Κρίστι Τέρλινγκτον: Η μεγάλη επιστροφή του supermodel

Κρίστι Τέρλινγκτον: Η μεγάλη επιστροφή του supermodel

Ο χρόνος φέρθηκε καλά στο πάλαι ποτέ supermodel των 90's - Στα 54 της δείχνει να μην έχει χάσει στάλα από τη λάμψη της

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
terlington-m
Ο κόσμος της μόδας υποδέχτηκε με ενθουσιασμό την καινούρια συνεργασία της Louis Vuitton με τη διάσημη Γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα Γιαγιόι Κουσάμα, δέκα χρόνια μετά την πρώτη τους επιτυχημένη, όταν ακόμα καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου ήταν ο Μαρκ Τζέικομπς. Με σχεδόν τον ίδιο ενθουσιασμό αντιμετώπισαν και την επιλογή της Κρίστι Τέρλινγκτον ως ένα από τα βασικά μοντέλα της καμπάνιας.

Η παλαίμαχη supermodel, αν και διασχίζει ήδη την έκτη δεκαετία της ζωής της, δείχνει εξίσου ωραία και λαμπερή με τις κατά πολύ νεότερές της Μπέλα Χαντίντ, Κάρλι Κλος, Ναταλία Βοντιάνοβα και Ζιζέλ Μπούντχεν, που συμμετέχουν στις φωτογραφήσεις. Ναι, ο χρόνος έχει φερθεί καλά στην Τέρλινγκτον.
terlington-1
Σε fashion show του Τζιάνι Βερσάτσε
terlington-2
Με τη Λίντα Εβαντζελίστα και τη Ναόμι Κάμπελ (1989)
terlington-3
Μια βραδιά στη Νέα Υόρκη: η Λίντα, η Ναόμι, η fashion editor Πόλι Αλεν και η Κρίστι

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, στις 2 Ιανουαρίου, συμπλήρωσε τα 54 χρόνια της, γεγονός που ο κορυφαίος μόδιστρος Valentino χαιρέτισε μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό: «Η Κρίστι Τέρλινγκτον περπάτησε σε πολλές πασαρέλες της Valentino Haute Couture. Είναι μία από τις μούσες του οίκου και εκείνη που κατάφερε να κάνει τις επιδείξεις του αξέχαστες μετατρέποντας τα ρούχα του σε μυθικά κομμάτια».

Η Κρίστι Τέρλινγκτον είναι συνηθισμένη στους ύμνους των μόδιστρων. Ντελικάτη, ευγενής και υπέρμετρα σικ, κατά πολλούς η σύγχρονη εκδοχή της Οντρεϊ Χέπ- μπορν, υπήρξε ένα από τα αυθεντικά supermodels των 90s, έχει περπατήσει στις πασαρέλες των μεγαλύτερων οίκων και έχει κοσμήσει τα εξώφυλλα των πιο εμβληματικών περιοδικών μόδας. Την εποχή εκείνη κάθε καινούρια συνεργασία της πρόσθετε δεκάδες χιλιάδες δολάρια στον τραπεζικό της λογαριασμό και η ίδια δεν είχε ανάγκη προβολής από τα social media, όπως τα περισσότερα από τα νέα μοντέλα.

Κλείσιμο
terlington-4
Για διαφημιστικό της Maybelline (2016)
terlington-5
Με τη Ναόμι Κάμπελ, τον ηθοποιό Ρότζερ Γουίλσον και φίλους τους
terlington-6
Στο catwalk της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι (2021)
Οχι βέβαια ότι το Instagram είναι ξένος τόπος για την Τέρλινγκτον. Στον προσωπικό της λογαριασμό μετράει 1,3 εκατομμύρια ακολούθους, αλλά η ίδια δηλώνει ανακουφισμένη που δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει την πίεση των social media στα 90s όταν μεγαλουργούσε στο μόντελινγκ.

«Υπάρχει μεγάλη προσδοκία για τα μοντέλα σήμερα σε σχέση με τα social media», ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή της. «Τα σημερινά μοντέλα ενδιαφέρονται περισσότερο να αρέσουν στις δημοσιεύσεις τους και να έχουν θαυμαστές και likes παρά για την ίδια τη δουλειά. Εγώ έχω ζήσει άλλες εποχές. Δεν μπορώ να με φανταστώ σε μια τέτοια διαδικασία. Για μένα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι διασκεδαστικά, αλλά μέχρις εκεί».

terlington-7
Με τους Νάντια Αουερμαν, Κλόντια Σίφερ και Καρλ Λάγκερφελντ (1992)

Η Τέρλινγκτον θυμάται ακόμη την πρώτη της δουλειά που έκανε με τον Κάλβιν Κλάιν και αναπολεί τις εποχές που μαζί με τη Λίντα Εβαντζελίστα, τη Ναόμι Κάμπελ και τη Σίντι Κρόφορντ απολάμβαναν κάθε στιγμή που περνούσαν μαζί στα fashion shows και τα παρασκήνια. Δείχνει επίσης μάλλον δυσάρεστα έκπληκτη με την ταχύτητα που γίνονται οι σημερινές παραγωγές.

«Κάποτε κάναμε μια δουλειά και χρειάζονταν τρεις μήνες επεξεργασίας προκειμένου να τη δούμε δημοσιευμένη σε κάποιο περιοδικό», σχολιάζει. «Ποιος να μας το έλεγε ότι κάποια χρόνια μετά θα χρειάζονταν μόνο λίγες ώρες από την παραγωγή μέχρι τη δημοσίευση»!

terlington-8
terlington-10
Στα χρόνια που μεγαλουργούσε στο μόντελινγκ περπατούσε στις πασαρέλες των πιο διάσημων οίκων
terlington-12
Παρότι η Κρίστι είχε αποσυρθεί οικειοθελώς από το μόντελινγκ για να ασχοληθεί με το μεγάλωμα των παιδιών της, δεν έπαψε ποτέ να είναι η αγαπημένη μούσα των διάσημων σχεδιαστών. Ο Μαρκ Τζέικομπς την είχε καλέσει ως guest σε επίδειξή του πριν από μερικά χρόνια, και το ίδιο έκανε η Ντονατέλα Βερσάτσε.

Η αειθαλής Τέρλινγκτον με τη διαχρονική ομορφιά της εξακολουθεί να είναι το πρόσωπο του Eternity του Calvin Klein, ενός από τα πιο εμπορικά και επιτυχημένα αρώματα στην ιστορία της μόδας και της ομορφιάς. «Ηταν υπέροχο εκείνη την εποχή να είμαι το πρόσωπο ενός τόσο δημοφιλούς αρώματος», θυμάται η ίδια. «Και να φανταστείτε ότι το Calvin Klein Obsession ήταν το άρωμα που φορούσα στην εφηβεία μου. Κάποιες συνεργασίες μου μοιάζουν καρμικές».
terlington-9
Με τον πρώην σύντροφό της Ρότζερ Γουίλσον (1992). Η σχέση τους διήρκεσε έξι χρόνια (1987-1993)
terlington-11
Με τον ανιψιό της Τζέιμς Τέρλινγκτον, που κάνει επίσης καριέρα ως μοντέλο (2019)

Για την Κρίστι Τέρλινγκτον ήταν ίσως καρμική και η γνωριμία της με τον ηθοποιό Εντουαρντ Μπερνς. Παντρεύτηκαν το 2003 και 20 χρόνια μετά παραμένουν μαζί και ευτυχισμένοι με τα δύο παιδιά τους. Παρεμπιπτόντως, η 19χρονη κόρη της Γκρέις δεν κληρονόμησε μόνο την ομορφιά της, αλλά και την αγάπη της γα το μόντελινγκ.

Πλέον η Κρίστι Τέρλινγκτον κάνει επιλεκτικές συνεργασίες, περισσότερο για να θυμάται τα παλιά και λιγότερο για να κερδίσει χρήματα. Ούτως ή άλλως, είναι μία από τις πλουσιότερες γυναίκες της μόδας, σύμφωνα με το «Forbes», με περιουσία που ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ ◆

GETTY IMAGES / SPLASHNEWS / IDEAL IMAGE, AFP / VISUALHELLAS.GR
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης