«Σάρωσε» τα βραβεία των ηθοποιών το «Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι»

«Σάρωσε» τα βραβεία των ηθοποιών το «Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι»

Επέστρεψε το... χρώμα στο «κόκκινο χαλί» - Στην «φωνή των γυναικών» κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, αναφέρθηκαν οι πρωταγωνιστές

«Σάρωσε» τα βραβεία των ηθοποιών το «Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι»
Η ταινία «Οι τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι» κέρδισε τα σημαντικότερα από τα βραβεία SAG, που απονέμει το σωματείο των ηθοποιών στο Χόλιγουντ, το βράδυ της Κυριακής, κερδίζοντας προβάδισμα στον δρόμο προς τα Όσκαρ. 

Οι υποψηφιότητες για τα σπουδαιότερα βραβεία της χρονιάς θα ανακοινωθούν αύριο Τρίτη και είναι βέβαιο πια πως η ταινία θα είναι όχι μόνο υποψήφια, αλλά και το μεγάλο φαβορί για το χρυσό αγαλματάκι. Η πρωταγωνίστρια Φράνσις ΜακΝτόρμαντ υποδύεται μια μάνα, η κόρη της οποίας βιάστηκε και δολοφονήθηκε, που ζητά από την αστυνομία, με έναν πολύ ιδιαίτερο και επιτακτικό τρόπο, την διελεύκανση της υπόθεσης. Όπως και στις Χρυσές Σφαίρες, έφυγε με το βραβείο στα χέρια, όπως και ο συμπρωταγωνιστής της Σαμ Ρόκγουελ, για τον β' ανδρικό ρόλο. Η ταινία έφυγε και με το μεγαλύτερο βραβείο της βραδιάς, εκείνο για το καλύτερο καστ.

Κλείσιμο


Πλέον, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, «απειλείται» μόνο από το «Σχήμα του Νερού», την ταινία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, που το προηγούμενο βράδυ είχε κερδίσει το μεγάλο βραβείο που απονέμει το σωματείο των παραγωγών και που, πολλές φορές, έχει αποδειχθεί καλύτερος «προγνώστης» των Όσκαρ.

Τα αποτελέσματα των Χρυσών Σφαιρών «επαληθεύτηκαν» και στο βραβείο α' αντρικού ρόλου, που πήρε και πάλι ο Γκάρι Όλντμαν για το ρόλο του ως Ουίνστον Τσόρτσιλ, στην «Πιο Σκοτεινή Ώρα», ενώ η Άλισον Τζάνεϊ πήρε το β' γυναικείου ρόλου για τον ρόλο της ως η μητέρα της αθλήτριας Τόνια Χάρντιγκ, στο «Εγώ, η Τόνια», με πρωταγωνίστρια την Μάργκοτ Ρόμπιν. 



Αν και το κλίμα της βραδιάς ήταν σαφώς επηρεασμένο από το διαρκές σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης που ταλανίζει το Χόλιγουντ από τον περασμένο Οκτώβριο, οι αναφορές ήταν σαφώς πιο περιορισμένες από τις Χρυσές Σφαίρες. Αυτό φάνηκε ήδη από το «κόκκινο χαλί» όπου μετά το... απόλυτο μαύρο, επέστρεψε το χρώμα και η λάμψη.



Εξάλλου, το παρόν έδωσαν τόσο ο Τζέιμς Φράνκο όσο και ο Αζίζ Ανσαρί, που πάντως έχασαν το βραβείο. Οι δύο ηθοποιοί είναι οι δύο τελευταίοι «κατηγορούμενοι» για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες. 

Όσον αφορά στα τηλεοπτικά βραβεία, νικητές αναδείχθηκαν το “This Is Us”, το “Veep,” το “Big Little Lies” αλλά και το “The Crown’s”. 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης