Ντζιμόν Χουνσού για τη σκληρή πλευρά του Χόλιγουντ: Είμαι μαύρος κι ακόμα παλεύω να βγάλω ένα δολάριο

Ντζιμόν Χουνσού για τη σκληρή πλευρά του Χόλιγουντ: Είμαι μαύρος κι ακόμα παλεύω να βγάλω ένα δολάριο

Ο υποψήφιος για δύο Όσκαρ ηθοποιός είναι 30 χρόνια στον χώρο

Djimon_Hounsou_1
Ο Ντζιμόν Χουνσού μίλησε πρόσφατα για τις εμπειρίες του στο Χόλιγουντ, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την έλλειψη υποστήριξης των μαύρων ηθοποιών από τη βιομηχανία και την άνιση αμοιβή τους. Ο Χουνσού, ο οποίος ασχολείται με την υποκριτική για περισσότερα από 30 χρόνια, μίλησε πριν μερικές ημέρες στην Guardian για τους αγώνες του να πληρωθεί όπως αισθάνεται ότι του αξίζει και για τις περιορισμένες ευκαιρίες για τους μαύρους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ.

«Αισθάνομαι εξαπατημένος, τρομερά εξαπατημένος, τόσο από οικονομικής άποψης όσο και από άποψη φόρτου εργασίας» δήλωσε ο Χουνσού. «Πρέπει ακόμη να αποδείξω γιατί πρέπει να πληρώνομαι. Πάντα μου έρχονται με εντελώς χαμηλές τιμές».

Ο 58χρονος ηθοποιός μίλησε επίσης για τους περιορισμένους ρόλους που είναι διαθέσιμοι για τους μαύρους ηθοποιούς, σημειώνοντας ότι υποδύθηκε τρεις φορές έναν σκλάβο μέσα σε μια πενταετία. Εξέφρασε ότι το Χόλιγουντ αδιαφορεί για εκείνον, παρά το γεγονός ότι έλαβε την αναγνώριση των κριτικών για τις ερμηνείες του σε ταινίες όπως το «In America» και το «Blood Diamond».
Djimon_Hounsou_4
«Σήμερα, μιλάμε τόσο πολύ για τα Όσκαρ που είναι τόσο λευκά, αλλά θυμάμαι ότι υπήρχε μια εποχή που δεν είχα καθόλου υποστήριξη. Καμία υποστήριξη από τους δικούς μου ανθρώπους, καμία υποστήριξη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, από την ίδια τη βιομηχανία. Αισθανόμουν σαν να έπρεπε να χαίρομαι και μόνο που ήμουν υποψήφιος» τόνισε για τις δύο υποψηφιότητες Όσκαρ που έλαβε στο παρελθόν.

Οι εμπειρίες του ηθοποιού ρίχνουν φως στα συνεχή ζητήματα της ανισότητας και της έλλειψης ποικιλομορφίας στο Χόλιγουντ. Ενώ έχει σημειωθεί πρόοδος τα τελευταία χρόνια, υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι ηθοποιοί, ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο ή το υπόβαθρο, θα έχουν ίσες ευκαιρίες και δίκαιη αμοιβή.

Παρά τους αγώνες του, ο Ντζιμόν Χουνσού βρήκε κάποια παρηγοριά στη δουλειά του για το επερχόμενο «Shazam! Fury of the Gods»« Πιστεύει ότι ίσως το Χόλιγουντ του δίνει σιγά σιγά μια ευκαιρία και ελπίζει σε περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε μεγαλύτερες παραγωγές.

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Έξαλλοι φοιτητές απαιτούν να παραιτηθεί η πρόεδρος Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ για ένα... repost

Η αλβανική γλώσσα και η συνεισφορά της στα ελληνικά

Ο... σεισμός από την «κωλοτούμπα» Ερντογάν με ευχές για το 1821(!)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης