Γιατί «πουλάει» τόσο πολύ η σειρά «Chernobyl»;

Γιατί «πουλάει» τόσο πολύ η σειρά «Chernobyl»;

Ο σκηνοθέτης παίρνει τους τηλεθεατές από το χέρι και τους βάζει μέσα στην καταστροφή, τους κάνει ωστόσο να νιώθουν ότι τώρα είμαστε εντάξει, τώρα γλιτώσαμε

chernobyl
Συζητήσεις στα social media, τρελή βαθμολογία στο IMDb, οι influencers να τρέχουν Ουκρανία για να φωτογραφηθούν στον τόπο της καταστροφής. Δεν θέλει περισσότερα για να αντιληφθεί κανείς ότι το HBO έκανε πάλι το θαύμα του και η σειρά που πλέον είναι talk of the town (όπου town, εννοούμε όλο τον πλανήτη) είναι το Chernobyl.

To Chernobyl είναι ομολογουμένως μία πολύ καλή σειρά. Ξεκινάει με το τρομακτικό γεγονός και συνεχίζει δείχνοντάς μας όλα όσα πήγαν στραβά στη διαχείριση της κρίσης. Το cast είναι δυνατό, ενώ και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια επανεξετάζουμε την πυρηνική ενέργεια εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, δημιουργούν ενδιαφέρον για το αντικείμενο.

Αυτό που κάνει όμως η συγκεκριμένη ιστορία είναι ότι καταφέρνει να σε αγγίξει βαθιά μέσα σου. Πολλοί από εμάς όχι απλώς ζήσαμε το πυρηνικό ατύχημα αλλά έχουμε και μνήμες από εκείνη την ημέρα και όσα ακολούθησαν.

Αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα προνομιακό πεδίο για τη σειρά. Είμαστε τόσο κοντά στο ιστορικό γεγονός, ώστε να θυμόμαστε αλλά και τόσο μακριά ώστε να νιώθουμε ασφαλείς.

Η σειρά λοιπόν αγγίζει ένα πολύ σκοτεινό σημείο της ανθρώπινης ιστορίας και μας δείχνει πόσα πήγαν λάθος κι όμως τα καταφέραμε.

Δείτε ποια σκηνή συγκλόνισε και διαβάστε τη συνέχεια εδώ 









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης