Μάιλι Σάιρους - Ντόλι Πάρτον: Αντιδράσεις από γονείς μαθητών για το «Rainbowland» που υμνεί τη διαφορετικότητα

Μάιλι Σάιρους - Ντόλι Πάρτον: Αντιδράσεις από γονείς μαθητών για το «Rainbowland» που υμνεί τη διαφορετικότητα

Aπαγoρεύτηκε στους μαθητές να το τραγουδήσουν σε σχολική συναυλία - Οι γονείς παραπονέθηκαν πως «δεν είναι κατάλληλο για μικρά παιδιά»

maili-sairous
Το τραγούδι, «Rainbowland», ένα ντουέτο της Μάιλι Σάιρους και της Ντόλι Πάρτον που αναφέρεται στο πόσο σημαντική είναι η αποδοχή, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του δημοτικού σχολείου Heyer στις ΗΠΑ.

Σε συναυλία που θα πραγματοποιούταν στο σχολείο, αποφασίστηκε το εν λόγω κομμάτι να μην παίξει, αφού δύο γονείς εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την καταλληλότητα του τραγουδιού για μικρά παιδιά.



Ο διευθυντής του σχολείου, καθώς και ένας καθηγητής αποφάσισαν να αφαιρέσουν το τραγούδι από το πρόγραμμα της συναυλίας. Ο επιθεωρητής Τζιμ Σέμπερτ υπερασπίστηκε την απόφαση, δηλώνοντας ότι το κύριο ερώτημα ήταν αν το τραγούδι ήταν κατάλληλο για το ηλικιακό επίπεδο και την ωριμότητα των μαθητών.

Ωστόσο, η απόφαση προκάλεσε επικρίσεις από ορισμένους γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι πιστεύουν ότι το σχολικό συμβούλιο έχει γίνει υπερβολικά συντηρητικό τα τελευταία χρόνια.

Κλείσιμο
Η Μελίσα Τέμπελ, δασκάλα της πρώτης τάξης στο Heyer, εξέφρασε την απογοήτευσή της σε ένα tweet, δηλώνοντας ότι οι μαθητές της ήταν «τόσο ενθουσιασμένοι» που θα ερμήνευαν το τραγούδι.

μαιλι


Οι στίχοι του «Rainbowland» ενθαρρύνουν τους ακροατές να «είναι ακριβώς αυτό που είναι» και να «διορθώσουν τα λάθος πράγματα και να δώσουν τέλος στον αγώνα για αποδοχή». Το τραγούδι θεωρείται ύμνος στην «αποδοχή του άλλου, ακριβώς όπως είναι».

Τη θέση του τραγουδιού θα πάρει το κομμάτι «Rainbow Connection» του Kermit the Frog. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει μια συζήτηση σχετικά με τον ρόλο που παίζουν τα σχολεία στην προώθηση της διαφορετικότητας. Ενώ ορισμένοι πιστεύουν ότι η περιφέρεια είχε δίκιο που εξέτασε την καταλληλότητα του τραγουδιού, άλλοι υποστηρίζουν ότι η απόφαση ήταν υπερβολικά «συντηρητική» και το σχολείο έχασε την ευκαιρία να προωθήσει θετικές αξίες.

Rainbowland


Ειδήσεις σήμερα:

Μύκονος: «Μας απειλούν ένοπλοι μπράβοι, αλλά δεν φοβόμαστε», κατήγγειλε η πρόεδρος των Αρχαιολόγων - Δείτε βίντεο

Καβάλα: Αμετανόητος ο 55χρονος που σκότωσε την 43χρονη Αΐντα - Έβαλε τα γέλια στο δικαστήριο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με στόχο την αυτοδυναμία σε περιοδεία στη Φθιώτιδα - Πρώτη στάση το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης