Vertigo: Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ θα πρωταγωνιστήσει στο ριμέικ της ταινίας του Άλφρεντ Χίτσκοκ

Vertigo: Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ θα πρωταγωνιστήσει στο ριμέικ της ταινίας του Άλφρεντ Χίτσκοκ

Ο Αμερικανός ηθοποιός είναι και παραγωγός της ταινίας, το σενάριο της οποίας θα γράψει ο δημιουργός του «Peaky Blinders» Στίβεν Νάιτ

robert_d_jr_xr
Η Paramount Pictures πρόκειται να διασκευάσει το εμβληματικό ψυχολογικό θρίλερ «Vertigo» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, στο οποίο πρωταγωνιστούσαν οι Τζέιμς Στιούαρτ και Κιμ Νόβακ.

Την παραγωγή του έργου θα αναλάβει η Team Downey, η εταιρεία παραγωγής ιδιοκτησίας του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και της συζύγου του Σούζαν Ντάουνι, σε συνεργασία με τους Τζον Ντέιβις και Τζον Φοξ. Το σενάριο θα είναι του Στίβεν Νάιτ, του δημιουργού της σειράς «Peaky Blinders».

Η πρωτότυπη ταινία δεν αποτέλεσε εισπρακτική επιτυχία και έλαβε ανάμεικτες κριτικές από τους κριτικούς, αλλά κατέληξε να αναγνωρίζεται ως αριστούργημα και βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία ενός ντετέκτιβ από το Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος αποκτά εμμονή με μια γυναίκα που προσλαμβάνεται για να παρακολουθήσει.

Ο Ντάουνι, ο οποίος έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ μετά τη συμμετοχή του στο «Avengers: Endgame» το 2019, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει ο ίδιος στην ταινία. Τα επερχόμενα έργα του περιλαμβάνουν το ιστορικό δράμα «Oppenheimer» καθώς και ένα ντοκιμαντέρ για τον πατέρα του.

Κλείσιμο
Κανένα στούντιο δεν έχει επιχειρήσει να διασκευάσει το «Vertigo» μέχρι τώρα, παρόλο που μερικές από τις ταινίες του Χίτσκοκ έχουν διασκευαστεί ή έχουν εμπνεύσει άλλους παραγωγός κινηματογράφου.

Η καινούρια ταινία σίγουρα θα συγκριθεί με την αρχική, αλλά με τη συμμετοχή του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, είναι σίγουρο οι θαυμαστές του ηθοποιού και του των ταινιών θρίλερ θα αναμένουν την άφιξη της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες.


Ειδήσεις σήμερα:

Γέμισε νιάτα το κέντρο της Αθήνας για την μαθητική παρέλαση - Δείτε βίντεο

Ανατροπή στην Πάφο: Ατύχημα και όχι δολοφονία ο θάνατος της Λέσια, λέει ιατροδικαστής


«Βλέπουν» εμπρησμό στο εστιατόριο της Νέας Σμύρνης - Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης