Ο Jay-Z αγοράζει τα... ακριβά του γούστα - Η νέα επένδυση στην αγαπημένη του σαμπάνια

Ο Jay-Z αγοράζει τα... ακριβά του γούστα - Η νέα επένδυση στην αγαπημένη του σαμπάνια

O Αμερικανός ράπερ απέκτησε την Armand de Brignac Champagne, η οποία παράγει την πιο διάσημη σαμπάνια στη Νότια Γαλλία, κάνοντας μια προσφορά που η εταιρεία «απλώς δεν μπορούσε να αρνηθεί»...

Ο Jay-Z αγοράζει τα... ακριβά του γούστα - Η νέα επένδυση στην αγαπημένη του σαμπάνια
Είναι διάσημος, επιτυχημένος, πλούσιος, παντρεμένος με μια από τις ωραιότερες γυναίκες της σόου μπιζ και διαθέτει έντονο επιχειρηματικό ένστικτο. 

Είναι ο ράπερ Jay-Z που κατά καιρούς απασχολεί τη δημοσιότητα με τις νέες κυκλοφορίες των άλμπουμ του ή με τις ενδιαφέρουσες επενδύσεις του.

Πρόσφατα ο Αμερικανός ράπερ απέκτησε την Armand de Brignac Champagne από την Sovereign Brands κάνοντας μια προσφορά που η εταιρεία «απλώς δεν μπορούσε να αρνηθεί».

Κλείσιμο
Ο Jay-Z είναι από καιρό υποστηρικτής της μάρκας, που παράγεται από την σαμπάνια Cattier, από την κυκλοφορία της το 2006 όταν μπουκάλια της σαμπάνιας εμφανίστηκαν στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού Show Me What You Got.

Το εμπορικό σήμα, το οποίο ο Jay-Z προωθούσε στη μουσική του και στις δημόσιες εμφανίσεις του, είναι γνωστό για τα μεταλλικά μπουκάλια του, που κατασκευάζονται χειροποίητα στον 251 ετών πύργο της οικογένειας Cattier στο Chigny-les-Roses στη Γαλλία. Απεικονίζουν έναν άσσο φτιαγμένο από κασσίτερο και όχι όπως συνηθίζεται απλώς μια χάρτινη ετικέτα. Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 250 δολάρια το μπουκάλι.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί το πιο πρόσφατο επιχειρηματικό εγχείρημα για τον Jay Z, ο οποίος έχει επενδύσει στο παρελθόν σε μια δισκογραφική εταιρεία, εστιατόρια, είδη ένδυσης και ένα πρακτορείο ταλέντων. Είχε στην κατοχή του, επίσης, ένα μερίδιο στους Νιου Τζέρσεϊ Νετς μέχρι πέρυσι. Είναι ένα από τα πολλά αστέρια ραπ που έχουν χρησιμοποιήσει τη διασημότητα τους για να γίνουν επιχειρηματίες.

Ο Jay-Z και η Μπιγιονσέ είχαν κάνει ένα τραπέζι συγκέντρωσης χρημάτων για την προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα και είχαν ανοίξει 350 μπουκάλια σαμπάνια Armand de Brignac, κόστους 300 δολαρίων το καθένα.

Σε μια δήλωση που ανακοινώθηκε χθές από την Sovereign Brands ποτ εδρεύει στη Νέα Υόρκη  είπε: «είμαστε περήφανοι να ανακοινώσουμε ότι η Sovereign Brands , μια εταιρεία που βασίζεται στο κρασί & αποστάγματα και ανήκει στην οικογένεια των Berish, έχει πουλήσει το ενδιαφέρον της σαμπάνιας Armand de Brignac («Ασσος Μπαστούνι») σε μια νέα εταιρεία που ηγείται από  τον αναγνωρισμένο παγκοσμίως Shawn “JAY Z” Carter.”

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν με το όνομα της επικείμενης εταιρείας του Jay-Z ακόμη.

Η Yvonne Lardner, παγκόσμια εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ για τα εμπορικά σήματα της Sovereign Brands πρόσθεσε: «είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για ό, τι χτίσαμε με την Armand de Brignac. Σε λιγότερο από οκτώ έτη από τότε που κυκλοφόρησε αρχικά η μάρκα,  έγινε ένα απαραίτητο στοιχείο σε κάθε κορυφαίο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στον κόσμο και σκόραρε καλύτερα μεταξύ μερικών από τα πιο διάσημα ονόματα πολυτελείας στον κόσμο της σαμπάνιας. Το να δημιουργήσεις μια εικονική, αξιόπιστη high-end Champagne σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι κάτι πραγματικά αξιόλογο.

«Είχαμε μια υπέροχη σχέση με τον Jay Z όλα αυτά τα χρόνια από τότε που ανακάλυψε για πρώτη φορά την Armand de Brignac. Αυτός άρχισε να ενδιαφέρεται για την ιδιοκτησία της μάρκας και μας έκανε μια προσφορά που απλά δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε. Με απίστευτα πράγματα να συμβαίνουν με το υπόλοιπο του χαρτοφυλακίου μας, ειδικά με τη σειρά Luc Belaire, αισθανθήκαμε ότι η χρονική στιγμή ήταν σωστή.

«Είμαστε σίγουροι ότι Armand de Brignac θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται, και ανυπομονούμε για την ανάπτυξη των σημερινών και των μελλοντικών εμπορικών σημάτων μας. Είμαστε πραγματικά παθιασμένοι με αυτό που κάνουμε, και δεν αγαπάμε τίποτα περισσότερο από την πρόκληση της εξάπλωσης του οράματος μας για κάτι μοναδικό, υψηλής ποιότητας μάρκες που στέκονται εκτός του πλήθους στην υπερ-ανταγωνιστική βιομηχανία wine & spirits».

Νωρίτερα φέτος το εμπορικό σήμα κυκλοφόρησε την συλλογή Dynastie που αποτελείται από εννέα διαφορετικά μεγέθη που περιλαμβάνουν 4,5 L Rehoboam, 9 L Salmanazar, 12 L Balthazar, magnum 1.5L, 3L Jeroboam, 6L Methuselah και 15L Nebuchadnezzar με τιμή 500.000 δολάρια.

Η περιουσία του ράπερ εκτιμάται σε 520 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης