Διθύραμβοι για Chernobyl: «Ό,τι πιο τρομακτικό έχουμε δει!»

Διθύραμβοι για Chernobyl: «Ό,τι πιο τρομακτικό έχουμε δει!»

Μπορεί να τελείωσε το Game of Thrones, αλλά το HBO έχει νέο όπλο στη φαρέτρα του

chernobil
Αν χρησιμοποιείτε social media ή διαβάζετε ξένα MME είναι πολύ πιθανόν να έχετε πέσει τις τελευταίες ημέρες πάνω σε κάποια διθυραμβική κριτική για τη νέα μίνι-σειρά του HBO.

Ο λόγος για το Chernobyl, το οποίο περιγράφει τα δραματικά γεγονότα γύρω από το πυρηνικό δυστύχημα που έγινε στις 26 Απριλίου του 1986, στον αντιδραστήρα Νο. 4 του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας της ομώνυμης πόλης της τότε Σοβιετικής Ένωσης, που σήμερα βρίσκεται σε εδάφη της Ουκρανίας.

Δεν είναι μόνο οι κριτικές που είναι καλές, αλλά η σειρά τα πάει πολύ καλά και στο IMDb με βαθμολογία 9,6.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο δυστύχημα που έχει γίνει ποτέ και είχε ως αποτέλεσμα να διαταραχθούν οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στις γύρω περιοχές, ενώ είχε πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία.

Επί τόπου πέθαναν δυο από τους εργάτες του σταθμού. Μέσα σε τέσσερις μήνες, από τη ραδιενέργεια και από εγκαύματα λόγω της θερμότητας, πέθαναν 28 πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο. Άλλοι 19 θάνατοι διαπιστώθηκαν μέχρι το 2004. Ωστόσο υπολογίζεται ότι επηρεάστηκε η υγεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων εξαιτίας της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος με ραδιενέργεια. Οι ποσοστιαίες αυξήσεις των καρκίνων ήταν άνω του 15% στους πληθυσμούς που εκτέθηκαν, με χιλιάδες θανάτους από καρκίνο και λευχαιμία να συνδέονται με το ατύχημα.

Η σειρά έχει πέντε επεισόδια και τα σχόλια στα social media κυμαίνονται από «αριστούργημα» σε «ό,τι πιο τρομακτικό έχω δει» κι έτσι σε κάνουν να θέλεις να τη δεις αμέσως.

Δείτε τα σχόλια των χρηστών και το trailer εδώ


Δείτε βίντεο: Διθύραμβοι για Chernobyl: «Ό,τι πιο τρομακτικό έχουμε δει!»
Κλείσιμο
Διθύραμβοι για Chernobyl: «Ό,τι πιο τρομακτικό έχουμε δει!»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης