Πέθανε η μούσα του Κλιντ Ίστγουντ, Σόντρα Λόκε

Πέθανε η μούσα του Κλιντ Ίστγουντ, Σόντρα Λόκε

Οι δυο τους ήταν ζευγάρι για 13 χρόνια – Η Σόντρα Λόκε στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο είχε προταθεί για Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου

Sondra-Locke-Clint-Eastwood-1
Η υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός Σόντρα Λόκε έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών. Η Λόκε πέθανε στις 3 Νοεμβρίου στο σπίτι της στο Λος Άντζελες μετά από καρδιακό επεισόδιο. Η είδηση του θανάτου της άγνωστο γιατί δημοσιοποιήθηκε μόλις σήμερα και σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το «Associated Press» η ηθοποιός υπέφερε από καρκίνο στο μαστό και στα κόκαλα.

Η Λόκε έγινε γνωστή ως μούσα του Κλιντ Ίστγουντ καθώς συμμετείχε σε έξι ταινίες τους. Ανάμεσά τους «The Outlaw Josey Wales»,«Dirty Harry» «Sudden Impact» και «Every Which Way But Loose».

Οι δυο τους είχαν σχέση για 13 χρόνια. Η Λόκε γεννήθηκε στη Sandra Louise Smith και δούλευε σε ραδιοφωνικό σταθμό στο Τενεσί. Με την υποκριτική αποφάσισε να ασχοληθεί όταν κέρδισε σε ένα τάλεντ σόου όταν έψαψνα να βρουν βρουν παρτενέρ για τον Άλαν Άρκιν στην ταινία «The Heart is a Lonely Hunter» το 1968.

The Heart Is A Lonely Hunter - Sondra Locke and Alan Arkin
Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο της χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ στην κατηγορία Β΄ Γυναικείου Ρόλου. Για την ιστορία ηττήθηκε από την Ρουθ Γκόρντον η οποία το κέρδισε για την ερμηνεία της στο θρίλερ του Ρομάν Πολάνσκι «Rosemary's Baby».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης