Ένιο Μορικόνε: Ο «κρετίνος» Ταραντίνο, τα «σκουπίδια» του και τα «βαρετά Όσκαρ»

Ένιο Μορικόνε: Ο «κρετίνος» Ταραντίνο, τα «σκουπίδια» του και τα «βαρετά Όσκαρ»

Το γερμανικό Playboy φιλοξενεί συνέντευξη του Ιταλού συνθέτη που φαίνεται να «θάβει» τον Ταραντίνο, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά

000_7H0X2
Είναι αναμφισβήτητα ο ζωνταντός θρύλος της κινηματογραφικής μουσικής, ο οποίος μάλιστα στις 10 Νοεμβρίου συμπλήρωσε τα 90 του χρόνια.

Έγραψε μουσική για πάνω από 500 έργα για κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, πολλά απ' τα οποία θεωρούνται πλέον κλασικά αριστουργήματα, καθώς και περισσότερες από 100 συνθέσεις κλασικής μουσικής, αλλά και τραγούδια που ερμήνευσαν θρύλοι, όπως η Μίνα, η Ρίτα Παβόνε, ο Τζίμι Φοντάνα, ή ο Πολ Άνκα, σε αυτά τα 60 χρόνια δημιουργίας του.

Μία από τις δεκάδες ταινίες που έχει ντύσει μουσικά είναι και «Οι Μισητοί Οκτώ» του Κουέντιν Ταραντίνο, για τον οποίο, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν μίλησε και με τα πιο κολακευτικά λόγια.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο τεύχος Δεκεμβρίου της γερμανικής έκδοσης του Playboy τον χαρακτήρισε «χαοτικό», αλλά και «κρετίνο»

«Είναι απόλυτα χαοτικός. Μιλάει χωρίς να σκέφτεται, κάνει τα πάντα την τελευταία στιγμή. Δεν έχει ιδέα. Παίρνει ξαφνικά και ζητάει ένα πλήρες σάουντρακ μέσα σε λίγες μόλις ημέρες. Αυτό δεν είναι εφικτό. Με κάνει τόσο έξαλλο. Δεν πρόκειται να το ανεχτώ. Και του το είπα την τελευταία φορά. Σε παίρνει τηλέφωνο στα ξαφνικά και θέλει μια ολοκληρωμένη δουλειά μέσα σε λίγες μέρες. Αυτό δεν είναι δυνατό. Με κάνει έξαλλο. Δεν ανέχομαι τέτοιες συμπεριφορές, κάτι που το ξεκαθάρισα την τελευταία φορά», ανέερε.

«Ο άνθρωπος είναι ένας κρετίνος. Κλέβει μόνο από άλλους δημιουργούς. Δεν υπάρχει τίποτα πρωτότυπο σε αυτό. Αυτό δεν τον κάνει σκηνοθέτη. Δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με τους μεγάλους του Χόλιγουντ, όπως ο Τζον Χιούστον, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ ή ο Μπίλι Γουάιλντερ. Αυτοί οι δημιουργοί είχαν κύρος. Ο Τάραντινο απλώς αναμασάει παλιές επιτυχημένες συνταγές», σημείωσε.

«Βαρέθηκα στα Όσκαρ»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, αποκάλυψε τα συναισθήματά του κατά την διάρκεια της τελετής απονομής των Όσκαρ, το 2016, όπου κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο για την ταινία «Οι μισητοί 8».

Ερωτηθείς αν ένιωσε χαρούμενος εκείνη τη στιγμή απάντησε΅«Αν φαινόμουν χαρούμενος, ήταν επειδή ήξερα ότι σύντομα θα έφευγα από αυτή τη βαρετή τελετή" είπε ενώ συμπλήρωσε ότι δεν έχει καμία διάθεση να επιστρέψει στις Η.Π.Α. με "τους αυτοκαταστροφικούς εγωπαθείς και τα ντροπιαστικά Όσκαρ».

Και η διάψευση

Μετά την δημοσιοποίηση του μέρους της συνέντευξης, ο Ιταλός συνθέτης με δήλωσή του στον Independent διαψεύδει κατηγορηματικά ότι εκφράστηκε με αυτά τα λόγια για τον Κουέντιν Ταραντίνο.

Κλείσιμο
«Είναι απολύτως ψέματα. Δεν έχω δώσει συνέντευξη στο γερμανικό Playboy και δεν έχω αποκαλέσει ποτέ κρετίνο τον Ταραντίνο, ούτε τις ταινίες του σκουπίδια. Σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, μπροστά στον Ταραντίνο, έχω δηλώσει ότι τον θεωρώ έναν από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες όλων των εποχών. Έχω εξουσιοδοτήσει τον δικηγόρο μου στην Ιταλία να κινηθεί νομικά».

«Πρόσεξα ότι το γερμανικό Playboy Germany δημοσιεύει ένα άρθρο στο οποίο φέρομαι να έχω κάνει αρνητικά σχόλια για τον Ταραντίνο, τις ταινίες του και την Ακαδημία. Δεν εκφράστηκα ποτέ με αρνητιικά λόγια για την Ακαδημία, τον Κουέντιν και τις ταινίες του ότι είναι σκουπίδια. Έχω εξουσιοδοτήσει τον δικηγόρο μου στην Ιταλία να κινηθεί νομικά», ανέφερε.

«Θεωρώ τον Ταραντίνο έναν σπουδαίο σκηνοθέτη. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη συνεργασία μας και τη σχέση που αναπτύξαμε τον χρόνο που περάσαμε μαζί. Είναι θαραλλέος και έχει τεράστια προσωπικότητα. Θεωρώ τη συνεργασία μας "υπεύθυνη" που μου χάρισε ένα όσκαρ. Σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, μπροστά στον Ταραντίνο, έχω δηλώσει ότι τον θεωρώ έναν από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες όλων των εποχών», κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης