεξουαλικά όπως ακριβώς κι ακόμη ένα μέλος της οικογένειάς μας. Τα παιδικά μας χρόνια ήταν ένα συνεχές σκοτάδι…»

τερρενς_χαουαρντ
Ο ηθοποιός Τέρρενς Χάουαρντ
Δολοφόνος μπροστά στα μάτια του δίχρονου γιου του Τέρενς Χάουαρντ

Ο άνθρωπος που έχει χαρακτηριστεί «ικανότατος ηθοποιός αλλά απαίσιος σύντροφος» λόγω της βίαιης συμπεριφοράς εναντίον των δύο πρώην συζύγων του έχει μία πολύ σκοτεινή ιστορία σε ό,τι αφορά στον πατέρα του. Όταν ο Χάουαρντ ήταν μόλις δύο ετών, ο πατέρας του μετά από έναν καβγά για μία θέση στην ουρά για… τον Άγιο Βασίλη, μαχαίρωσε και σκότωσε έναν άνδρα: «Στεκόμουν δίπλα στον πατέρα μου παρακολουθώντας τον χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι… Μετά, όλα έγιναν τόσο γρήγορα, υπήρχε αίμα παντού. Στα χέρια του, στο σακάκι του, στα παλτά μας. Ύστερα, τον θυμάμαι πάνω σε ένα τραπέζι κι αργότερα στη φυλακή», θα πει σε συνέντευξή του ο διάσημος ηθοποιός αναφερόμενος στα παιδικά του χρόνια. Όταν ο πατέρα του βγήκε από τη φυλακή, η μητέρα του Τέρενς τον χώρισε, ωστόσο εκείνος δεν έπαψε ποτέ να επαναλαμβάνει στον γιο του: «Ποτέ μην αφαιρείς τους σπόνδυλους από την πλάτη σου ή το μπάσο από το λαρύγγι σου. Δεν μεγάλωσα πρόβατο. Μεγάλωσα άντρα. Μείνε άντρας!». Προφανώς ο Τέρενς παρέμεινε πολύ άντρας με την λάθος σημασία…

ΤΣΑΚΙ_ΤΣΑΝ_ΓΟΝΕΙΣ
Ο Τσάκι Τσαν με τους γονείς του
Τσάκι Τσαν: Το μωρό που θα πουλιόταν για 26 δολάρια…

Οι γονείς του Τσάκι Τσαν έχουν μια πολύ ενδιαφέρουσα άγρια ιστορία γεμάτη εγκληματικότητα και έξαψη. Ο πατέρας του Τσάκι Τσαν, Τσαρλς, ήταν κατάσκοπος για την κινέζικη κυβέρνηση. Γνώρισε τη μελλοντική σύζυγό του, Λι Λι, όταν τη συνέλαβε για εμπόριο οπίου.... Η Λι Λι φορούσε ένα μπλε λουλούδι στα μαλλιά της, που τότε στην Κίνα σηματοδοτούσε τον θάνατο του συζύγου και των παιδιών της. Όταν το είδε ο Τσαρλς την άφησε να φύγει και της έδωσε πίσω το όπιο.... Η Λι Λι σταμάτησε το εμπόριο και άρχισε να ασχολείται με τον τζόγο. Ήταν τόσο καλή, που η φήμη της διαδόθηκε σε όλη τη Σαγκάη. Το 1949 ο Τσαρλς μετανάστευσε στο Χονγκ Κονγκ για να γλιτώσει από το κομμουνιστικό καθεστώς του Μάο Τσε Τουνγκ. Δύο χρόνια αργότερα υποδέχτηκε και τη Λι Λι.... Ο Τσάκι Τσαν γεννήθηκε το 1954 και τότε το όνομά του ήταν Κονγκ-Σανγκ Τσαν, δηλαδή «Ο Τσαν που γεννήθηκε στο Χονγκ Κονγκ». Όταν γεννήθηκε ο Τσάκι Τσαν, οι γονείς του δούλευαν για τον Γάλλο πρόξενο στο Χονγκ Κονγκ. Ήταν τόσο φτωχοί που σκέφτηκαν σοβαρά την πρόταση της νοσοκόμας να πουλήσουν τον νεογέννητο γιο τους για 26 δολάρια. Τελικά όμως την απέρριψαν....

ντεμι_μουρ
Ντέμι Μουρ
Τα πέτρινα χρόνια της μικρής Ντέμι Μουρ

Τα παιδικά χρόνια της εκρηκτικής σταρ του Χόλυγουντ μόνο ρόδινα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Οι γονείς της Ντέμι χώρισαν πριν ακόμη εκείνη γεννηθεί και η μικρή μεγάλωσε με την μητέρα της και τον πατριό της οι οποίοι περνούσαν τις μέρες τους βυθισμένοι στο αλκοόλ. Ο πατριός της, μετά τον χωρισμό από τη μητέρα της αυτοκτόνησε ενώ η μητέρα της αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τον νόμο έχοντας κατηγορηθεί μέχρι και για εμπρησμό.

ΝΤΡΟΥ_ΜΠΑΡΙΜΟΤ_ΜΗΤΕΡΑ
Η Ντρου Μπάριμορ με τη μητέρα της
Ντου Μπάριμορ: Χωρίς παιδική ηλικία

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλυγουντ δεν είχε παιδική ηλικία. Στα εννέα κάπνιζε, έπινε αλκοόλ και γλεντούσε δίπλα στον «βασιλιά της πανκ» Μπίλι Άιντολ. Στα 12 άρχισε να καπνίζει μαριχουάνα και μέχρι τα 13 είχε εθιστεί στην κοκαΐνη. Στα 14 μπήκε σε κλινική απεξάρτησης. Πήρε εξιτήριο, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και επέστρεψε στην κλινική... Σήμερα, η Μπάριμορ έχοντας αφήσει πίσω το άγριο παρελθόν της αποδίδει τα αντισυμβατικά παιδικά και εφηβικά της χρόνια στον πατέρα της, Τζον Ντρου, ο οποίος αντιμετώπισε κατά καιρούς πολλά προβλήματα με τον νόμο έχοντας «κατακτήσει» μια μεγάλη λίστα από καταδίκες.

ΚΙΑΝΟΥ_ΡΙΒΣ
Κιάνου Ριβς
Κιάνου Ριβς: Τα ναρκωτικά χώρισαν πατέρα και γιο

Μία από τις πλέον ταραχώδεις ζωές διασήμων ανήκει δικαιωματικά στον Κιάνου Ριβς καθώς σημαδεύτηκε από διάφορες τραγωδίες. Όταν ο Κιάνου Ριβς ήταν νεαρό αγόρι, ο πατέρας του, Σάμιουελ Ριβς, συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο Hilo της Χαβάη ενώ προσπαθούσε να πουλήσει ηρωίνη. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 ετών, αλλά αποφυλακίστηκε με αναστολή μετά από μόνο δύο χρόνια. Η μητέρα του πρώην χορεύτρια σε σόου του Παρισιού, μεγάλωσε μόνη της τον Κιάνου και τα αδέλφια του. Ο πατέρας του παραδέχεται ότι πέρασε είκοσι ολόκληρα χρόνια πολεμώντας τον εθισμό του στην ηρωίνη, κάτι που συνέβαλε σημαντικά στην αποξένωση από την οικογένειά του. Σήμερα, ο Κιάνου έχει ελάχιστη επαφή με τον πατέρα του. Όχι αδίκως…

Ειδήσεις σήμερα:

Ειδήσεις σήμερα:

O «επιστήμονας» Τραμπ ξαναχτύπησε: Ο κορωνοϊός θα εξαφανιστεί χωρίς εμβόλιο

Πλησιάζει η κανονικότητα: Ανοίγουν τα καταστήματα και o δρόμος για ελεύθερες μετακινήσεις

Η «μάχη» της πλατείας καλά κρατεί: Επεισόδια με 37 προσαγωγές στην Κυψέλη, κοσμοπλημμύρα στο Παγκράτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης