Γιατί και από ποιους ζήτησε συγγνώμη ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ

Γιατί και από ποιους ζήτησε συγγνώμη ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ

«Εκείνη την εποχή το έβρισκα σωστό... που αποκαλούσα τους πολιτικούς μου αντιπάλους κοριτσάκια επειδή δεν ήταν πρόθυμοι να αναλάβουν ρίσκα», εξήγησε 10 χρόνια μετά ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ

Arlond_Swatzeneger
Συγγνώμη από τους πολιτικούς του αντιπάλους ζήτησε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ για το γεγονός ότι πριν από μία δεκαετία τους είχε αποκαλέσει «κοριτσάκια». «Εκείνη την εποχή το έβρισκα σωστό... τους αποκαλούσα κοριτσάκια επειδή δεν ήταν πρόθυμοι να αναλάβουν ρίσκα», είπε ο 71χρονος ηθοποιός και πολιτικός σε συνέντευξή του στο περιοδικό Men's Health.

Όπως είπε η δήλωσή του αυτή δεν ήταν σεξιστική αλλά αφορούσε την έλλειψη συλλογικότητας.

«Ήταν κοντόφθαλμο. Μακροπρόθεσμα, θα ήταν καλύτερα να μην το πω, επειδή ήθελα να συνεργαστώ μαζί τους», είπε και πρόσθεσε: «Όταν μπορέσεις να βρεις τον δρόμο της συνεργασίας, μπορείς να καταφέρεις πολύ περισσότερα».

Το 2004, ο τότε κυβερνήτης της Καλιφόρνια, θέλοντας να κοροϊδέψει τους πολιτειακούς νομοθέτες είχε πει «σας αποκαλώ κοριτσάκια» και παρότρυνε τους ψηφοφόρους να τους «τελειώσουν» την ημέρα των εκλογών, προκαλώντας τους δημοκρατικούς υποψήφιους, την LGBT κοινότητα και τις φεμινιστικές ομάδες, οι οποίοι χαρακτήρισαν τη δήλωση σεξιστική, σύμφωνα με τους Los Angeles Times εκείνης της εποχής.

Στην ίδια συνέντευξη ο Σβαρτσενέγκερ, ζήτησε συγνώμη και για τη συμπεριφορά που είχε απέναντι στις γυναίκες, λέγοντας ότι έμαθε από τα λάθη του. Έξι γυναίκες τον κατηγόρησαν για επίθεση, στη διάρκεια τριών δεκαετιών, όπως είχαν αναφέρει το 2003 οι Los Angeles Times. Αν και ζήτησε συγγνώμη για την «κακή» του συμπεριφορά, ο σταρ αρνήθηκε τις κατηγορίες κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του το 2003.

«Κοιτάζοντας πίσω, ξεπέρασα αρκετές φορές τα όρια και είμαι ο πρώτος που ζητάει συγγνώμη», δήλωσε στο περιοδικό και συνέχισε: «Νιώθω άσχημα γι αυτό και ζητάω συγγνώμη. Όταν έγινα κυβερνήτης, ήθελα να είμαι σίγουρος ότι κανείς, ακόμα κι εγώ, δεν θα έκανε αυτό το λάθος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης