H Scarlett Johanson στηρίζει τα κινήματα #MeToo και Time's up

H Scarlett Johanson στηρίζει τα κινήματα #MeToo και Time's up

Σε συνέντευξή της υποστήριξε την επαναστατική προοπτική που φέρνουν τα κινήματα για τα δικαιώματα των γυναικών στο Χόλιγουντ

scarlett_johansson
Σε πρόσφατη συνέντευξή της από τη Νέα Υόρκη η διάσημη ηθοποιός Scarlett Johanson είναι βέβαιη για την αλλαγή που θα φέρουν τα κινήματα # MeToo και Time's up, κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης. Τα δύο κινήματα δημιουργήθηκαν μετά τις αποκαλύψεις για τον παραγωγό του Χόλιγουντ Harvey Weinstein. Η Johansson, σχολίασε μεταξύ άλλων το πόσο επαναστατικές και σημαντικές είναι οι ιδέες που προωθούνται από τα κινήματα:

«Είναι εντυπωσιακό. Είμαι στη βιομηχανία του κινηματογράφου εδώ και τόσο καιρό και αυτές οι συζητήσεις είναι πραγματικά σημαντικές και επαναστατικές. Δεν μπορούν πια να κρυφτούν πουθενά»,
αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η Scarlett Johansson από τα κινήματα #MeToo και Time’s Up.
«Είναι σοκαριστικό να βλέπει κανείς τα αποτελέσματα όλων αυτών. Είναι ακόμη όλα καινούργια», τονίζει. Είναι σαφές πως στη μακραίωνη ιστορία του Χόλιγουντ και των σκανδάλων του, η αλλαγή δεν είναι μια διαδικασία που πρόκειται να γίνει με ταχύς ρυθμούς. Η Johansson, όπως και αρκετοί άλλοι, το γνωρίζει για αυτό και συνιστά υπομονή:
«Είναι μια μακρά διαδικασία και πρέπει να κοιτάμε τον τελικό στόχο: πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, επίμονοι και αποφασισμένοι και να συνεχίζουμε να προχωρούμε»,
Κλείσιμο
τονίζει.


Scarlett_Johanson


«Στον κινηματογράφο γίνονται σήμερα συζητήσεις για σχέδια και για τη σημασία της διαφορετικότητας .Πριν δέκα χρόνια κανείς δεν μιλούσε για αυτό», εξηγεί. Η Johansson ήταν από τους πρώτους και πιο θερμούς υποστηρικτές των δύο προαναφερόμενων κινημάτων. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που την επέκριναν τη στάση της απέναντι στην υπόθεση του Woody Allen, όταν αυτός κατηγορήθηκε από τη θετή του κόρη για σεξουαλική παρενόχληση. Αλλά δεν ήταν και η μόνη φορά που η Johansson δέχτηκε πυρά, καθώς η διάσημη ηθοποιός δεν δίστασε τον Μάιο να εμφανιστεί στη μεγάλη γιορτή της μόδας στο Met Gala φορώντας μια δημιουργία του οίκου Marchesa, συνιδρύτρια του οποίου είναι η Georgina Chapman, πρώην σύζυγος του Weinstein. Για το συγκεκριμένο γεγονός, η ίδια δεν δήλωσε:
«Κατά τη γνώμη μου είναι πραγματικά απάνθρωποι να θεωρούμε υπεύθυνο κάποιον για τις πράξεις του συντρόφου του», εξηγεί. «Μου φαίνεται απολύτως άδικο».

Σε ηλικία 33 ετών η Johansson έχει πείρα μεγαλύτερη των 20 ετών στον κινηματογράφο και είναι μία από τις λίγες ηθοποιούς η αμοιβή των οποίων είναι αντίστοιχη με αυτή των ανδρών συμπρωταγωνιστών τους. Γνωστή για την ακτιβιστική της δράση, υπερασπίστηκε την Planned Parenthood, την αμερικανική οργάνωση που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες υγείας στις γυναίκες εναντίον της οποίας έχουν καταφερθεί οι συντηρητικοί και ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump επειδή εκεί γίνονται εκτρώσεις. Η Johansson συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του Barack Obama το 2012, ενώ ήταν μια από τις προσωπικότητες που συμμετείχαν στην Πορεία των Γυναικών κατά του Trump μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του τον Ιανουάριο του 2017.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης