Φώτης Σεργουλόπουλος: Η ιστορία έρωτα (και αναρχίας) του πρώτου Έλληνα παρουσιαστή που έκανε «coming out»

Φώτης Σεργουλόπουλος: Η ιστορία έρωτα (και αναρχίας) του πρώτου Έλληνα παρουσιαστή που έκανε «coming out»

«Δεν νομίζω ότι θα ήθελα να είχα ζήσει τη ζωή μου διαφορετικά» έχει παραδεχτεί ο πατέρας του 6,5 χρόνων σήμερα Γιώργου

sergoulopoulos
«Κάνω μια δουλειά η οποία με εκθέτει στον κόσμο, με κάνει να είμαι ανοιχτός και να ενδιαφέρονται για μένα… Δεν θα υπήρχε μεγαλύτερο μαρτύριο από το να κρύβομαι και να λέω ψέματα…». Με αυτές τις φράσεις ο Φώτης Σεργουλόπουλος, καθισμένος απέναντι στον Πέτρο Κωστόπουλο ένα βράδυ του Ιανουαρίου του 2011, μιλούσε πρώτη φορά ανοιχτά για τις σεξουαλικές του επιλογές.


Σε εκείνο το late night «Βράδυ» στον Alpha, o Φώτης Σεργουλόπουλος, 47 χρόνων τότε, έκανε μια πραγματική εξομολόγηση, χωρίς ταμπού.
Fimes.gr: Ο Φώτης Σεργουλόπουλος παραδέχτηκε οτι είναι gay
  • «Είμαι τηλεοπτικό πρόσωπο, δεν έχω πει ποτέ ψέματα για την προσωπική μου ζωή και τις επιλογές μου. Δεν με έχει ρωτήσει όμως ποτέ κανείς. Αν ρωτάς κάποιον για τη σεξουαλικότητά του, θα ήταν σαν να του ζητάς να σου δώσει την εικόνα».
  • «Είχα συντρόφους στο παρελθόν, πάρα πολύ καλούς. Τους αγαπούσα. Δεν έχω στενοχωρήσει ποτέ στη ζωή μου κανέναν. Δεν έχω στενοχωρήσει σε επίπεδο να προσβάλω κανέναν». 
  • «Η ζωή είναι περίεργη, οι άνθρωποι πρέπει να ζουν ελεύθεροι και πρέπει στη ζωή τους να αποφασίζουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν. Υπάρχει τίμημα. Το θέμα είναι τι αντέχεις να πληρώνεις. Αυτό που αντέχω να πληρώνω είναι να αισθάνομαι άνετα με τον εαυτό μου. Να μην έρθει κανένας να μου πει, "πρέπει να κάνεις έτσι, γιατί κοινωνικά έτσι πρέπει να είσαι"».
  • «Είμαι σε μία ηλικία, 47, που δεν θα έκανα καμάκι μέσω Ίντερνετ. Μ' αρέσει πάρα πολύ αυτή η ηλικία. Παλαιότερα ήθελα μεγαλύτερα άτομα. Πλέον είμαι ο "daddy"».
  • «Δεν νομίζω πως θα ήθελα να έχω ζήσει τη ζωή μου διαφορετικά. Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος άνθρωπος πει μία βρωμοκουβέντα για μένα, γιατί δεν θα έκανα παρέα μαζί του. Να βγει ένας άνθρωπος άξεστος και να πει κάτι άσχημο, είμαι σίγουρος ότι το βράδυ θα χτυπάει τη γυναίκα του. Οπότε δεν με ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος άνθρωπος με τη συγκεκριμένη λογική».



Στα 50 του γίνεται πατέρας: «Περίπου στα 35, άρχισε να μου αρέσει η ιδέα ενός παιδιού»

Τρία χρόνια μετά από εκείνο το πολυσυζητημένο τηλεοπτικό του coming out, ο Φώτης Σεργουλόπουλος γίνεται πατέρας. Είναι πολύ συγκινημένος στην έναρξη της εκπομπής ΦΜ Live που παρουσιάζει τότε με τη Μαρία Μπακοδήμου στο Star. «Θέλω να σας πω σας, ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τις ευχές σας! Ζω τις ωραιότερες στιγμές της ζωής μου και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος κι ευτυχισμένος» λέει, ενώ οι συνεργάτες του χειροκροτούν δυνατά στον αέρα.
Φώτης Σεργουλόπουλος Έγινε πατέρας




Τα κακεντρεχή σχόλια όμως, είναι δυστυχώς αναπόφευκτα.
Κλείσιμο
Εκείνος πάλι, μέσα από μία συνέντευξή του στην εκπομπή «Μίλα» αποκαλύπτει ότι ήθελε εδώ και χρόνια να γίνει πατέρας και αρχικά σκεφτόταν την υιοθεσία, χάρη σε μία φίλη του στη Γαλλία που έχει υιοθετήσει δύο κοριτσάκια από τη Γουατεμάλα. «Η απόφαση να κάνω παιδί ήταν πολύ συνειδητή, ήξερα πολύ καλά τι έκανα» ξεκαθάρισε.
«Έχω ένα παιδί που είναι δικό μου, με μία γυναίκα που είναι δικό της και έχουμε τον γιο μας. Αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται να πάρω την άδεια από κανέναν! Ένας άνδρας στην ωριμότητά του μπορεί να έχει ένα παιδί, αν θέλει και μπορεί να το κάνει. Είναι η μάνα του και είμαι ο μπαμπάς του ... Ζω μια πολύ μεγάλη ευτυχία! Μεγαλώνω ένα παιδί μαζί με την οικογένειά μου. Κάνω πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένο, δεν με νοιάζουν τα αρνητικά σχόλια. Δεν έχω να δώσω λόγο σε κανέναν για την προσωπική μου ζωή» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

fotis_sergoulopoulos-giorgos


Στο περιοδικό People, εξηγεί: «Ήταν ένας στόχος εδώ και χρόνια. Ανέκαθεν αγαπούσα τα παιδιά. Τα λάτρευα. Με τα ανίψια μου είχα πάντα πολύ καλές σχέσεις. Περίπου στα 35, άρχισε να μου αρέσει η ιδέα ενός παιδιού. Ήταν κάτι που συζητούσαμε και με τη Μαρία (σ.σ. Μπακοδήμου). Η γνώμη της έχει βαρύτητα και πάντα τη λαμβάνω υπόψη μου. Η απόκτηση ενός παιδιού ήταν μια πολύ ώριμη και συνειδητοποιημένη σκέψη. Δεν είχα καμία αμφιβολία».

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος όμως επιμένει: «Δεν αφορά κανέναν η ζωή μου, για να την κάνω ανάγνωσμα» και δεν δίνει λεπτομέρειες για την παρένθετη μητέρα του γιου του: «Έκανα το παιδί τώρα, γιατί οι συγκυρίες ήρθαν έτσι. Βρέθηκε ένας άνθρωπος με τον οποίο είχα σχέση και μπόρεσα να αποκτήσω ένα παιδί. Όλα παίζουν ένα ρόλο».

sergoulopoulos5
Η Patricia Field και η Άννα Βίσση ήταν ανάμεσα στους διάσημους καλεσμένους της βάφτισης του Γιώργου Σεργουλόπουλου



Ο Γιώργος, που «μοιάζει πολύ και στον μπαμπά μου» όπως αποκαλύπτει με περηφάνια ο παρουσιαστής, θα βαφτιστεί στην Αγία Τριάδα στην Εκάλη, μακριά από φωτογράφους και περιττή δημοσιότητα, αλλά με πολλούς διάσημους προσκεκλημένους παρόντες, από την Άννα Βίσση και την Patricia Field, μέχρι την Κατερίνα Καραβάτου και την Τίνα Γρηγορίου, σύζυγο του Νίκου Αλιάγα. «Δεν ήθελα να γίνει θέαμα και κοσμικό γεγονός που θα βγει στα περιοδικά. Το Μυστήριο έγινε σε στενό κύκλο φίλων και συγγενών και μετά πήγαμε όλοι μαζί στο Shamone και κάναμε ένα πάρτι προς τιμήν του Γιώργου. Νονές του μικρού ήταν η Μαρία Μπακοδήμου και η Νικόλ Ράφα, που είναι φίλη μου εδώ και χρόνια» εξηγεί ο παρουσιαστής.





Στην οικογένεια μας δεν είχαμε ποτέ το φόβο «Τι θα πει ο γείτονας»
Καθισμένος στον καναπέ του Dot, τον Νοέμβριο του 2018, απέναντι στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, ο Φώτης Σεργουλόπουλος εξηγούσε μεταξύ άλλων πόσο απελευθερωτικό ήταν να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλική του ταυτότητα.
Φώτης Σεργουλόπουλος: "Ξαλάφρωσα όταν μίλησα ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά μου" | DoT


«Οι γνωστοί μου που ήταν gay, ήταν σε μια gay κοινότητα, με έβλεπαν στην τηλεόραση και μου έλεγαν «Γιατί δεν μιλάς;». Σιγά σιγά εάν βλέπουν ότι ένας άνθρωπος γνωστός κοινοποιεί τον εαυτό του, βοηθιέται ο άλλος. Δεν είπα κάτι καινούριο, ούτε κάτι που δεν το υποπτεύονταν, ούτε κάτι που δεν φαινόταν. Αλλά το να βγεις να πεις εγώ είμαι εδώ, θέλω να με σέβεστε, δεν ήθελα ποτέ να είμαι ο άνθρωπος που θα κρυφτεί για να σου κάνει εσένα τη χάρη».

Μάλιστα σε εκείνη τη συνέντευξη είχε περιγράψει κι ένα χαρακτηριστικό περιστατικό με τον πατέρα του που επιβεβαιώνει ότι ο τρόπος που μεγάλωσε με την οικογένειά του, δεν του προξενούσε καμία ντροπή για τις ερωτικές επιλογές του.
Είχε έρθει ο πατέρας μου, ήμουν 20 – 21, πρέπει να είχα τελειώσει τη δραματική σχολή. Μου λέει: «Θέλω να σου μιλήσω». Μου λέει: «Δεν βλέπω στις παρέες σου πολλές κοπέλες». Του λέω: «Τι θέλεις να μου πεις;». Μου λέει: «Μπορεί κοινωνικά αυτό να σου φέρει δυσκολίες». Του λέω: «Καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά είμαι πολύ ευτυχισμένος». Μου λέει: «Εντάξει τότε, χαίρομαι γι’ αυτό και είμαι ήσυχος». Αυτή ήταν η μόνη κουβέντα του πατέρα μου.


Βέβαια ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι το coming out που έκανε, είχε έμμεσες επαγγελματικές επιπτώσεις στον ίδιο. «Πιστεύω το ότι δήλωσα τη σεξουαλική μου ταυτότητα, δεν μου έφερε άμεσα επαγγελματικές δυσκολίες, ίσως έμμεσα. Φαντάζομαι ότι ας πούμε μπορεί να μη με διαλέγουν πάντα όπως θα με διάλεγαν παλιότερα. Όχι μόνο τηλεοπτικό, να είναι ένα εμπορικό κομμάτι ας πούμε. Δεν είχε τραγικές επιπτώσεις. Από την άλλη, εγώ αναπτύχθηκα σε επιχειρήσεις που ποσώς με ενδιαφέρει αν με επιλέγουν για κάτι που δεν μου αρέσει».


Και βέβαια εννοεί την παράλληλη δραστηριοποίησή του στον τομέα της εστίασης και της νυχτερινής διασκέδασης. Μαζί με τον σεφ Βαγγέλη Γερασίμου που έγινε ευρύτερα γνωστός ως νικητής της 4ης σεζόν στο ριάλιτι επιβίωσης Survivor Παταγονία (2010) -το έπαθλο που κατέκτησε ήταν ύψους 100.000 ευρώ- έχουν ανοίξει το γνωστό club Shamone στο Γκάζι, πιο πρόσφατα το εστιατόριο – ‘’αδερφάκι’’ του στο Σύνταγμα Shamonette, καθώς και το εστιατόριο Artisanal στην Κηφισιά.


Στις τελευταίες του δημόσιες δηλώσεις στην εκπομπή «Σημείο Συνάντησης» της ΕΡΤ, όπου μεταξύ άλλων διαμαρτυρήθηκε καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπεται στον σύντροφό του να γίνει ο δεύτερος γονιός του γιου του, ο Φώτης Σεργουλόπουλος  απάντησε για πρώτη φορά – χωρίς βέβαια να αναφέρει το όνομα του συντρόφου του- αν τον έχει παντρευτεί. «Είναι ένας αστικός μύθος που βγήκε από το πουθενά. Και αυτός ο καημένος ο άνθρωπος που χρεώνουν ότι έχω παντρευτεί θα λέει “Τι μου έτυχε στη ζωή μου;”. Αν μπεις στο Google, δεν αναφέρεται το πρόσωπο! Είναι αστικός μύθος! (…) Δεν είμαι παντρεμένος και δεν πρόκειται να παντρευτώ, τώρα κοντά».

Σεργουλόπουλος: «Είναι αστικός μύθος ότι έχω παντρευτεί» | 03/05/2020 | ΕΡΤ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης