Τζέιμι Λι Κέρτις για την τρανς κόρη της: «Η αγάπη είναι αγάπη»

Τζέιμι Λι Κέρτις για την τρανς κόρη της: «Η αγάπη είναι αγάπη»

Η ανάρτηση της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Ορατότητας

Kurtis
Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Τρανς Ορατότητας η Τζέιμι Λις Κέρτις θέλησε να εκδηλώσει μέσα από το Instagram της την αγάπη της τρανς κόρη της.

Η 64χρονη πρωταγωνίστρια της ταινίας Τα Πάντα Όλα, έστειλε πρόσφατα την ευγνωμοσύνη της στην κόρη της σε μια ομιλία μετά τη βράβευσή της με Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου. Η 27χρονη αποκάλυψε στη μητέρα της το 2020 ότι είναι τρανσέξουαλ.



«Η αγάπη είναι αγάπη. Η αγάπη μιας μητέρας δεν γνωρίζει καμία κρίση», έγραψε αρχικά για να συνεχίσει: «Ως μητέρα, στέκομαι απόλυτα αλληλέγγυα με τα παιδιά μου καθώς προχωρούν στο σύμπαν ως οι εαυτοί τους, με το δικό τους μυαλό, το δικό τους σώμα και τις δικές τους ιδέες. Σε αυτή την ημέρα ορατότητας των τρανς, η κόρη μου και εγώ είμαστε ορατοί. #transvisibilityday», έγραψε η Κέρτις στη λεζάντα με την οποία συνόδεψε την κοινή τους φωτογραφία.

Πολλοί ήταν οι followers της ηθοποιού που έσπευσαν να εκφράσουν την αγάπη και τη συμπαράστασή τους. Το 2020, η Ruby αποκάλυψε στους γονείς της ότι είναι τρανσέξουαλ, αλλά η ηθοποιός το ανακοίνωσε ένα χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι του 2021.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο People αργότερα εκείνη τη χρονιά, η ίδια η Ruby εξέφρασε: «Ήταν τρομακτικό - μόνο και μόνο το γεγονός ότι τους έλεγα κάτι για μένα που δεν γνώριζαν. Ήταν εκφοβιστικό - αλλά δεν ανησυχούσα. Με είχαν αποδεχτεί τόσο πολύ σε όλη μου τη ζωή».

Κλείσιμο
Η Κέρτις σε δηλώσεις της είχε πει: «Αυτή η χώρα βασίστηκε στην ελευθερία. Μια θεμελιωδώς απλή ιδέα πως όλοι όσοι ζουν εδώ πρέπει να είναι ελεύθεροι να ονειρεύονται και να πετυχαίνουν ελεύθερα αυτό που θέλουν. Τώρα οι πολιτικοί λένε ότι οι γονείς που παρέχουν θεραπεία επιβεβαίωσης φύλου στα παιδιά τους είναι εγκληματίες και αξίζουν φυλάκιση. Αυτοί οι νόμοι είναι μεροληπτικοί, άδικοι και αντιαμερικανικοί. Η ελευθερία της έκφρασης περιλαμβάνει την έκφραση φύλου. Ως περήφανος γονιός της τρανς κόρης μου ορκίζομαι να χρησιμοποιήσω την ελευθερία του λόγου μου και το δικαίωμα ψήφου μου για να στηρίξω το παιδί μου και όλα τα παιδιά που προσπαθούν να ζήσουν ελεύθερα όπως είναι».

Ειδήσεις σήμερα:

Δένδιας για τον φράχτη: «Ας μη ματαιοπονούν στον ΣΥΡΙΖΑ με την κατασκευή ψευδών εντυπώσεων»

Ευρυδίκη Παπαδοπούλου: «Ο Ατζούν μας είχε καλέσει πέρυσι σπίτι του να μας κεράσει τσίζκεϊκ»


Καναδάς: Αρσιβαρίστας με μία απλή δήλωση συμμετείχε σε γυναικείους αγώνες και έσπασε το ρεκόρ - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης